Şimdi Ara

LG F1447TD Çamaşır Makinesi tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
13.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: VooDoo

İyi akşamlar LG F1447 modelini Ekim ayından beri kullanıyorum. Sıkmada 1400 devirde oldukça sessiz sayılır 1000 devirde sıkma yapıldığında neredeyse hiç anlamıyorsunuz bile. Çamaşırı yıkarken devreye su jeti yıkama etkinliğinin artması çamaşırların hemencecik ıslanması açısından ve etkin durulama performansı açısından son derece güzel, ancak su püskürten bu sisteme ait olan su jeti motoru yıkama esnasında çıkan en belirgin ses kaynağı çünkü makine yıkama yaparken motor sesi falan duymuyorsunuz bunu makine ısıtma esnasına geçtiğinde su jetinin devreden çıkmasıyla anlıyorsunuz. Seçilen sıcaklığa ulaşıldığında su jeti tekrar devreye girip yıkamanın sonuna kadar görevini sürdürüyor. Önceki makinem 6 kg siemensti ondan da oldukça memnundum kartı arıza vermişti. Kazan büyüklüğü bakımından eski makinem 53 lt tambura LG ise 62 lt yıkama kapasitesine sahip. Kazan yapısı geliştirilmiş desenli olup ayrıyeten ön ve arka duvarı deliklidir. Deterjan çekmecesinin tasarımının farklı olması iyi olmuş. Panoda 9 program bulunmaktadır yer alan bu programlar arasında sıkma ve durulama görünmemesine rağmen makine bağımsız sıkma ve durulama işlemini yapabilmektedir. Bir de kirece karşı kazan temizleme programı eklemişler geçenlerde calgon koyup çalıştırdım makine bol su alıp yüksek sıcaklık ve yüksek dönme hızında kazanı temizliyor bu programın süresi 136 dakikadır. Duralama düğmesinin manuel olması güzel olmuş normal, normal + , normal ++ , normal + bekleme gibi seçenekleri mevcut. Sıkma ayar düğmesi 400-800-1000-1400 ve sıkma yok olarak yapılandırılmış. Açıkçası 600 ve 1200 devirlerde olsaydı iyi olurdu. Ekstradan ön yıkama, kırışık azaltma, favori program, yoğun tuşu, zaman erteleme gibi seçeneklerde mevcut. Programlara gelicek olursak Pamuklu, pamuklu hızlı ve sentetik programlarında makineyi çalıştırdığımızda önce su almaya başlamadan kazan bir süre dönüp tartma algılama işlemi yaptıktan sonra su almaya başlıyor ve yüke göre bu programların süresini belirliyor. Diğer prgramların süresi ise yarım yük 1:34 , yoğun 60 1:00, yorgan 1:12, elde yıkama 50 dk, hızlı 30 dk, narin 55 dk şeklindedir. Yoğun tuşuna basarak bu programların süresi bir miktar daha arttırılabilmektedir. Ben 30 dk hızlı programında yoğun tuşuna bastığımda programın süresini yıkamaya +10 dk ilave edip 40 dk ya çıkarmaktadır. Makinemde gözlemlediklerim şimdilik bunlar. Umarım faydası olur.

Çok faydalı ve tecrübeye dayalı bilgiler. Çok sağolun paylaştığınız için.

Edit:

Ben makineyi 1 ay önce Ankarada A City AVM den 1250 TL nakite aldım. Çeyizliktir. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebrarkara -- 16 Nisan 2011; 16:55:48 >

• LG F1447TD çamaşır makinesi almayı planlıyorum Uzun süredir kullanan arkadaşların makineden memnun olup olmadığı, Çalışma sesi, Servis ile ilgili sıkıntının olup olmadığı konusunda düşünce, tecrübe ve önerilerinize ıihtiyacım var.

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Bütçeniz hakkında bilgim yok ama ben yinede size bilgi veriyim LG standart boyutlarda 11 kglık yeni F1443KDS modelini çıkardı bende bir tavsiye üzerine gittim baktım ürüne ve baya araştırma yaptım.Öncelikle motoruna 10 yıl garanti veriyorlar.1400 devir/6 Motion direct drive motoru sayesinde elde yıkama hareketi yapıyor; çitileme, çalkama, döndürme vb. Buharlı yıkama ve tazeleme sayesinde su ve deterjan kullanmadan 20 dk da kıyafetlerinizi kokudan, kirden arındırabiliyorsunuz. Antialerjik yıkama programı ise İngiliz alerji kurumu tarafından onaylanmış. Ayrıca karışık yıkama, zaman erteleme, kazan temizleme, duşlama, çamaşır ağırlık sensörü gibi bir çok özellik mevcut.Benim en hoşuma giden ise akıllı teşhis özelliği, makine arızalandığında müşteri hizmetlerini arıyorsunuz ve makineden gelen sinyalleri dinletiyorsunuz.Gelen teknik servis sorunu anlayıp gerekli malzemeler ile geliyor.Böylece bir kaç gün servisi beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Kullanlar ise makinenin oldukça sessiz ve titreşimsiz yıkama yaptığını söylüyor. 1950 TL civarında fiyatı. Bende en yakın zamanda alacağım kullananlar oldukça memnun çünkü...

• İlginiz ve verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Ancak butce konusunda o kadar acilmam mumkun degil. Zaten su anda makineyi almis bulunuyorum.. İnsallah bir sorun yasamayiz

Tekrar tesekkurler
  • lg çamaşır makinesi almak isteyenler için güncel..
  • bende 1247 aldım peşin 1050tl dün kurdurdum inş sorun çıkmaz
  • Arkadaşlar. Bende de 2 aydır F1447TD var. Çok memnunum. Sadece bir konuyu anlayamadım. Ya sorun var, yada ben beceremedim.
    Ön yıkamalı programlarda deterjan ve yumuşatıcının hepsini tek seferde alıyor. Bu normal mi yoksa ben birşeyi yanlış mı yapıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coksakinol -- 6 Şubat 2012; 17:20:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coksakinol

Arkadaşlar. Bende de 2 aydır F1447TD var. Çok memnunum. Sadece bir konuyu anlayamadım. Ya sorun var, yada ben beceremedim.
    Ön yıkamalı programlarda deterjan ve yumuşatıcının hepsini tek seferde alıyor. Bu normal mi yoksa ben birşeyi yanlış mı yapıyorum?

makinenin ayak ayarlarını doğru yapın ön ayaklar fazla yukarıda olmasın, benim makineyi de ilk aldığım aynısı olmuştu ön ayakları tekrardan sıfırlayıp yeniden makine titremeyecek şekilde çok yükseltmeden ayarlayınca düzeldi
  • LG F 1447 TD 1400 DEVİR 8 KG ÇAMAŞIR MAKİNESİnda buharlı yıkama varmı yokmu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: pretemagna

LG F 1447 TD 1400 DEVİR 8 KG ÇAMAŞIR MAKİNESİnda buharlı yıkama varmı yokmu??

LG F1247-F1447 td modellerinde buharlı yıkama yoktur
  • bu makinenin yıkama esnasında daha fazla su almasını sağlamak mümkün müdür?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.