Şimdi Ara

LG IPS 236V VS LG IPS 255V (Biri berbat / Biri idare eder)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Her iki monitörü de ard arda deneme fırsatı buldum...

1984'ten bu yana bilgisayar sahibi ve kullanan biriyim, her zaman fiyat-performans arayan bir insan olmuşumdur. Birşey almadan önce 1 hafta felan kafayı kırıp dünyanın dört bir yanından incelemeleri okurum.

Doğrusunu söylemek gerekirse BU SİTE dünyadaki çoğu "uzman" siteden çok daha samimi, çünkü insanların büyük bölümü gayet samimi olarak direkt başından geçenleri yazıyor.

Girizgahtan hemen konuya geçeyim.
    7 yıllık 19 inch Samsung (Çözünürlük: 1280 X 1024) yeni sisteme hafif kaldı.
    (i5-2500K / ASUS P8Z68-V GEN 3 / GSKILL 2X4 GB RAM / ASUS GTX560 Direct CU 1GB Ekran Kartı / THERMALTAKE COMMANDER MS-I KASA / THERMALTAKE 750 W PSU ) NOT: Bu sistemi TRAKTÖR GİBİ ÇALIŞAN AMD FX-8120'yi iade edip öyle kurdum.)

Dünyanın dört bir yanından incelemeleri şunu bunu okudum, fiyatları araştırdım. IPS monitörlerin methini duydum. "Ahanda fiyat performans" dedim, çoğu gibi GAZA geldim, gittim VATAN'dan yüzde 25 indirimli LG IPS 236V-PN monitör aldım.

Kör olmamak için dikdörtgen masayı mecburen rotate edip 1 metre mesafeye koyup başına oturdum. Cihazın parlaklığı malum araba farı gibi...

Tabi en önemli nokta büyük bir hata yaptım donanımhaber.com'a zahmet edip bakmadım.

SONUÇ: (LG IPS 236V-PN)

Fabrika çıkış renk ayarları tek kelimeyle rezalet... Burada da sürekli adı geçen PRAD.DE adlı sitedeki programları, ayrıca WIN7'nin kendi renk kalibrasyonunu kullanıp saatlerce uğraşıp biraz adam etmeye çalıştım ama nafile... Doğal ve canlı renklere ulaşmak mümkün olmadı. Kendi içinden çıkan renk profili dosyası tek kelimeyle rezalet.

Hadi dedim bi film koyayım, ışıkları az kıstım... Tam bir şok yaşadım. 500 küsür saydığım monitörün sol tarafından ekranın ortasına kadar bleeding (ışık sızması)

Işıkları az açtım, filmi yine koydum araba farı gibi parlıyor ekranın sol köşeden ortaya kadar.

FULL HD oyun açtım iki tane: MASS EFFECT 3 / STAR WARS OLD REPUBLIC MMO

Oyunların RENKLİ sahnelerinde bile bleeding insanın gözünün ta içine giriyor.

Şimdi daha kötüsü geliyor: iki oyunda da İNANILMAZ ÖLÇÜDE ghosting!. Merak ettim, bi tek bende midir diye, araştırdım çeşitli dillerde... Cihazın kutusunda şaka gibi 5 MS yazıyor. Cihazın ortalaması ise sıkı durun: 30 – 34 MS !!! Gitmiş neyi almışım!!!

Filmlerde de PAN TILT vb kamera hareketlerinde ciddi bulanıklık sözkonusu..

Ergonomi de rezalet. İttire kaktıra düz duran bi ayaklık, sadece çok az derece ileri geri eğriliyor. Sağa sola döndürmek için koca monitörü kaldırmak gerekiyor.

OSD dokunmatik bütonların altına ışık koyma zahmetine girişmedikleri gibi bir de iç içe yapmışlar sağolsunlar. Az loş ortamda kullanabilmek için JEDI yeteneklerine sahip olmak lazım. Gözleri kapayıp düğmenin yerini bulmak gibi...

Cihazın SAMSUNG MAGIC TUNE tarzı bi yazılımı yok Renk ayarını yazılımsal olarak yapmak istiyorsanız bunu grafik kartının salak arayüzünden yapmak zorundasınız.

Cihazı HDMI'dan bağlamak zorunlu... Çünkü ekranın kendi üzerindeki presetlerden bazıları DVI'dan bağlayınca çalışmıyor. (Örneğin TEXT modu bende)

Sonuçta bu cihaz ne fabrika çıkışında kalite kontrolden geçmiş, ne de Türkiye'ye girişinde...Langır lungur getirip mağazalara dağıtıyorlar alenen!

Sinirlerim yeterince bozulduktan ve bir paket sigaradan sonra jeton düştü forum.donanım'a girdim, baktım çoğu arkadaş aynı sıkıntıyı (çoğunlukla bleeding – ışık sızması) yaşıyor.

Fotoğrafları çektim, VATAN'a götürdüm. Gösterdim fotoları iademi yaptım. (NOT: Sezar'ın hakkı Sezar'a... VatanBilgisayar Ankara, müşteri hizmetleri ve satış sonrası destek konusunda cidden bir numara, efendi, ilgili ve iyi niyetli çalışanlara sahip)

Okuduğum kadarıyla benzer sıkıntılar diğer markalarda da yaşanıyor. Yoğun incelemelerim sonucu gittim 236v'nin bir alt model ve biraz küçüğünü aldım.

SONUÇ: (LG IPS 255V-BN)

Fabrika ayar çıkışı renkler mükemmele yakın. Aldıktan sonra 2 milyon tane ayar yapmak gerekmiyor. Takıyorsunuz çalışıyor... Eğer dilerseniz GAMMA'yı 2.2'den 2.0'a çekebilirsiniz, gözünüzün keyfine kalmış.

Kendi presetleri HDMI bağlantı üzerinden birebir çalışıyor. Hepsi de gayet kullanışlı

Oyunlarda aşırı bir ghosting hissetmedim. (Araştırdım bunun ortalama tepkime süresi 34 değil 11 MS!!!!)

İlk kez alacaklara not: Bu monitörü, gözleri bozmadan daha DÜŞÜK ÇÖZÜNÜRLÜKLE KULLANMAK MÜMKÜN DEĞİL... Yani çook düşük sistemler ve grafik kartına bu ve benzer HD monitörler kesinlikle fazla gelir. Çünkü düşük çözünürlüklerde NATIVE çözünürlüğün istikrarını sağlayamıyor bu monitör de...

Düşük fiyatlı IPS monitörlerin ortak sorunu olan BLEEDING hala devam ediyor. Ama ANORMAL ölçüde değil... Üstten köşelerden hafif göz kırpıyor. Monitörü en azından küfretmeden kullanabiliyorum, loş ortamda...

Cihazın SAMSUNG MAGIC TUNE tarzı bi yazılımı yok Renk ayarını yazılımsal olarak yapmak istiyorsanız bunu grafik kartının salak arayüzünden yapmak zorundasınız.

En rahatsız edici olaylardan biri cihazın standı (ayağı) bağlantı yeri çok ince ve çürük olduğu için ve makinenin renk ayarını ODUN GİBİ düğmelerden yapmak zorunda olduğunuz için, her tuşa basışınızda cihazı sol alt köşeden TUTMAK zorunda kalıyorsunuz. Bu konuda çoook dandirik yani..

Ancak fiyatına göre idare eder... RENK kalitesi, oyunlarda istikrarlı olması şu bu. Ancak ERGONOMİ sıfır... Ne kadar ekmek o kadar köfte... İndirimiyle 390 küsür TL'ye direkt tavsiye. Alacaksanız bu sıkıntıları da göze alın, öyle parayı basın.

LG IPS 236V-PN (FİYATINA GÖRE BERBAT ÖTESİ)

LG IPS 255V-BN (FİYATINA GÖRE İDARE EDER)

SON DÜŞÜNCELER: Babama hediye ettiğim yılların LCD'sini aradım doğrusu... Ergonomi sağlamlık, istikrar, kalite... Bu iki monitör yanına bile yaklaşamaz.

Günümüzde üretilen elektronik cihazlar, küresel ekonomik sistemin gereği (aklıma Zeitgeist gelmedi değil) çok DANDİRİK üretiliyor. 2 yıl kullan at mantığı... Ben bunların 2 yıl gideceğinden de pek emin değilim, inşallah yanılırım.

Herkesten ricam, aldığınız cihazı eksileriyle kabul etmeyin. Çünkü çoğu ÇÖPLÜK gibi!

Gidin hakkınızı arayın, değiştirin, olmadı paranızı geri alın... Verdiğimiz para yurtdışına göre yüzde 30 – yüzde 50 fazla zaten!

• İnceleme için teşekkürler hocam, ellerinize sağlık.

Artık dünya üstünde aynı standartlarda panel üreten neredeyse bir tane bile üretici kalmadı. Yalnız artık bunun şu handikapı olmaya başladı üreticiler için; kullanıcılar bilinçlendi. Hakkını aramaya ve verileni kabul etmemeye başladı.

Aynı markanın, aynı modelinin farklı bantlardan çıkan o kadar değişik versiyonlarını görür olduk ki, şaşırmıyoruz artık. Bundan sonra ürün alırken muhakkak bakarsınız donanım habere
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.