Şimdi Ara

LG HT904TA (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
3
Favori
73.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WD HD TV box u hdmi ile lcd tv ye bağlayacaksınız....yine bu cihazdaki optik ses çıkışından LG ses sisteminin optik çıkışına optik kablo ile bağlayacaksınız...son olarak da ses sisteminin HDMI OUT çıkışından (cihazın arka tarafında sağ altta bulunur) lcd tv nin HDMI girişine bağlayacaksınız bu son adım LG ses sisteminden DVD izlemek içindir...

Siz LCD TV yerine laptop kullanacaksanızmedya playeri laptopa HDMI ile bağlayacaksınız...medya playeri da optikle ses sistemine bağlayın ki Dolby Digital ve DTS ses kodeğine sahip HD filmleri (mkv,mp4,avi,vs...) rahatlıkla oynatabilin...
  • Benim bi sorum olacak...42LE5500 LG led lcd tv ve LG HT904TA 5+1 ses sistemim var...uydu alıcım standart SD bir alıcı....uydu alıcıdan kırmızı ve beyaz YUV kablosuyla ses sistemine girdim geriye kalan sarı kabloyuda uydu alıcıdan tv ye bağladım....ayrıca lcd tv ile ses sistemini de optik kabloyla birbirine bağladım ve tv hoparlörlerini kapattım...ses sisteminde AUX dayken uydudan ses alıyorum 5+1 olarak , AUX OPT iken tvye bağladığım harici disk ile film oynatırken 5+1 ses alıyorum...

eğer uydu alıcıdan sarı+kırmızı+beyaz kabloyu çıkarıp tv ye skart ile girersem, tv ile ses sistemini optikle bağladığım için uydu yayınlarını izlerken sesi bu şekilde alabilirmiyim...bunu sormamın nedeni optikle daha kusursuz bi ses alındığı için...çünkü uydu alıcıdan ve yayından kaynaklanan cızırtı ve parazit seslerini kesmek istiyorum...bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre3737

WD HD TV box u hdmi ile lcd tv ye bağlayacaksınız....yine bu cihazdaki optik ses çıkışından LG ses sisteminin optik çıkışına optik kablo ile bağlayacaksınız...son olarak da ses sisteminin HDMI OUT çıkışından (cihazın arka tarafında sağ altta bulunur) lcd tv nin HDMI girişine bağlayacaksınız bu son adım LG ses sisteminden DVD izlemek içindir...

Siz LCD TV yerine laptop kullanacaksanızmedya playeri laptopa HDMI ile bağlayacaksınız...medya playeri da optikle ses sistemine bağlayın ki Dolby Digital ve DTS ses kodeğine sahip HD filmleri (mkv,mp4,avi,vs...) rahatlıkla oynatabilin...

Açıklama için teşekkürler.
    Bu konunun önceki sayfalarında okurken, LCD TV'den optik çıkış ile LG ses sistemine yapılan ses bağlantısında, LCD TV'nin passthrough veya bypass özelliği olmamasından dolayı sesi 5+1 alamadıklarını okumuştum. Ama siz de bir sonraki yorumunuzda sesi 5+1 aldığınızı söylemişsiniz. Kafam karıştı açıkçası.

• quote:

Benim bi sorum olacak...42LE5500 LG led lcd tv ve LG HT904TA 5+1 ses sistemim var...uydu alıcım standart SD bir alıcı....uydu alıcıdan kırmızı ve beyaz YUV kablosuyla ses sistemine girdim geriye kalan sarı kabloyuda uydu alıcıdan tv ye bağladım....ayrıca lcd tv ile ses sistemini de optik kabloyla birbirine bağladım ve tv hoparlörlerini kapattım...ses sisteminde AUX dayken uydudan ses alıyorum 5+1 olarak , AUX OPT iken tvye bağladığım harici disk ile film oynatırken 5+1 ses alıyorum...

eğer uydu alıcıdan sarı+kırmızı+beyaz kabloyu çıkarıp tv ye skart ile girersem, tv ile ses sistemini optikle bağladığım için uydu yayınlarını izlerken sesi bu şekilde alabilirmiyim...bunu sormamın nedeni optikle daha kusursuz bi ses alındığı için...çünkü uydu alıcıdan ve yayından kaynaklanan cızırtı ve parazit seslerini kesmek istiyorum...bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim...

Selam,
    Bendeki uydu alıcısını scart kablo ile LDC TV'ye bağladık. Kırmızı ve beyas kablo ile de sesi LG ses sistemine bağladık.
    Aynen dediğin gibi LCD TV'nin sesini kapatıp, LG ses sisteminden gayet güzel temiz ses alınabiliyor.
    Senin dediğin gibi LCD TV'den optik çıkış ile daha temiz bir ses aktarabilirsin LG ses sistemine...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdemirli

Açıklama için teşekkürler.
    Bu konunun önceki sayfalarında okurken, LCD TV'den optik çıkış ile LG ses sistemine yapılan ses bağlantısında, LCD TV'nin passthrough veya bypass özelliği olmamasından dolayı sesi 5+1 alamadıklarını okumuştum. Ama siz de bir sonraki yorumunuzda sesi 5+1 aldığınızı söylemişsiniz. Kafam karıştı açıkçası.

Optik çıkıştan DTS ve AAC kodekli filmler haricinde yani AC3 (Dolby Digital),stereo,mpeg, mp3,vs. kodeklilerden ses alnıyor...AC3 yani Dolby Digital sese sahip bi filmi zaten 5+1 olarak alıyorsunuz...diğerlerinide 5+1 alabilmek için kumandanın ekolayzer tuşundan game EQ veya Prologic II seçeneklerinden birini seçmeniz gerekiyor...Ben şahsen Prologic II Matrix seçeneğini kullanıyorum...Henüz WD medya playeri almadığım için DTS li filmleri izleyemedim ama Dolby Digital olan filmlerde bile sesi 7 den fazla açamıyorum ortalık inliyor...En son Inception ı izledim film DD kodekliydi inan bana sistem hakkını fazlasıyla veriyor...DTS yi düşenemiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebagiran -- 26 Aralık 2010; 15:39:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdemirli

Selam,
    Bendeki uydu alıcısını scart kablo ile LDC TV'ye bağladık. Kırmızı ve beyas kablo ile de sesi LG ses sistemine bağladık.
    Aynen dediğin gibi LCD TV'nin sesini kapatıp, LG ses sisteminden gayet güzel temiz ses alınabiliyor.
    Senin dediğin gibi LCD TV'den optik çıkış ile daha temiz bir ses aktarabilirsin LG ses sistemine...

Kırmızı-beyaz kablo ile ses sistemine girişi nasıl yaptınız acaba? kablonuzun her iki ucuda skart değilmi?
  • kablonun her iki ucu da scart değil.

uydu alıcısının arkasında scart çıkışının haricinde bir de ses çkışı bulunuyor. >>> Şöyle bişey <<< her iki ucu kırmızı beyaz olan kablodan kullanarak lg ses sisteminin aux girişine sesi aktarıyorum. scart ile de görüntüyü lcd'ye veryiorum.

Sizde de durum çok benzer. Kırmızı beyaz kablo yerine optik kablo kullanarak sesi çok rahat aktarabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bu cihazın ;HT965TZ EV SİNEMA SİSTEMİ,1100W konu başlığındaki chazla ne farklılığı var. Yardımcı olursanız almayı düşünüyorum...
    http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pInstanceId=2774007
  • Sadece bu model 1100 W yani 904TA modelinden 100 W bi artısı var ve ipod yuvası varmış tabi o da TR ye ihrac edilen modellerinde varsa...mesela 904TA modelindede görünüyor ama TR ye gelenlerde maalesef yok...Kısacası aradaki fiyat farkı tam bir uçurum...Bu ürünü kullananlar ne der bilemem ama ben 904TA modelinden çok memnunum çok param olsa bile o kadar fark vermem bu model için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebagiran -- 29 Aralık 2010; 8:26:23 >
  • Bugun Vatan yine %25 indirim yapmış HT904TA 600 TL bu HT965TZ 750 TL ye geliyor...Fiyatlar çok iyi
  • HT965TZ; bu cihazda hdmi giriş yok farklı olarak fakat görünüm daha iyi. Hdmi girişi olmaması ne gibi dezavantaj oluşturur?
  • HDMI in olmasa da HDMI out illaki vardır çünkü ses sisteminin HDMI OUT undan tvnin veya laptopun hangisini kullanacaksanız HDMI girişine bağlayacaksınız...Çünkü DVD den görüntü alabilmek için bu bağlantıyı yapmanız gerekiyor...HDMI in olmaması pek bi dezanavtaj değildir herhalde tam bişey diyemeyeceğim...Ayrıca iki cihazıda gördüm kesinlikle 904TA dizayn olarak ewde daha şık duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebagiran -- 29 Aralık 2010; 14:26:22 >
  • benim aklıma takılan birşey var sadece hdmi in portuna media oynatıcımı bağladım optik ses girişine bağlantı yapmazsam yani sadece hdmi in bağlantısı ile media oynatıcıdaki dts sesi alıp mkv yi oynatabilecekmiyim. (media oynatıcı bunları destekliyor.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gumusko

benim aklıma takılan birşey var sadece hdmi in portuna media oynatıcımı bağladım optik ses girişine bağlantı yapmazsam yani sadece hdmi in bağlantısı ile media oynatıcıdaki dts sesi alıp mkv yi oynatabilecekmiyim. (media oynatıcı bunları destekliyor.)

eğer media oynatıcın HMDI'den ses veriyorsa dts sesi alırsın.
    Mediamarkt'ta HDMI girişine Sony Vaio laptop bağlayıp, Full HD LCD'den görüntü almıştık. Sesi de ses sisteminin kendi hoparlörlerinden dinledik.
    Yalnız bu işi Lenovo Y530 laptop ve HP G62 laptop ile yapamadık. Görüntüyü alamadık. Bu konuda bir filri olan var mıdır. Bilgisayar LG ses sistemi diye tanıyor ama LCD TV'den görüntü alamıyoruz. kafayı yiycem.

• SLM ONCELIKLE HERKESE SORLARIMIZI YANITLADIKLARI ICIN COK TESEKURLER LÜTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNZ BENDE LG9044 TA 5+1 SES SİSTEMI VAR YENI ALDIM YANLIZ BI TURLU FIULM INDIRIP IZLEYEMDIM YANI TEK YAPTIGUIM CD ILE FILM IZLEMEK LÜTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNZ BEN NASIL FLASA FILM INDIRIM DVD FORMATINDA FILM IZLEYE BILIRM LÜTFEN YARDIMCI OLURMSNZ....
  • Bu ürünü kullanıpta mp3 dinleyen arkadaşlara sorum olacak...Ben bu cihazı LG 42LE5500 Led Tv ile kullanıyorum...Tvnin usb sine bağlı olan harddiskten mp3leri açtığım zaman ses sisteminden çok iyi ses alamıyorum boğuk ve bozuk bi ses geliyor baslar çok boğuk tizler yetersiz yani dinlenilmeyecek kadar kötü diyebilirim...fakat aynı şarkının klibini açtığım zaman pereformansı çok iyi...uydudan tv izlerkende müzik kanallarından çok iyi ses alabiliyorum ama mp3lerde sıkıntı var söylediğim gibi...bunun nedeni müziklerin mp3 formatlı yani stereo olmasından mıdır yoksa başka bi nedeni mi var? iyi bir performans alabilmek için ses sisteminin usb sine bağlayıp ordanmı dinlemem gerekiyor? benim bilgisayara philips'in 5+1 i bağlı 6 yıllık bi ses sistemi ve mp3lerde bundan çok daha iyi...Film izlerken hiçbir sıkıntı yok dolby ve dts performansı harkulade...
  • ewet son güncelleme nasıl..?
  • vatan bilgisayar stokta yok :(( webden al da 780 tl, sonuç= hüsran :((
  • quote:

Bu ürünü kullanıpta mp3 dinleyen arkadaşlara sorum olacak...Ben bu cihazı LG 42LE5500 Led Tv ile kullanıyorum...Tvnin usb sine bağlı olan harddiskten mp3leri açtığım zaman ses sisteminden çok iyi ses alamıyorum boğuk ve bozuk bi ses geliyor baslar çok boğuk tizler yetersiz yani dinlenilmeyecek kadar kötü diyebilirim...fakat aynı şarkının klibini açtığım zaman pereformansı çok iyi...uydudan tv izlerkende müzik kanallarından çok iyi ses alabiliyorum ama mp3lerde sıkıntı var söylediğim gibi...bunun nedeni müziklerin mp3 formatlı yani stereo olmasından mıdır yoksa başka bi nedeni mi var? iyi bir performans alabilmek için ses sisteminin usb sine bağlayıp ordanmı dinlemem gerekiyor? benim bilgisayara philips'in 5+1 i bağlı 6 yıllık bi ses sistemi ve mp3lerde bundan çok daha iyi...Film izlerken hiçbir sıkıntı yok dolby ve dts performansı harkulade...

Lg tv nizin ses ayarlarını kontrol edin tv de ekolayzer ayarı olması lazım eger sinema modunda ise boğuk bir ses verir siz ayarları müzik yada kullanıcı moduna getirerek bass ve tiz ayarı yapabilirsiniz yani tv sesi süzerek optik çıkısından ses sistemine yolladığı için bu sıkıntının olması normaldir birde mp3 lerin 320kbps olanlarını tercih etmelisiniz daha kaliteli ses alırsınız. Size bu cihaz hakkında bir şey sormak istiyorum bendede LG 42LE5300 tv var ve ses sistemimi yenilemeyi düşünüyorum ve aradığım özellik 1080p upscaling
    ya bir AVR alıp hi-fi sisteme başlıcam yada bu cihazı alıcam. Size sormak istediğim bu cihazın 1080p upscaling özelliğini kullanıyormusunuz yani herhangi bir girişten SD yayın girerek HD ye yükseltebiliyormu yoksa ki sadece DVD film izlerken DVD görüntüsünümü 1080p yükselterek BLURAY'A yakın film izletiyor ?
    ve optik girişten DTS HD-MA ses girilirse bunuda çözebiliyormu ? saygılar teşekkürler.

• konu ile alakasız olcak ama benim anfim, 8 ohm 650 watt piooner ev anfisi buna yeni evsinema sistemlerinin 8 ohm hoparlöründen taksam bi sorun olurmu acaba
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.