Evet baktım öyleymiş gerçekten, tam bir ips panel olmasa da, bu samsung'un büyük bir kazığıdır. Yazık gerçekten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
lg g1 ,lg c1 , Samsung QN90A hangisi ? (2. sayfa)
-
-
Düşük bütçe olsa alın bir tane led geçin derdim ama LED/LCD panelli televizyonlara büyük paralar vermek parayı çöpe atmak gibi bir şey bana göre. Ben şahsen OLED alırdım bir dünya para verip led panel alıp sonra bulutlanma, ışık sızması gibi onlarca sorunları görüp canımı sıkmaktansa varsın logo yanığı olsun.
LG G1 LG'nin amiral gemisi bütçe varsa bakmayın başka modellere. Ayrıca G1'de stand yok, duvara asmak zorundasınız ya da para verip stand alacaksınız.
-
kesinlikle ips panel türkiye avrupa ve güney amerika bu panel. kanada amerika va panel rtings va panel .. ben ekranlara çaktırmadan tıkladım va panelde olması gereken parlama olmadı hatta biri beyaz ekranda foto ile çekilince piksel serisinden de belli..
-
50 inç Va inx yazıyor Va panelmi demek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
+1 Aynı zamanda, OLED'te her piksel'in ışık kaynağı olması sayesinde, derin bir görüntü, kusursuz karanlık sahneler ve çok düşük tepki süresi elde ediliyor. 8.3 milyon OLED diyotu, LCD'lerle kıyaslamayı anlamsızlaştırıyor.
LCD'lerde, detaylı karanlık sahnelerin kalitesi panelin native kontrastıyla sınırlanıyor. Zira arka ışıktaki 700-800 tane Mini-LED, detaylı sahnelerde yetersiz kalıyor.
Bu noktada da, ADS panelden zaten bahsetmeye gerek yok ama, 3500:1 kontrastlı VA paneller bile OLED'in çok gerisinde kalıyor. Birkaç yıl önceki 7000:1 oranlı paneller, Mini-LED eşliğinde bir nebze iyi sonuçlar verirdi; ama yeni modellerde görüş açısını iyileştirmek için kontrastı sınırladılar.
Bu arada, OLED'in kusursuz kontrastı, LCD'lere göre daha geri olan parlaklığı da dolaylı olarak telafi edebilir. Daha düşük nit değerinde ama daha etkileyici ve detaylı görünebilir. Zaten parlak bölgeler çok artmadıkça, 850-900 nit civarına ulaşıyor (Soğuk renk veya Vivid modunda 1000 nit'in üstünü görüyor). Loş bir odadayken daha fazlasını arayacağınızı sanmıyorum.
Yeni TV bakarken, LCD'lerin ömür ve parlaklık & renk parlaklığı avantajından dolayı Samsung'u da düşünüyordum; ancak 55-65-75 inç QN90'ların Türkiye'de ADS panelli olması ve tamamı VA olan QN94/QN95'lerin Türkiye'ye gelmemesi noktayı koydu.
LG G1 65 inç modelini aldım. Sorusu olan varsa, TV birkaç gün sonra geldiğinde cevaplayabilirim.
Evet, 50 ve 85 inç QN90'lar Türkiye'de de VA panel kullanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 10 Temmuz 2022; 12:39:16 >
-
Paylaştığıniz kıyaslama ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki günduz vakti güneş yandan vururken bu LG c1 oledlerin görüntü performansı nasıl bı bilginiz varmı. Ben şimdiye kadar hep Samsung kullandım. Yüksek parlaliktan düşük parlaliga geçmeye cesaret edemiyorum.
Bende c1 var kısıyorum ayarları
Oled tv ötesi led ips çöp tv lere para vermeyin
5 yıl garanti yapın oled alın
Merhaba, 65 inc TV alacağım ve çok arada kaldım. Lg C1 ve Samsung Qn90a arasında.
Lg 3000 TL daha pahalı
Lg ekran yanma problemi olma ihtimali
Ps5 Oynayacağım ve Netflix izleyeceğim çoğunlukla
Düşüncenizi öğrenebilir miyim?
-
Resim kalitesi olarak Oled tv'ler öndedir.
-
Samsung aldım geçtim ben hayırlısı olsun
-
hayırlı olsun, arkadaşların dediği gibi bu model yani avrupaya gelen ıps panel. memnunsan sıkıntı yok. çok takılma...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen çok takılmadım ben de ev aydınlık karşıdan izleyeceğim bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum hayırlısıyla.
-
ev çok aydınlıksa zaten oled çok iyi sonuç vermez ekranı cok performanslı göremezsin, hayırlı olsun, aldığın model de çok iyi...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tam da böyle düşünerek aldım ben de umarım güzel bir tecrübe olur iyi dilekleriniz için teşekkürler.
-
65 C1 aldım ben de, henüz gelmedi, yorumlarımı yazarım arkadaşlar
-
Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel tercih -
-
Hocam güzel günlerde kullanın çok başarılı gözüküyor -
Hayırlı olsun
Eklemek istediğim birşey var. Fotodan gözüktüğü üzere panelinize sağ taraf perde den GÜN IŞIĞI ,GÜNEŞ IŞIĞI çarpıyor. Eğer storu açık unutup güneş ışığının panele gelirse 2 gün içinde panel yanar. ( perdenin güneşin geldiği açının geldiği şekilde )
Kitapcıkda belirtmiş bana inanmazsanız. Acil bir blackout perde yaptırın
-
Bilgi için teşekkürler, evin içine hiç güneş girmiyor, , yani tv ye kesin güneş gelmez ama gün ışığı zarar verir mi ki?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X