Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
818
Cevap
10
Favori
66.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim bacanak lg 3530A aldı bizzat kurulumu ben yaptım, Cihaz güzel şık ...Kablosuz subu koltuğun arkasına aldık perf. gayet iyi sayılır...

Usb den mp3 ve flac denedik gayet başarılı...

Sinema rear olmadığı için eksiklik kaçınılmaz oluyor...

Vokal seslerde başarılı ,sub da başarılı...

Rear eksikliği ve Cihazın üzerindeki hop. yani sürücüler açık durumda korunaklı değil , çocuk ve ya siz yanlışlıkla küçük bir hamlede bulunsanız zarar görme olasılığı çok yüksek...

Kablo takıntınız varsa bu cihaz size göre , ama fark etmez derseniz 906 ya bakınız...
  • Sinema izlemeyecekseniz çok kanallı sistem alamayın o zaman. z906 ya verilecek paraya yazık. Onu alacağıma gider her sesi çözen güncel bir avr ile 5.1 düzgün bir satellite hoparlör takımı alırım. 1300 TL o ne öyle uyduruk bir ses sistemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Sinema izlemeyecekseniz çok kanallı sistem alamayın o zaman. z906 ya verilecek paraya yazık. Onu alacağıma gider her sesi çözen güncel bir avr ile 5.1 düzgün bir satellite hoparlör takımı alırım. 1300 TL o ne öyle uyduruk bir ses sistemi.

kardeş aslında doğru z960 1200 civarı Sony BDV-N9100W var 1600 civarı
    benim tv de sony 46w905 takımda oluyor zannedersem mantıklı olan
    Sony BDV-N9100W
  • arkadaşlar hazır konu uzzamışken ben bişey diyecem lg xboom cm9730 ses sistemini gördüm ve dinledim baslar ses 5 te bile gümbürdetiyor fazla açamadım yani ama cihaz çin malıymış görünce çok şaşırdım çin malları kaliteli olmuyor bide fiyat olarak 4000 tl yazmışlar bu okadar etmez edeceği en fazla 1500 tl ve oradaki yazan w rms değeri yani 2300 w rms değeri 4x575 w rms hoparlör değeridir asla 2300 w rms vermez bunu kafanızdan çıkarın sadece bu set değil sony shake 5 7 6d 99 77 33 55 gibi panasonic max serisi yani açıkcası bütün o hifi sistemlerin ses güçü o değildir üstünde yazan w rms değerleri hoparlörler için dir anfi katı asla bukadar güç üretmez ki üretse trafoların watları yetmez ve 180 w lık bir trafo 2300 w rms lik bir anfiyi asla besleyemez hatta elektrik çektiremezler imkansız fizik kanunlarına aykırı kanun çünkü haa söyle yapabilirler aynı 12 voltluk oto anfilerin örnek 2000 w rms lik güç veriyorsa içinde yükselticiler var onun sayesinde 2000 w rms veriyor bu sistem lerdede vardır kesin yoksa 180 w trafo bu gücü çeyreyini vermez unutmayın üstünde yazan watt rms değerleri anfi gücü değil hoparlörlerin toplam gücüdür benim sony mhc rv5 2x120 w rms yazıyor ama içini açtım 2x80 w rms stk anfi katı çıktı yani 2x120 w rms hoparlörlerin rms leriymiş yani bu yeni sistemlerde olsa alsa anfi rms değerini yazmazlar hoparlör değerini yazarlar ama hangi akla hizmetle speakers system total 2300 w rms yazmıyor ben anlamış değilim o zaman hoparlör gücü olduğunu anlarlardı herkez işte üçgatçı dolu mallarını satsınlar diye hoparlör değerini yazıp anfi gücü diye kandırıp piyasaya sürülüp satıyorlar bu demekki insanların yanlış bilgilendirmesi demek yanlış yapmasalar daha iyi olur bu hataları.

• Bu sistemler ne sinema için ne de hifi müzik dinlemek için. Bu sistemler evde parti verip dj efektleri ve ışık oyunları ile ortama renk katmak için. Bu nedenle işlerini iyi yapan sistemler. Fiyat konusu saçma o kadar. Ses kalitesi de bir diskotekte arka plandadır önemli olan yüksek basslar ve tizlerdir. 2x50 watt gücü olsa ki o kadardır iş görür. Pmpo güç değeri zaten her üreticinin istediği katsayı ile gerçek gücü çarpıp sunabildiği standardı ve anlamı olmayan pazarlama hilesidir. 2x3 wattlık pc hoparlörlerinde. 480 watt yazarsa bunda da 50.000 watt yazsa yeridir.
    Sony shake 5-7 felan da hoşuma gitti açıkçası. Kızıma almak isterdim ondan da bir tane:)
  • bu watt olayını bu işlerle ilgilenenlerin iyice öğrenmesi lazım. ha bitane ses sistemi almışsın koymuşsun eve dinliyosun eyvallah öğrenmesende olur.. ama ben bu işin içindeyim diyen adamlar gözümün içine baka baka YALAN! (yanlış) söylüyorlar. bu o gücü vermez dediğinde kaç yıllık tecrüben var ben şu şu yerlerde çalıştım yıllarca diyorlar. şimdi adama oturup elektronik yasasını mı anlatsan, hiçbişey demeden çıkıp mı gitsen yada bu adama ağız burun dalsan mı yeridir? kardeşim bu işin içindeysen bileceksin öğreneceksin! murat abinden hüsnü amcandan öğrendiğinle buraya gelirsen senin kafa yapındaki insanlar sana inanır!! toplumu yanıltırsın!! yazıktır günahtır a be dostlar bilmiyorsanız susun....

• Teknoloji mağazalarında çalışan bir avuç cahil gerzek (misal) "ben 15 yıldır bu işin içindeyim" der. Adama sorsan yaşı 25. Yaz tatillerinde 10 yaşında bir tamircinin yanına çırak olarak girmiştir, ayak işleri yapmıştır, sonrada "15 yıldır bu işin içindeyim" der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzdağı -- 12 Mart 2014; 9:05:24 >
  • Buzdağı kullanıcısına yanıt
    inan bana işinin erbabı insanlar yanında getir götür işleri yapanlar böylelerinden daha doğru bilgiler edinirler. bunlar biliyo herşeyi ama yanlış biliyolar
  • benim yorumuma kimse cevap yazmadı cevabınızı bekliyorum yazdıklarım doğrudur yalan değil piyasadaki hifi sistemlerde w değerlini yazarlar fakat anfi katına yapıştırıp anfinin gücü zannedip alırlar öyle değil o w değerleri hoparlörlerin toplam değeridir eskiden hoparlölerin arkasına yazarlardı kimse anlamazdı kaç w rms olduğunu ama şimdi sistemler düyüdükçe hoparlör w değerlerini sistemin ana gövdesine toplam olarak yazarlar ama bazı keriz insanlar onun anfi gücü sanıp inanmasıdır asla anfi katındaki w değerini yazmazlar yazsalar daha iyi haa hoparlör değeri yazacaksa şöyle belirtsin speakers system total 2000 w rms gibi yazı yazsalar en azından hoparlörlerin toplam gücü olduğu alaşılır bence öyle yapmaları daha doğru olur.
  • disneyonur D kullanıcısına yanıt
    watt değeri aslında hoparlörün power handling gücüdür. Asıl önemli olan bu hoparlörün kaç db olduğudur. Ama ne yazık ki bu tür sistemlerde bu değeri cihaz üzerine yazmıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 12 Mart 2014; 12:45:44 >
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    desibel değerimi yoksa hoparlörlerin toplam gücünümü hoparlöre yazmıyorlar ben pek anlamadım yani dediğim doğu dimi yanlış değil yanlışım varsa düzeltin
  • kuntepir kullanıcısına yanıt
    bak sana sony shake 99 u buldum al bak kullanım kılavuzuna 4800 w rms hoparlör sistemi 700 w anfi katının trafo suhttp://support.sony-asia.com.edgesuite.net/consumer/IM/4487569111.pdf buna gir bak iyice 46 cm 1200 +1200 w rms subwoofer 25 cm 900+900 w rms woofeer 300+300 w rms tiz 2.5 cm ve mid range 10 cm bu watt değeri hoparlör sistemidir anfi katındakini kullanım kılavuzuna yada setin etiketine anfinin w rms değerini yazmaz lar bunu unutma bu değerler hepsi için geçerli hepsinin de hoparlör çıkış gücü yani kanal başına bukadar güç vermiyor sony shake 99 un vereceği sadece 3000 w rms tahminimce toplam güç ana gövdenin vereceği güç tahmin 3000 w rms güç üretir ve 700 w trafosu var yani
    -elektrik tüketimi-
    sony shake 99: 700 w 110/240v total 4800 w rms speakers system
    sony shake 77: 525 w 110/240v total 3500 w rms speakers system
    sony shake 55: 500 w 110/240v total 2600 w rms speakers system
    sony shake 33: 350 w 110/240v total 2200 w rms speakers system
    sony shake 7: 420 w 110/240v total 2850 w rms speakers system
    sony shake 5: 370 w 110/240v total 2400 w rms speakers system
    sony sh2000: 320 w 110/240 v total 2000 w rms speakers system
    lg xboom pro cm9940 :180 w 110/240v total 3200 w rms speakers system
    lg xboom cm9730 : 180 w 110/240 v total 2300 w rms speakers system
    lg xmetal bass cm9530: 190 w 110/240v total 2100 w rms speakers system
    lg x metal bass cm9520: 190 w 110/240 v total 1800 w rms speakers system

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disneyonur -- 13 Mart 2014; 15:12:42 >

• alın bakim lg xboom iç kısmı yeşil olan plaka ses çıkış katı her bir çıkışa 2 tane yatsı çok bacaklı 2 parmak kalınlıkta ses çıkış entegresi var üsteki ise trafo katı
    https://www.youtube.com/watch?v=lCZncWBvUXU link attım izleyin
    https://www.youtube.com/watch?v=QspCz8pRUj4 lg x metal bass anfi katı
  • merhaba yeni araştırdım artık bu hifi sistemlerde böyle entegre kullanılıyor adı bu bakın internetten op-amp entegreleri kullanılıyor ondan düşük trafo ile yüksek çıkış gücü üretiliyor artık stk transistör mosfet gibi entegreler bitti yeni sistemler o yüzden w rms si büyük u ufak entegreler hem az enerji ile çalışan hemde çok güç üreten entegreler bu yeni teknoloji kimse bilemez bunu o yüzden fazla kafa yormayın birbirinizide kırmayın eski teknıoloj geride kaldı artık yen teknoloji var insanların yapamayacağı şeyler yoktur ister fizik kanunu olsun kimse takmaz.
  • bu lg xboom ses sisteminin gerçek w rms gücü yani anfi katındaki rms güç 4x460 w rms yani şöyle yapacaksınız 2300 bölü 20 çarpı 4 diye sonuç gerçek w rms si 4x460 w rms gücü var yani bu anfi çok güçlü 2300 w rms hoparlörlere saip se anfisi total 1840 w rms gücü vardır bu anfinin
  • quote:

Orijinalden alıntı: disneyonur

merhaba yeni araştırdım artık bu hifi sistemlerde böyle entegre kullanılıyor adı bu bakın internetten op-amp entegreleri kullanılıyor ondan düşük trafo ile yüksek çıkış gücü üretiliyor artık stk transistör mosfet gibi entegreler bitti yeni sistemler o yüzden w rms si büyük u ufak entegreler hem az enerji ile çalışan hemde çok güç üreten entegreler bu yeni teknoloji kimse bilemez bunu o yüzden fazla kafa yormayın birbirinizide kırmayın eski teknıoloj geride kaldı artık yen teknoloji var insanların yapamayacağı şeyler yoktur ister fizik kanunu olsun kimse takmaz.

Kafan mı guZel

Fizik kanunu diyoruz

Trafik kanunu radar cezası degil kafana gore takilasin

Bi kuntepir cana varı. Gitti simdi de sıra sizde mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lg xboom anfi katı rms güç : 4x460 w rms total 1840 w rms
    lg xboom pro anfi katı rms güç: 4x640 w rms total 2560 w rms
    sony shake 7 anfi katı rms güç: 4x416+2x220 w rms total 2104 w rms
    sony shake 5 anfi katı rms güç: 4x480 w rms total 1920 w rms
    sony shake 99 anfi katı rms güç: sub 2x960w woofer 2x450w mid tiz 2x200 w rms total 3220 w rms
    bunları bulmak için anam ağladı matematik hesaplamalarıma göre sonuç bunlar çıktı örnek verim 2000 bölü 20 çarpı 4 yazarsanız anfi çıkışını bulursunuz yani 4x400 w rms olur artık kaç kanal anfiyse bu değere göre hesaplanıyor bu verdiğim değer bir örnektir işinize gerlise ister inanın ister inanmayın bu değerler gerçek rms değeri
    Arkadaşım fizik kanunu var diyoruz sen teknoloji gelişti kim takar kanunu diyorsun. Böyle birşey olabilir mi? Bu değişebilecek bir kanun değil. Hesap konusuna girmek istemiyorum artık bu konu çok sıktı ve yoruldum. Ama şunu unutma Giren enerji=Çıkan enerji olmak zorundadır ve tartışmaya açık değil. Konu çok net. Ne tür entegre olursa olsun sonuç aynı. Yani enerjinin korunumu yasası geçerlidir ve ortaokul fen dersinde öğretilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 13 Mart 2014; 23:24:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    bilip bilmeden konuşma eski hantal anfiler yok artık yeni nesil anfiler var bu dediğim entegrelerin rms güçleri yüksek ister trafo 50 w olsun eğer 100 amper se istediğin rms güç elde edersin çok biliyorsun sen bunları bilmek için mühendis olman yada okuman gerekmiyor araştırıp ta öğrenilir ben yazdıklarımı doğru kabul ediyorum bu saatten sonra bana yanlış yazılan yorumlarıda umrumda değil ister öğrenin ister öğrenmeyin bu size kalmış bişey benim başka bişey diyecek lafım yok siz dinleyin eski nesil cihazlarla bun yeni çıkan hifi sistemlerede küçümsemeyin yoksa başınız ağrır benden söylemesi anlaşılan kuntepir arkadaşımız biraz abartmış benim gibi biraz daha araştırsa doğru yolu bulur benim dediklerim yanlış değil ve ben asla insanlara yanlış bilgi vermem insanlara asla yalan söylememe insanların doğru bilgi edinmesini isterim ama bazı insanlar inat edip bu bilgileri takmıyorlar takmasınlar ilerde görecez bakalım artık eski teknoloji eskide kaldı bu gibi hifi sistemlerin trafo gücü yüksek olması gerekmiyor içinde ufak trafolar sayesinde amperleri yüksek ve anfi katının gücü okadar yüksek oluyor ben teknoloji ile aynı anda gitmeye çalışıyorum ama her gün yeni bir şeyler çıkıyor yetişemiyorum neyse uzamasın konu ben yazdıklarımı yazdım ister inanın ister inanmayın işinize gerlirse buraya gelipte insanların kalplerini kırmaya hakkınız yok benden bukadar.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.