Şimdi Ara

LG Lw980s ve denk diğer televizyonlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: agtr

flatpanel, LG nin muhtemelen sponsorluğunu yaptığı, LG markasını yücelten bir site. tarafsız değil. bahsedilen TV, hiç bir review sitesinde ilk 10'a bile giremeyen bir ürün
    http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/lg-55lw9800/4505-6482_7-35004016.html

This expensive full-array LED TV can't match competing models in picture quality, with lighter black levels and poor gamma and shadow detail in the most forgiving picture modes. Its screen performed poorly in ambient light, and blooming was relatively common. The Smart TV's search function is next to useless. 3D image quality was worse overall (softer image, more artifacts) than active 3D
    Rakipleri ile resim kalitesinde yarışamıyor. siyahlar zayıf, gamma ve gölge detay zayıf. gündüz ortamında ekran performansı kötü. smart tv kullanışsız. 3d görüntüsü aktiflerden genel anlamda daha kötü
    If you want passive 3D and have money to burn, this 55-inch model (it's not available in any other size) seems appealing on paper. In person, however, despite myriad settings and our best attempt to calibrate them, it fails to fulfill those high expectations.
    Pasif Tv istiyorsanız ve çöpe atacak paranız varsa, bu TV size göre. her türlü kalibre işlemine rağmen, beklentileri karşılamaktan uzak (bunlar, cnet teknoloji sitesinin tv inceleme uzmanını görüşleri, benim değil)

Read more:http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/lg-55lw9800/4505-6482_7-35004016.html#ixzz1mRIztaes

LG Lw980s ve denk diğer televizyonlar...

Dikkatinizi cekmek istedigim sey benim de cnet sitesinin aslen tarafli bir siteoldugudur. ozellikle cnet tv editörü oldukça taraftardır. taraf tuttuğu marka ise samsungdur. bunu best led tvs and plasma tvs bölümünde görebilirsiniz...

aslen tv isinde asıl olan gözlerimiz olmalı. bu tür siteler her zaman taraf tutacaklardır. aksi takdirde yayın hayatlarına devam etmeler, mumkun degildir...

• hangi marka daha çok reklam verirse onun reklamını yapıyor olmalılar. çoğu tarafsız değil. bu tv için çoğu site, parasını hakketmiyor demiş aslında. ama şimdi fiyat düşmüş, makul bir tv olmuş.ben ilk mesajı attığımda ingilterede 3000 pound civarıydı
    gözle inceleme en önemli kısmı. ama forumları takip etmekte yine de fayda var. kullanıcıların tespit ettiği sıkıntılar çoğu sitede belirtilmiyor. mağazalardaki temsilciler de çoğu zaman ya bilgisiz ya da beli markalara yönlendiriyorlar insanları. adam A markasını satacaksa, sen ne dersen de, adam "tamam abi, senin alacağın tv bu" diye satmak istediği tv yi uçuruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 18 Şubat 2012; 12:26:40 >
  • LG LW980s tv lerin fiyatı : 6.000 lira
  • http://www.digitalversus.com/lg-lw980s-tv-dead-water-n21867.html

burada yazılanlar için ne diyorsunuz ? LG iki ayrı model çıkartmış. Avrupaya dandik modeli gönderiyormuş.

- Asia: LG 55LW980S with 288 local dimming blocks (12 x 24)
    - Asia: LG 47LW980S with 240 local dimming blocks (10 x 24)
    - Europe: LG 55LW980S with 96 local dimming blocks (8 x 12)
    - Europe: LG 47LW980S with 72 local dimming blocks (8 x 9)

Sorunların kaynağı bu olabilir mi ?
  • İlk sayfaları incelersen uzunca konuşuldu o konu.
  • Reklam geliri alan sitelerin hiç bir inceleme yazısına itibar edilmez.
  • @cem-hakan

Sorunuzu yeni gördüm,bütçeniz HX9x için müsaitse,bu soruyu sormanıza bile gerek yoktu
    Bence sen HX9x başlığını incelersen oradan durumu daha iyi anlarsın+
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_hakan

gecikmesiz görüntü için para sorununuz olmasa 55LW980S mi alırsınız yoksa 55LW650S mi alırdınız, yoksa Sony 55HX920 mi.
    Şimdide cevap için çok teşekkürler.

3D olayını bir yana bırakırsak, tabi ki HX920 tercihim olurdu.. "Arada bir 3D izlerim, önemli değil" derseniz, yine HX920
    tercih ederdim... Sony'lerin tüm modellerinde siyah başarımı belki de tüm markalar içinde en iyi olanıdır..Siyahlar gerçekten
    siyah.. Sony nin en beğendiğim yönüde budur.. Arada bir 3D izleyecekseniz Sg gözlükler idare eder... Yoğun izlerim derseniz
    sg gözlükler tehlikelidir... En azından çocuklara izletmeyin.. Eğer, Sony ve Toshiba şu fpr olayına girseydi LG nin LW serisi
    bu kadar sükse yapmazdı, fiyat avantajı haricinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler kısaca Nano lu ilk örnek LGE 98x "tutulmayan" bir panel oldu!

Kullanılan teknik bir kere panele uygulamada tutmadı!

ANCAK bu demek değildir ki ömür boyu böyle sürecek!
    Benim bir samimi arkadaşım aldı,haftasına geri verdi(Almanya)
    Bir başka İtalyan arkadaş aldı;HX9x ile değiştirdi!
    Bir başka Fransız arkadaş aldı;VT3x ile değiştirdi!

Prof.kullanıcı yorumlarıda tutmuş değil,zaten sene bitti ama bu uyanık Koreliler
    bunu şimdi 2012 diye gazlıyorlar v.s

++
    Ben izledim bu paneli ve "kötü değil kesinlikle",zaten LGE nin Hi-End Serileri genelde
    iyidir ama çıtayı daha yükseğe rakipleri gibi çıkaramıyor!

Kalite sorunları Samy ile birlikte ciddi fazla,LGE ise en dipte olanı!

Panelin Motionhandling sıkıntısı kroniktir,bunu aslında ne Samy nede LGE aşabilmiş değil
    ancak IPS panelin VA lı panele göre biraz daha hızlı olması LGE ye avantaj sağlıyor gibi
    gözüksede prarikte gerek stabilite gereksede kalite(HW)SW olarak yine geriye düşüyor!

Bu panel "satar" ama bu fiyatla kimse gidip bunu almaz;ben LGE ye dağlar kadar uzağım
    örneğin almam,ama ben sadece LE85x ları bulsam hala alabilirim!
    LGE nin FPR sinden dolayı bir alıcı profili vardır,dolayısıyla yine "satar"
    Samy ve LGE nin en fazla "satar" olması ne görüntü kalitesinden nede genel kalitesinden v.s
    ama bu heriflerin panelli diğer özellikler ve çok yakışıklı olması sebebiyle tahmin edemeyeceğiniz
    kadar satıyor

++
    Nano da o sistemin taknik hataları bolca var,yani buna göre bu panel alınmaz!
    Renk üretimi yazıldığı gibi kötü değil(kaldıki Review larda ve Testlerde v.s
    bunlara cihazdan ölçümle bakıyorlar ama insan gözü ne cihaz nede KARTAL gözü yaw)
    dolayısıyla IPS lerin bir kere doğru renk üretimi oldukça başarılıdır!

2D/3D başarısı yine iyi(3D kriter değildir burada çünkü asıl sorun 2D den başlar)
    video-processing bence çok iyi!
    colour-repro.yine çok iyi

Motionhandling hiç bana göre değil ama kötüde değil!

Local-Dimming te çuvallıyor!! bu işi hala Tosh SV685 ve Sony X45x gibi yapan başka Üretici
    çıkmadı ve bu heriflerin Local-Dimming çalışması kötü!!!
    Siyahlar teknik olarak iyi olduğu için buradan panel sıyrılsa bile bu panelin FULL-LED+LD li
    bir panel gibi değil!! ayrıca bu sistemi LGE hala beceremiyor!!
    Zaten bu panelin bu konudaki çalışmasının kötü olması+fiyatının da çok pahalı olması
    ve genel olarak bir şekilde tutmamasına sebeb oldu!

Sorunları var;ama hangi panelde sorun yokki Beyler??
    Kağıt üzeri değerleri ise biraz palavra ama bunada Samy/LGE alanların artık alışması gerekiyor

Sonuç olarak adamlar ilk örneği sundular ve hatta bu panelden ilk ben en ümitli olandım ama
    beni şimdilik hiç kesmedi,ancak NANO filter-element ve sistemin LD kısmını geliştirirlerse bu sistem
    tutar!

Bizde gelirsek şuanda LW nin yerine satılacak ve üstelik ondan çok daha iyi olan bir paneldir!!
    Ucuzlayınca alınır ve zaten çokta satılacaktır,yani LW satılıyorsa bu havada satılır yaw

++
    Ancak şuana kadar "tutmamış" bir paneldir bu Seri!
    Ben kötü/başarısız diyemem zaten öyle bir panel değil!(bana göre tabiki)
    Uygun rakama indiği zaman güzel satacaktır;ama bu panelde FULLLED var diye
    yola çıkan aldanır veya LD si var veya Nano filter v.s bu konularda panel yetersiz
    zaten sistemi bu şekilde başarılı hale getirmiş değil!

Gamer lara yaramaz!
    Hızlı sahnelerde çuvallayan veya eğimli bir Latency var,ancak FILM lerde(HD)blur/judder
    yapsa bile izleme keyfini pekte bozmaz,kaldıki panel Ferrari değil
    FILM de bana göre çok iyi,ancak baclit Samy/LGE de çok yüksek ışık şiddeti kullandıkları için
    vividçi/satureci kişilerde FILM zevki daha fazla olacaktır
    Ben ayarları fazla yapamadım bulunduğum ortam yeterince karanlık olmadığı için,benim kalemimde
    istediğim FILM sunumu yapamasada(yinede tam deneme yapamadığım için yanılıyor olabilirim!)
    aydınlık veya hafif-loş ortamda başarılı buldum!
    3D yi çok kısa denedim ama beğenmedim!
    2D SD yayınlarıda denedim yine hiç beğenmedim(LGE bu konuda iyi değil)ancak panele şöyle sağlam
    bir Receiver bağlanırsa ki bu şekilde kullanan bazı arkadaşlarım var o zaman SD ler oldukça iyi
    ama genelde olarak SD lerde LGE ler iyi değil!
    2D HD lerde denedim ve beğendim!

Not;
    Bu panelde ayrıca birde "Banding" sorunu vardır! Modül den kaynaklı değil ama(Modül üretim hatası değil!)
    vertical band yaratıyor arka planda ekran!!
    Ben onun için bunlar çakma-FULL-LED diyorum! Local-Diminmg bu panelde aynen hikaye!
    Bana göre panelin en büyük sıkıntısı burada!
    Bunları ilgili başlığında bir ara yazmıştım ama sonra bazı arkadaşlar yüzünden olay sapınca bende
    bırakmıştım yazmayı!

Sistemin bana göre en temel yerinde LGE çuvallamış! ben bundan dolayı genel olarak tutmadım,yani
    aldığım panelin bazı teknik çalışmasını görebilmeliydim,dolayısıyla hem iyi hem kötü diyorum
    Bana göre iki uçta geziyor bu panel ve bu sebebten prof.kullanıcılar özellikle bu paneli şimdilik tutmadı!
    Normal bir kullanıcı için makul rakama inince vede LGE almak isteyen varsa vede FPR isteyen panel satar!
    Herkes bizim gibi bazı şeylerine bakıpta paneli almıyorki,2011 de LGE sadece FPR ile panel stabildi yaw
    Bu senede satara,bu panelide çok rahat satar++

Selamlar

Albani üstat merhaba,

Senin de tavsiyeni dikkate alarak evlenirken lg 42 inch plazma almıştım, çokta memnun kaldım sağolasın

Şimdi babamlara bi tv almam lazım, plazma alınır mı artık?

Bir de lg den memnun olduğum için samsung panasonic filan düşünmüyorum

led filan mı bakmalıyım, max bütce 1500 civarı
    42-46 inch (47 mi oluyor bilmiyorum) arıyorum

Yardımın için teşekkür ederim

• Lg'den ziyade Lw serisi oldugundan cok daha fazla abartiliyor. Hatta bu is komiklesmeye basladi, her tavsiye isteyene Lw Lw Lw ve hep ayni arkadas.. Oyun icin bile tavsiye ediliyor. Mesajlari inceleseniz guler gecersiniz zaten..
  • aynen. ne lw imiş yav. yok böyle bir tv adam 3d tv istemiyorum diyor, konu bir şekilde muhteşem fpr'a ve lw ye geliyor. oysa vasat bir tv. vasat olduğunu farkedemeyen almalı tabi. çünkü ucuz
  • aldıgım model 47 inc modelıydı teknosaların sadece tum turkıyede bursa anatolıum bayısınde kalmıstı onuda 4.899 tl ye aldım (aslında bır tane daha var oda teşhir ürün). aslında agtr aklımı celmıstın ama dedıgın dıger tvlerı ınternet harıcınde bulamadım bursada hıcbır yerde, televızyonu alacagım gun butun tekno marketlerı eşimle dolastık phılıps, samsung hıcbırı yenı modellerınden degıldı en son teknosanın kapanmasına 10 dakıka kala gırdık teshırden ınceledık tv yi uzunca bır sure artık alayımda bıtsın bu işkence modunda aldık ama şu ana kadar bir sıkıntı görmedım, ileri duzey bır kullanıcı degılım ama oyunlarda ve fılmlerde gözume batan bır eksısını görmedım kısacası memnunum dıyebılırım. tavsıye ederım mı dıye sorarsanız cok para verdım gıbı gelıyor bence deymez bu paraya gıbı dusunuyorum şu aralar daha 3d fılm ızlemedım ondan sonra ya kazıklandım yada bu makıneyle mutlu mesut yasarım moduna gırecegım...

• hocam amacım kimsenin aklını çelmek filan değil en iyi tv alınmış tv dir derim hep. bundan sonra, bu makineden nasıl max performans alırım arayışında olun daha çok. hangi ayarlar, ne tür bağlantı vs
    iyi seyirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: khyrasothemis

aldıgım model 47 inc modelıydı teknosaların sadece tum turkıyede bursa anatolıum bayısınde kalmıstı onuda 4.899 tl ye aldım (aslında bır tane daha var oda teşhir ürün). aslında agtr aklımı celmıstın ama dedıgın dıger tvlerı ınternet harıcınde bulamadım bursada hıcbır yerde, televızyonu alacagım gun butun tekno marketlerı eşimle dolastık phılıps, samsung hıcbırı yenı modellerınden degıldı en son teknosanın kapanmasına 10 dakıka kala gırdık teshırden ınceledık tv yi uzunca bır sure artık alayımda bıtsın bu işkence modunda aldık ama şu ana kadar bir sıkıntı görmedım, ileri duzey bır kullanıcı degılım ama oyunlarda ve fılmlerde gözume batan bır eksısını görmedım kısacası memnunum dıyebılırım. tavsıye ederım mı dıye sorarsanız cok para verdım gıbı gelıyor bence deymez bu paraya gıbı dusunuyorum şu aralar daha 3d fılm ızlemedım ondan sonra ya kazıklandım yada bu makıneyle mutlu mesut yasarım moduna gırecegım...

sayın @khyrasothemis

Tv.niz hayırlı olsun güle güle kullanın. Sormak istediğim bir şey var, uzun zamandır LW 980'i internetten inceledim hakkında çok iyi diyende oldu çok kötü diyende en sonunda Bu pazar Teknosanın turuncu indirimde bir magazada ürünü inceleme fırsatım oldu 47" fiyatı 3,999 TL.ye düşmüş. Fakat, demo görüntüsü olarak şampiyonlar ligi maçı vardı ekranda ve altındada LW650. Benim izlenimim sonucunda 650 daha başarılı geldi, 980 de dikkatımı çeken en kötü yanı top kuyruklu yıldız gibi salınıyordu ortalıkta.

Siz maç izlerken böyle bir şeye dikkatınızı çektimi ?

• Biz 2 ay önce LG'nin kendi bayisinden aldık. Tüm LG bayilerinden alabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.