Şimdi Ara

★★★ LG G6 ANA KONU ★★★ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.578
Cevap
53
Favori
466.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    konu dışı ama o nasıl bir profil resmi dakikalarca izledim amaçsızca
  • Evet ya arada bende dalıp gidiyorum ona :)))
  • breaktime1123 B kullanıcısına yanıt
    G5 in kamerasını deneyimlediniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osuleyman32 O kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, bence G4 kadar temiz çekmiyor. Bir de kenarlarda çok az distortion var gibi. Ek olarak cep telefonu fotoğrafçılığı konusuna atılan fotoğraflarla da kıyaslama yaptığımda G4 yine daha iyi çekiyor gibi geldi bana.

Siz ciddi misiniz ya? 1 sene g3 kullandım. G4 ü 6 ay kullandım. Şimdi 6 aydır g5 kullanıyorum. Bence renk doygunluğu ve netlikte g5 kat kat önde. Video kayıtları daha gelişmiş o g4 teki hafif puslanma dağılmış. Tamam g4 manuel kamera modu ve f 1.8 ile o sene ses getirmiş olabilir ve g5 te bu kadar ses getirmemiş olabilir kamera. Ama size de mantıklı geliyor mu gerçekten bu durum. Lg neden böyle bir şey yapsın. G3 ten g4 e yapılan kadar büyük bir değişim yapılmadı g4 ten g5 e (ana kamerada, geniş açıyı saymıyorum.). Ancak bu g5 in kamerasının aynı olduğu hatta yazdığınız gibi selefinden kötü olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Bence siz bir kez daha bir bakın kameralara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osuleyman32 -- 9 Mart 2017; 22:0:57 >
    G4 ve G5 aynı kamera donanımını kullanıyor zaten. Geriye gitmesi imkansızdır demek asıl mantıksız olan. İş tamamen yazılımına kalıyor artık en son noktada. Cep telefonu fotoğrafçılığı konusunu 2 yıldır takip ediyorum birçok örnek fotoğraf gördüm her iki cihazla çekilmiş olan. G5te renkler daha doğru olsa da zoomladığınızda noise performansı G4 kadar iyi değil ek olarak fotoğrafların en soluna doğru distortion başlıyor. Bu bulanıklaşma durumunu çok fazla gördüm ama tek tek bütün sayfaları gezip size örnek fotoğraf atamam.
    https://forum.donanimhaber.com/cep-telefonu-fotografciligi--45142967-1131
    Şuna denk geldim mesela burada G5le çekilmiş bikaç örnek fotoğraf var. Detaylar bence G4te daha iyiydi, her iki cihazda RAW çekimi yapılarak daha kesin bi karşılaştırma yapılabilir ama elimde yok zaten cihazlar, 1. gittim mağazaya inceledim ikisini de, 2. birçok örnek fotoğrafa denk geldim konularda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi breaktime1123 -- 9 Mart 2017; 22:28:48 >

Geniş açıylamı kıyaslıyorsunuz ne distortionu. Bence bir tanıdığınızdan veya bir teknoloji marketten bulun kıyaslayın. Emin olun geriye gitseler onlarda bunu farkederlerdi ve yazılımınkini g4 ünkiyle aynı yaparlardı. Yani zaten söylediğinizde bir mantık hatası var. Adamlar bile isteye neden geriye gitsin. Fotoğrafın çekildiği yer ve daha önemlisi fotoğrafi çeken kişi devreye giriyor fotoğraflarda. Netlik konusunda ve hatta genel olarak kamera konusunda hala 1. Mate 9/ P9 2. V20/G5 tir. Tekrar söylüyorum fotoğraflara bakarak olmaz. Gidip bir kendiniz görün. Noise performanslarını ikisinin de yanyana kıyaslamadım ama ikisinin de çok iyi olduğunu söyleyemem. Video konusunu tartışmaya bile gerek yok sadece şunu söyliyim söylediğiniz gibi sanırım yazılımla olsa gerek g4 teki puslu görüntü g5 te ortadan kalkmış ve bence mikrofon daha iyi olmuş. Bulanıklaşma durumuda söylediğim gibi çeken kişinin odağıyla alakalı olabilir. Yada manuelle çekmiş olabilirler. Gidin bizzat kıyaslayın cihazları. Bana hak verirsiniz.

Bazen bile isteye geriye gitmez firmalar, misal sony Z3-Z2 aynı donanımı kullanır ama kamera yazılımı Z2de daha iyidir. Siz dediklerimi anlamayacaksınız galiba ben kesin bir şey söylenemez ama gördüğüm bu demeye çalışıyorum sizse ortada bilimsel bir gerçek varmış gibi konuşuyorsunuz. Video kalitesi iyidir ben fotoğraf kalitesi hakkında konuşuyorum. Kenarlarda netlik kaybı var iyice bakın anlarsınız geniş açı çekimler için konuşmuyorum. İyi forumlar
    Hocam selamlar. Ornek gosterdiginiz fotograflari ben cektim. O fotofraflar genis aci ile cekildi. Genis acida evet hafif bulaniklasma mevcut ama normal kamerada ben henuz bulaniklasma durumuna denk gelmedim ki boyle konulara cok dikkat ederim. Mesela sony xz de mevcuttu dediginiz olay. noise konusunda g4 cok dikkatli bakildiginda fark edilecek turden daha iyi g5 e gore.

• Ne zaman çıkıyor bu cihaz ben bitane bilgi bulamadım. Kendi sitesinde nereden alabiliriz diyorum , konuma izin veriyorum. 3 tane mağaza bilmemnecell tristikcell falan çıkıyor. Arıyorum, LG G6 var mı diyorum?

O ney yeni mi çıktı diyor. Benim yanlışım varmış falan. Allahın öküzleri ya. Ses kaydı falan mevcut youtube atar burdan paylaşırım.

Neyse var mı bilgisi olan acaba ?
  • Geniş açıysa okey hocam. Noise konusunda da aynı şekilde düşünüyorum iyice zoomlayıp bakınca anlaşılıyor

• izzard İ kullanıcısına yanıt
    V20 gerçekten çok geç geldi türkiyeye (avrupaya da) bence u ultra istenildiği gibi gelmemişken, s8 bu kadar geç kalmışken, ve ip 7 tam bir hayalkırıklığıyken lg umarım bu sefer hata yapmaz ve cihazı makul fiyata en erken şekilde avrupa ve türkiyeye yollar. Çünkü bu cihaz g2 olacak gibi bir his var içimde. Korede gerçekten çok güzel satış rakamlarına ulaştılar. Umarım avrupa ve türkiyeye uygun bir fiyata yollarlar şu cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osuleyman32 -- 10 Mart 2017; 17:28:49 >
  • Çok dikkatli bakmadım ikisinde de. G4 ü 6 ay kullandım g5 i de 6 aydır kullanıyorum g5, g4 ten çok daha iyi bir deneyim yaşattı bana. Ve g5 teki kusurlar g4 e göre farkedilir boyutta azaltılmıştı. Ben sadece bunu aktarmaya çalışmıştım ama konu çok uzadı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osuleyman32 -- 10 Mart 2017; 17:21:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osuleyman32

V20 gerçekten çok geç geldi türkiyeye (avrupaya da) bence u ultra istenildiği gibi gelmemişken, s8 bu kadar geç kalmışken, ve ip 7 tam bir hayalkırıklığıyken lg umarım bu sefer hata yapmaz ve cihazı makul fiyata en erken şekilde avrupa ve türkiyeye yollar. Çünkü bu cihaz g2 olacak gibi bir his var içimde. Korede gerçekten çok güzel satış rakamlarına ulaştılar. Umarım avrupa ve türkiyeye uygun bir fiyata yollarlar şu cihazı.

G6 nın kore de çıkış tarihi 9 mart iken amerika da 7 nisan. Yani arada yaklaşık bir ay var. Ve beyaz rengi amerika da satışa sunulmuyor. Avrupa ve türkiye ye ne zaman gelecek bilmiyorum. Ne yapmaya çalışıyor bu lg anlamıyorum. V20 de de böyle yaptı. Umarım kaderi g5 gibi olmaz. Umarım lg en doğru olanı yapıyordur. Neden böyle yaptığını bilen varsa gerçekten aydınlatırsa memnun olacağım.

• Hem nisanda çıkar hemde snapdragon 821 hemde 800 dolar

• Tahminim çıkış fiyatı 3.099 - 3.199 TL. gibi , Temmuzda da 2.600-2.700 TL. gibi olur.

Bekliyoruz..
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Ayrıca tahmini temmuz gibi

İthalatçı garantili 1.900-2.000 bandında satılır...

22 martta israil 28 martta ise avustralya da satışa sunuluyormuş. Nisan başında ülkemize gelir umarım.

• yolcum kullanıcısına yanıt
    Bende fiyatı 2800-3200 civarı bekliyorum ama cihaz satacak gibi. O yüzden fiyatta düşüş yaşanmayabilir.

• Arkadaşlar lg g serisi sağlamlık yönünden nasıl sizce ?

Ben telefonlarimi genelde kilifsiz kullanıyorum. Kılıf ne kadar ince de olsa bana kullanım yönünden sıkıntı. Bunun yanimda galaxy s7 çok narin bir telefon. Şuan telefonun resmini atsam tanıyamassınız :) o derece kötü durumda.. tamam bende de suç var ama her düşmede de bi telefon hasar almamalı. Ayrica home tuşu çok ciziliyor.. g serisi genel itibariyla galaxy serisinden sağlam diyebilir misiniz ? Tecrübesi olan arkadas var mi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.