Şimdi Ara

LG L1950H LCD ilk izlenimler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili İzzet ve Hydra açıklamalarınız için çok teşekkürler yanlız bu 8 ms denilen monitör hydra'nın yazdığı yurtdışı sitesinde seninde dediğin gibi 16 ms bu ne gibi bir dez avantaj yaratır? Oyun oynarken dvd seyrederken vs.vs. İkinizede saygılar sevgiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar

Sevgili İzzet ve Hydra açıklamalarınız için çok teşekkürler yanlız bu 8 ms denilen monitör hydra'nın yazdığı yurtdışı sitesinde seninde dediğin gibi 16 ms bu ne gibi bir dez avantaj yaratır? Oyun oynarken dvd seyrederken vs.vs. İkinizede saygılar sevgiler.

Beyler şuna bir cevap vp 191s wievsonic i alayımmı?
  • quote:

quote:

Sevgili İzzet ve Hydra açıklamalarınız için çok teşekkürler yanlız bu 8 ms denilen monitör hydra'nın yazdığı yurtdışı sitesinde seninde dediğin gibi 16 ms bu ne gibi bir dez avantaj yaratır? Oyun oynarken dvd seyrederken vs.vs. İkinizede saygılar sevgiler.

Beyler şuna bir cevap vp 191s wievsonic i alayımmı?

Bora kardeş, o monitör çok güzel. Paran çoksa hiç düşünmeden al, buna bir lafımız yok. Ama şöyle söyleyim o monitörle benimki arasında bir 15 inç LCD farkı var. (Ya da mesela 6600GT) 16 ms bile olsa dert etme sorun çıkarmaz. Ki öyle bir şey olacağını hiç sanmıyorum. O monitör VP serisi ve 8 ms yazıyosa 8ms'tir. Al güle güle kullan.

• Bir süredir LCD araştırması yapıyordum. Başta 17" almayı düşünürken sonradan 19" monitörlere yöneldim. LG - L1950H ve VIEWSONIC - VX912 arasından bir seçim yapıp L1950H yi almaya karar verdim.

Cumartesi Mavibilgisayar'a gittim ancak ürün stoklarda yokmuş, "temin edilebilir" durumda imiş, teminin yapılacağı dağıtıcı da saat 13:00'dan sonra çalışmıyormuş. Bu durumda ürünü görme şansım olmadı ve pazartesiyi beklemek zorunda kaldım.

İnsan 700 YTL para vereceği ürünü görmeden almak istemiyor. Bu nedenle biraz daha düşüneceğim.

Bu konudaki mesajlar LCD Monitör alacaklar için oldukça faydalı olabilir. O yüzden konu başlığını tekrar ön plana çıkarmak istedim.

denostar monitörden hala memnun musun, bir problem yok dimi?

• arkadaşlar bende LG 1730 S almayı düşünüyorum.

Bu LCD 12 ms ni 16 ms mi?

hepside 16 yazıyor goldda 12 kendi sitesinde bu modeli bulamadım yada ben göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Arthur -- 9 Nisan 2005, 18:40:37 >
  • Aşağıdaki adreste LG'nin tüm monitörlerinin manuel leri var. Manual'ların içinde monitör özellikleri de mevcut. Ben L1950H'a ordan bakmıştım. Sanırım o model 12ms.

http://www.lge.com/products/mobile/mobil/sidemenu.do?action=list&group_code=CTG1000499&list_code=PRD_MANU&target=manulist&categoryId=CTG1000496&modelCategoryId=CTG1000499&parentId=CTG1000439

• 19 inch lcd için fiyatı çok makul 445+kdv = 525 dolar
    19 inch kaliteli bir crt'ye 400 dolar yerine 125 dolar daha verip bu monitör alınmalı bence. tabi kalitesinden haberim yok ancak yani özellikleri bakımından iyi gözüküyor
  • 16.2m mis de efenim 16.7m mis de amaaaan bosveer %3 lük bi farki profesyoneller dusunur herhalde :) 1950H iyi gibi duruyor da arkadaslar benim su sorunun cevabina mutlaka ihtiyacim var, LGlerde hatali piksel garantisi var mi? (sadece parlak, yanik, renkli degil genel olarak "hatali") ve bu garanti LGnin kendisiyle mi alakali yoksa belli bir saticiyla mi? Vatana gittigimde yalnizca viewsonicde 7 gunluk garanti var dediler lgde yokmus
  • Arkadaşlar LG1950H hakkında çok fazla soru geliyor. Daha önce söylediklerimden farklı olarak, sorun olup olmadığına karar veremediğim bir durum ortaya çıktı. Web sayfalarını gezerken bazı sayfalarda metinlerin üzerinde fareyle durunca titreme gibi bir şey oluyordu. Sorunun 1280x1024'te 16 bitte kullanmamdan kaynaklandığını düşünüp çözünürlüğü düşürdüm ve 32 bitte kullandım. Gerçekten de titreme kayboldu. Üstelik her sayfada da olmuyor, (gigatek.com.tr'de hep oluyor) bunun tam olarak neden kaynaklandığını bilen açıklarsa sevinirim. Ya da birileri kendi LCD'lerini 16 bitte kullanıp aynı şey oluyorsa buraya mesaj atabilir. Bu tuhaf durumun dışında monitör gayet kullanışlı. Parlaklık değerleri iyi. Tek tuşla gece, gündüz film fotoğraf ya da normal moduna geçmesi çok kullanışlı bir özellik. Ama herhalde artık her markada bu özellik vardır zaten. Fotoğraf kalitesi vasatın üzerinde, 32 bitte kullanabilsem çok daha iyi olur herhalde. Filmlerde ise hiçbir sorun yok, karanlık film de izledim kontrastı yeterli, öyle hızlı geçişlerde ghosting efekti falan filan olmuyor. Gerçekten keyifle izleniyor. 1024x768 çözünürlükte kullanınca fotoğraflarda rahatsız edici bir dağılma olmuyor. Yani bu çözünürlükte de rahatlıkla kullanabilirsiniz, "clear type" olayı metinlerin okunmasını çok fark ettiriyor. LCD alınca ilk işiniz clear type'ı etkinleştirmek olmalı. Bende ölü piksel falan çıkmadı. Bu konuda yapabileceğiniz iki şey var. Ya alırken kontrol etmenize izin verecekler, (bunun için yanınızda bir notebook götürün) ya da benim gibi internetten alacaksınız, yanılmıyorsam internetten alınca (herhangi bir neden göstermeksizin?) 1 haftada iade etme hakkına sahipsiniz. Son olarak şunu söyleyim, ölü piksel çıkma olasılığı başka bir forumda okuduğum kadarıyla yüzde 3 falanmış. İşi şansa bırakın demiyorum ama o kadar da korkmayın yani. İnternet üzerinden alırsanız öyle ya da böyle iade edebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: denostar
    Ya alırken kontrol etmenize izin verecekler, (bunun için yanınızda bir notebook götürün)

Alakayı anlayamadım. Açıklar mısın?
  • LG1730s 12 ms dir
    ben teknosadan deneyerek aldım tavsiye ederim 3-5 fazla verin 12 eşit taksit ve deneyerek alma imkanına sahip olun
  • quote:

TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: denostar
    Ya alırken kontrol etmenize izin verecekler, (bunun için yanınızda bir notebook götürün)

Alakayı anlayamadım. Açıklar mısın?

Bir arkadaş vatan bilgisayara "almadan önce kontrol ettiriyor musunuz" diye sormuştu zamanında da "notebook'unu getirirsen bağlar kontrol edersin" demişlerdi. Alakayı bu anlayıştaki satıcılara soracaksın yani.
  • Herifler orada mevcut sisteme bağlamayı mı bilmiyorlar diyeceğim ama o halde orada ne işleri var. Eziyet olsun diye söylemişler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetdemir

Yurtdışı piyasasında cok tutulan,bircok ödül almış TN-Film teknolojisini kullanan Samsung 710T/N(12ms),913N(8ms),Viewsonic vp171b(8ms) gibi düşük yenileme süresine sahip monitorlerde hep 6bitlik renk paleti kullanıyor.

8 bitlik renk paleti ise yüksek yenileme süresine(25ms) ama genis goruntu acısı ve iyi kontrasta sahıp MVA/PVA panellerde(Samsung 173P,711T gibi) kullanılıyor.
    Fiyatının bu nedenle düşük olacağını sanmıyorum.

Bu monitorle ilgili ayrıntılı inceleme yapmış site bulan var mı?Özellikle renk tonlarına gore yenileme hızını test etmiş bi kaynak arıyorum.(tomshardware'de başka monitorler için benzeri testler var,ama bu monitoru daha incelememişler.)

BU ARKADAŞA KATILIYOM LG SAMSUNGUN ELİNE SU DÖKEMEZ
    KORENİN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ DEVİ SAMSUNGDUR
    VE MONİTÖRDE SONY İLE KAPIŞIYO KALİTE DÜZEYİNDE
    BANA GÖRE BİR MONİTÖR ALACAKSANIZ KESİNLİKLE
    TEKNİK ÖZELLİKLERİNE BAKIP ALIN BU ÇOK ÖNEMLİ

DÜNYANIN EN HIZLI TEPKİ SÜRELİ MONİTÖRÜNÜ DE SAMSUNG ÜRETMİŞTİR 8MS MODEL:913N
    FAZLA SÖZE GEREK YOK
    1:SONY
    2:SAMSUNG
    3:PHILIPS
    4:LG
    BENİM SIRALAMAM BUDUR BİR BİLGİSAYARCI OLARAK

• En hızlı tepki süresi 4ms Viewsonic'tir yanlış bilgi olmasın.

http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/xseries/vx924/

LG L1950H LCD ilk izlenimler
  • YA BİLGİSAYARCIsın lcd öneriyorsun neye güvenipte philips sony öneriyorsun hangi modelleri ? hiç hyundai 90+ viewsonic kullandın mı ?
  • Mavibilgisayar'dan 666 YTL'ye (nakit) LG - L1950H monitör aldım.

Almadan önce monitörü test etme şansım olmadı. Eve getirdim kurdum. Bir program ile ekranı farklı renklere boyayıp ölü pixel kontrolü yaptım.
    Sadece siyah renkte, ekranın orta alt kısmında bir pixel mavi kalıyor. Normal kullanımda bu sorun hiç belli olmuyor. Yani çok dikkatli bakmadıkca bir sorun yok. Bence bu ölü pixel olayı o kadarda büyütülecek bir problem değil.

Monitörü herkese tavsiye ederim
  • Ölü pixel olayı HD in bad sektörü gibidir. Bir kere başladı mı önünü alamazsın.
  • Tuvnera senin fikrine katılmıyorum.

Aşağıdaki sayfada şöyle bir yazı geçiyor:
    (http://www.necdisplay.com/support/css/Techlibrary/lcd_dead_pixel.htm)

"Finally, some more good news for LCD users: transistors do not generally "go bad" over time, so if there are no noticeable dead or lit pixels upon initial purchase, then chances are none will become defective over time."
  • LCD çok hızlı gelişiyor 22'' CRT alacaktım şimdi acaba LCD mi alsam diyorum Ama hala CRT deden yanayım..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.