Şimdi Ara

LG G2 & Samsung Galaxy S4 Video Eklendi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gokmay

Yorumların için teşekkürler. Aslında ben de eski nokiacı olmama rağmen, nokianın piyasada geri kalmasından şikayetçiyim. Daha önce S3 kullndım ve LG nin başka bir modelini de kullandım. Tasarım olarak bana göre Samsunsun hatları LG'ye göre çok zarif. Br de ikinci elde LG pek para etmiyor. Gönlüm S4 ten yana ya bakalım....

Arkadaş G2 daha iyi diyoruz gönlüm S4'ten yana diyorsun.
    Nexus 5 al 1200 TL'ye 18 ay güncelleme garantisi var S4 daha ne kadar güncelleme alacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 25 Nisan 2014; 1:09:53 >
  • Sadece elbette G2 demek yetmiyor, yukarıda da yazdım. İstediğim şeyler belli. Yardımcı olmak istiyorsanız lütfen bunlara yorum yapın arkadaşlar. Güncelleme ve para konusunda bir istek belirtmedim zaten. Gönlümün neden S4 ten yana olduğunu da yazdım. Ayrıca başka cihaz önerisi istemiyorum.
  • quote:

Sadece elbette G2 demek yetmiyor, yukarıda da yazdım. İstediğim şeyler belli. Yardımcı olmak istiyorsanız lütfen bunlara yorum yapın arkadaşlar. Güncelleme ve para konusunda bir istek belirtmedim zaten. Gönlümün neden S4 ten yana olduğunu da yazdım. Ayrıca başka cihaz önerisi istemiyorum.

Google'da aratsan birçok konu çıkardı karşına.S4'te snapdragon 600 varken G2'de snapdragon 800 var.S4'te 2600 mah batarya varken G2'de 3000 mah batarya var.S4'e hafıza kartı takılıyor G2'ye takılmıyor.
  • Google'da aratmak sorun değil. Sorumu hala net anlamamışsın. kağıt üstü detayı istemiyorum, gerçek kullanıcı yorumu lazım bana. Yoksa gir GSMARENA'ya karşılaştır iki telefonu. İstediğim bu değil. G2 de daha güçlü batarya var iken ekranından dolayı S4 ten daha az dayandığını söyleyenler var mesela. İnternet performansı nasıl, buna bağlı olarak elbette wifi çekim gücü vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 25 Nisan 2014; 9:05:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Google'da aratmak sorun değil. Sorumu hala net anlamamışsın. kağıt üstü detayı istemiyorum, gerçek kullanıcı yorumu lazım bana. Yoksa gir GSMARENA'ya karşılaştır iki telefonu. İstediğim bu değil. G2 de daha güçlü batarya var iken ekranından dolayı S4 ten daha az dayandığını söyleyenler var mesela. İnternet performansı nasıl, buna bağlı olarak elbette wifi çekim gücü vs...

Kullanici yorumlarida onemli tabi ama bu sitelerin yaptigi incelemelere bakmani tavsiye ederim.Gsmarena'da G2 vs S4 incelemesi vardi.DH'nin incelemesine bak.Wifi cekim gucu , internet performansi gibi konularda iki telefonda ssıkıntı cikarmaz zaten.Bak ben simdi G2 alacam.Iyi olsa S4 alirdim ama iyi degil.G2 gerek tasarimi , gerek performansiyla daha ustun.

• Biraz deştikçe G2'nin de şekli hoşuma gitmeye başladı. Zaten iki cihazın konularını da işaretledim fırsat buldukça girip okumaya çalışıyorum. G2 nin yeni bir model olması iyi bir avantaj. Fiyatı da S4'e göre biraz daha makul gibi. Mesela birini diğerine göre daha avantajlı yakalasam alırım. Bu durumda takibe devam diyorum...

• quote:

Biraz deştikçe G2'nin de şekli hoşuma gitmeye başladı. Zaten iki cihazın konularını da işaretledim fırsat buldukça girip okumaya çalışıyorum. G2 nin yeni bir model olması iyi bir avantaj. Fiyatı da S4'e göre biraz daha makul gibi. Mesela birini diğerine göre daha avantajlı yakalasam alırım. Bu durumda takibe devam diyorum...

http://www.gsmarena.com/lg_g2_vs_samsung_galaxy_s4-review-984.php
  • Teşekkürler, GSMARENA'yı burdan açamıyorum, eve gidince bakarım artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: terminator282

quote:

Orijinalden alıntı: cagricigman

"Önceliklerim internet, uzun şarj, film izleme, ısınma sorunu olmasın, güzel foto" demişsin, ben de ona göre tavsiye vermeye alışacağım.

ben 2 cihazı kulanmadım ama LG P880 modelini kullanmıştım ve bu telefondan Glaxy S4'e geçtim. Açıkcası LG'den de önce başka bir Samsung daha kullanıyordum, ve açıkcası ben Samsung'un arayüzünü daha ergonomik buluyorum. O yüzden LG'den P880 modeli ile -her ne kadar LG'lerin arayüzü çok tatlı olsa da...- soğudum. Tabi sadece arayüzü sebebiyle, yoksa telefonları çok kaliteli.

Kamera kalitesinden bahsetmem gerekirse, megapixel seviyesi LG ile Samsung aynı olsa da, Samsung daha iyi çekim yapıyor. Bence bu mercek kalitesinden kaynaklanıyor. Ama G2'nin bilemeyeceğim.

Ekran konusunda LG IPS ekran teknolojisi sebebiyle daha parlak olsa da, Samsung daha sıcak ve tatlı renklere sahip, ki benim tercihim de bu. Bu kısım tercih sebebi, zevk meselesi biraz.

Şarj konusunda ise telefonuma gelen son 4.4.2 güncellemesi ile bataryanın güç harcaması bazı programlarda inanılmaz geliştirilmiş. Özellikle Telefon dinlenme modunda, yani kenara koyunca kapalı kaldığı süre boyunca -tabi wifi ve mobilağ kapalı olacak-, dayanma süresi tam 2 kat artmış. sırf denemek için günlük 20 dakikalık görüşmeler haricinde telefonu kenara koydum ve işlem yapmadım, tam 4 gün dayandı! Bunun haricinde müzik çalar önceden çok pil yiyordu, fakat yeni güncellemeyle birlikte müzik çalar da çok az pil harcar konuma gelmiş. Bunu da denedim. Yeni bir kulaklık almıştım ve madem güncelleme de geldi, hazır ortam varken şunun pil tüketimini kontrol edeyim dedim. Telefonumu tam şarj olmuş konumundayken kulaklığı burnin olması bahanesiyle taktım telefona, ve sesini de %70 civarına getirdim, sonra da akşam 10 gibi çalıştırdım müzik çaları. Ertesi sabah 12 gibi müziği kapattığımda şarjın sadece %20si gitmişti. Bu acayip bir gelişme olmuş Android 4.2'ye göre, anlatılmaz bir optimizasyon yahu :) şaşkın şaşkın baktım telefona, nasıl ya dedim, yarısı falan biter diye düşünmüştüm. Yani müzik çaların pil yemesi konusunda şüphen olmasın.

Gelelim internete. İşte dananın kuyruğu burada kopmya başlıyor. LG'yi bilmiyorum ama -LG'lerde de IPS ekran çok şarj yiyor, Amoled'ler daha tasarruflu bu konuda- benim telefonum internette yarım saat dolaştığımda şarjın da neredeyse %20si gidiyor. Bence iyi bir şarj yiyici.

Oyun konusunda da bir karşılaştırma yapabilirim. LG P880'de RealRacing3 oynarken 10dk.lık bir oyunda %10'dan fazla (garanti) şarj gidiyordu-IPS ekranın harcamaya etkisi fazla- ama Galaxy S4'te 10dk.lık oyunda %9 falan şarj gidiyor. İdare eder. Ama bu bahsettiğim oyun CPU'yu dibine kadar kullanıyor, 4 çekirdekte tam hız çalışıyor, yani normal dandik bir oyun oynanırsa ve internet kullanılmazsa bu süre 2 katına kadar çıkıyor. Ayrıca ısınma soruna da gelirsem, tabi telefon ısınıyor, ama takılma olmuyor. Isınması normal. LG'de ısınıyordu, hatta Galaxy s4'ten daha sıcak oluyordu, ama sıcak sıcaktır ve rahatsız eder, ama ne yazık ki grafik ağırlıklı bir oyun oynayacaksın ve telefon ısınmayacak. Yok öyle bir telefon. En azından benim bildiğim bir telefon yok, varsa bilgilendirsin :) (bu arada bazı incelemelerde G2'nin bataryasının oyunlar aleyhine optimizasyonu daha iyiymiş. Dayanıklılık daha iyi diyorlar...)

Film izleme demişsin. Galaxy S4'ün vidyo oynatma programı gayet başarılı ve kullanışlı, FAKAT bu konuda LG'nin vidyo ses çıkışında daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama eski LG'mden bildiğim birşey varsa, o da vidyo oynatıcısının daha başarılı olduğu. He, bu arada, LG G2'de 24 bit ses desteği var -tabi birlikte WAV ve FLAC dosyalarını da oynatabilmesi cabası- bu ama bu kalite farkı ancak bu kalitede bir müzik yüklenip dinlenirse farkedilebilir. Şunu da söylemeden edemeyeceğim, bazen otobüste falan giderken vidyo oynatıcı vasıtasıyla müzik klipleri izlerken elimin ekrana veya dokunmatiğe çarpıp müziğimin yarıda kalmasına gıcık oluyordum LG'de, fakat Samsung'daki vidyo oynatıcının ekranı kilitleme özelliği sayesinde bu sorun da artık sorun olmaktan çıkmış ve yolda giderken rahatça vidyo klip de oynatabiliyorsun. Elin dokunmatiğe veya ekrana değsin, farketmez, vidyo oynamaya devam ediyor. Bu güzel :)

Tasarım konusunda herşey ortada ve kişisel zevke bakıyor olay, ki açıkcası benim G2 daha çok hoşuma gidiyor, ama güzellik önemli olsa da, kullanımına göre alman gerek telefonu. Şimdi sırf şarjı daha iyi gidiyor diye bir telefon seçimi yapılmaz, veya ekranı/ses kalitesi iyi diye alınmaz. Android yazılımı tabanlı sistem içinde o markanın uyguladığı arayüze de bakman gerek. Bu konuda ben Samsung'cuyum, çünkü arayüzü daha kolay ve "bence" daha stabil. (LG P880i 7-8 ay kadar kullandım, karşılaştırmalarımı buna göre yapıyorum bilgine)

G2 yi kullanmadan s4 le karşılaştırıp s4 u övmüş mevzuya bak. G2 bin yaninda s4 çöp

+1 s4 övenide ilk defa gördüm şaşırtıcı

• quote:

Orijinalden alıntı: cankal

quote:

Orijinalden alıntı: terminator282

quote:

Orijinalden alıntı: cagricigman

"Önceliklerim internet, uzun şarj, film izleme, ısınma sorunu olmasın, güzel foto" demişsin, ben de ona göre tavsiye vermeye alışacağım.

ben 2 cihazı kulanmadım ama LG P880 modelini kullanmıştım ve bu telefondan Glaxy S4'e geçtim. Açıkcası LG'den de önce başka bir Samsung daha kullanıyordum, ve açıkcası ben Samsung'un arayüzünü daha ergonomik buluyorum. O yüzden LG'den P880 modeli ile -her ne kadar LG'lerin arayüzü çok tatlı olsa da...- soğudum. Tabi sadece arayüzü sebebiyle, yoksa telefonları çok kaliteli.

Kamera kalitesinden bahsetmem gerekirse, megapixel seviyesi LG ile Samsung aynı olsa da, Samsung daha iyi çekim yapıyor. Bence bu mercek kalitesinden kaynaklanıyor. Ama G2'nin bilemeyeceğim.

Ekran konusunda LG IPS ekran teknolojisi sebebiyle daha parlak olsa da, Samsung daha sıcak ve tatlı renklere sahip, ki benim tercihim de bu. Bu kısım tercih sebebi, zevk meselesi biraz.

Şarj konusunda ise telefonuma gelen son 4.4.2 güncellemesi ile bataryanın güç harcaması bazı programlarda inanılmaz geliştirilmiş. Özellikle Telefon dinlenme modunda, yani kenara koyunca kapalı kaldığı süre boyunca -tabi wifi ve mobilağ kapalı olacak-, dayanma süresi tam 2 kat artmış. sırf denemek için günlük 20 dakikalık görüşmeler haricinde telefonu kenara koydum ve işlem yapmadım, tam 4 gün dayandı! Bunun haricinde müzik çalar önceden çok pil yiyordu, fakat yeni güncellemeyle birlikte müzik çalar da çok az pil harcar konuma gelmiş. Bunu da denedim. Yeni bir kulaklık almıştım ve madem güncelleme de geldi, hazır ortam varken şunun pil tüketimini kontrol edeyim dedim. Telefonumu tam şarj olmuş konumundayken kulaklığı burnin olması bahanesiyle taktım telefona, ve sesini de %70 civarına getirdim, sonra da akşam 10 gibi çalıştırdım müzik çaları. Ertesi sabah 12 gibi müziği kapattığımda şarjın sadece %20si gitmişti. Bu acayip bir gelişme olmuş Android 4.2'ye göre, anlatılmaz bir optimizasyon yahu :) şaşkın şaşkın baktım telefona, nasıl ya dedim, yarısı falan biter diye düşünmüştüm. Yani müzik çaların pil yemesi konusunda şüphen olmasın.

Gelelim internete. İşte dananın kuyruğu burada kopmya başlıyor. LG'yi bilmiyorum ama -LG'lerde de IPS ekran çok şarj yiyor, Amoled'ler daha tasarruflu bu konuda- benim telefonum internette yarım saat dolaştığımda şarjın da neredeyse %20si gidiyor. Bence iyi bir şarj yiyici.

Oyun konusunda da bir karşılaştırma yapabilirim. LG P880'de RealRacing3 oynarken 10dk.lık bir oyunda %10'dan fazla (garanti) şarj gidiyordu-IPS ekranın harcamaya etkisi fazla- ama Galaxy S4'te 10dk.lık oyunda %9 falan şarj gidiyor. İdare eder. Ama bu bahsettiğim oyun CPU'yu dibine kadar kullanıyor, 4 çekirdekte tam hız çalışıyor, yani normal dandik bir oyun oynanırsa ve internet kullanılmazsa bu süre 2 katına kadar çıkıyor. Ayrıca ısınma soruna da gelirsem, tabi telefon ısınıyor, ama takılma olmuyor. Isınması normal. LG'de ısınıyordu, hatta Galaxy s4'ten daha sıcak oluyordu, ama sıcak sıcaktır ve rahatsız eder, ama ne yazık ki grafik ağırlıklı bir oyun oynayacaksın ve telefon ısınmayacak. Yok öyle bir telefon. En azından benim bildiğim bir telefon yok, varsa bilgilendirsin :) (bu arada bazı incelemelerde G2'nin bataryasının oyunlar aleyhine optimizasyonu daha iyiymiş. Dayanıklılık daha iyi diyorlar...)

Film izleme demişsin. Galaxy S4'ün vidyo oynatma programı gayet başarılı ve kullanışlı, FAKAT bu konuda LG'nin vidyo ses çıkışında daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama eski LG'mden bildiğim birşey varsa, o da vidyo oynatıcısının daha başarılı olduğu. He, bu arada, LG G2'de 24 bit ses desteği var -tabi birlikte WAV ve FLAC dosyalarını da oynatabilmesi cabası- bu ama bu kalite farkı ancak bu kalitede bir müzik yüklenip dinlenirse farkedilebilir. Şunu da söylemeden edemeyeceğim, bazen otobüste falan giderken vidyo oynatıcı vasıtasıyla müzik klipleri izlerken elimin ekrana veya dokunmatiğe çarpıp müziğimin yarıda kalmasına gıcık oluyordum LG'de, fakat Samsung'daki vidyo oynatıcının ekranı kilitleme özelliği sayesinde bu sorun da artık sorun olmaktan çıkmış ve yolda giderken rahatça vidyo klip de oynatabiliyorsun. Elin dokunmatiğe veya ekrana değsin, farketmez, vidyo oynamaya devam ediyor. Bu güzel :)

Tasarım konusunda herşey ortada ve kişisel zevke bakıyor olay, ki açıkcası benim G2 daha çok hoşuma gidiyor, ama güzellik önemli olsa da, kullanımına göre alman gerek telefonu. Şimdi sırf şarjı daha iyi gidiyor diye bir telefon seçimi yapılmaz, veya ekranı/ses kalitesi iyi diye alınmaz. Android yazılımı tabanlı sistem içinde o markanın uyguladığı arayüze de bakman gerek. Bu konuda ben Samsung'cuyum, çünkü arayüzü daha kolay ve "bence" daha stabil. (LG P880i 7-8 ay kadar kullandım, karşılaştırmalarımı buna göre yapıyorum bilgine)

G2 yi kullanmadan s4 le karşılaştırıp s4 u övmüş mevzuya bak. G2 bin yaninda s4 çöp

+1 s4 övenide ilk defa gördüm şaşırtıcı

adam g2 kullanmamışki lg 4x hd kullanmış s4 kullanmış. g2 ile s4 kıyaslaması yapmış

• Yahu yapmayın Allah aşkına, iyi ki bir karşılaştırdık yani. ben en azından bir karşılaştırma yaparak az veya çok S4 hakkında bilgi verdim. G2 iyi olabilir, ki incelemelerde daha iyi olduğu da söyleniyor, güveniyorum. AMA bu incelememe gelecek olursak. Ben en azından S4 hakkında, arkadaşa yardımcı olabilmek adına, olabildiğince ayrıntılı yazdım tecrübelerimi. Ama siz sürekli benim yazdıklarıma gülüp "G2 iyi" deyip geçiyorsunuz. E iyi de, hani tecrübeleriniz? Soran kişi benim söylediklerim duymak istiyor ki, ben de sorsam ben de bu şekilde duymak isterim. Ayrıntılı. E hadi siz de benzer bir şekilde G2nin ayrıntılı şekilde incelemesini yazın kendi çapınızda da biz de okuyalım. Oklunacak birşey yazmıyorsunuz ki. sadece "tabi ki G2 daha iyi" demekle yetiniyorsunz. o cümle karşı tarafı ikna etmeye yetmiyor işte. okuduktan sonra "eeeee... sonra. iyi de nasıl yani" diyor insan.
    O yüzden lütfen, ya benim gibi, hatta daha da ayrıntılı şekilde G2nin reklamını yapın ya da benimle uğraşmaktan geri kalın. lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagricigman -- 26 Nisan 2014; 1:01:26 >

• Kamerada s4 daha iyi. Geri kalan yazdıklarında g2 daha iyi hocam

• Z1, G2, S4, GM, L1020 gibi cihazların bir değerlendirmesi.....:

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.