Şimdi Ara

LG M227WD 22' FULL HD LCD TELEVİZYON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hem Televizyon hemde Bilgisayarımı aynı anda kullanabileceğim LCD arıyordum aralarından özellik bakımından en çok hoşuma gideni LG M227WD 22" FULL HD LCD TELEVİZYON oldu sizinde görüşlerinizi almak isterim...

Detaylı Bilgi:

http://www.hepsiburada.com/lg-m227wd-22-full-hd-lcd-televizyon/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evlg22m227wd#tablnk

• Ben bu LCD TV/monitörü cuma günü Vatanbilgisayar'dan aldım. Evde 17" flat CRT motinrüm çarşamba günü bozulmuştu ve ayrıca masaüstünde eski bir 37 ekran tüplü TV'im ve Creative 2.0 hoparlörlerim vardır. 20" veya 22" monitör almayı düşünürken, pek yapmadığım bir şekilde ani bir kararlarla, bütün masamdaki aletlerin işlevini göreceğini düşünerek, paraya da kıyarak, vatanbilgisayardan pek de incelemeden bu ürünü 569TL'ye satın aldım. (hepsiburada'da ürün daha ucuz.) Disüstü bilgisayarların LCDleri hariç kulladığım ilk LCD ekrandır. 3 günlük kullanım sonucunda yorumlarım.

+ Ürün vaat ettiklerini yerine getiriyor, yani hem monitör hemde TV. Monitörden TV'ye geçmek çok kolay. Kumandadan tektuş ile yapabiliyorsun ve geçişler ekran bir kaç saniye karanlık kaldıktan kendi çözünürlüğünü otomatik ve problemsiz olarak ayarlıyor. Aynı zamanda diğer girişlerden bağlı SCART HDMI arasındaki geçişlerde çok iyi.
    + Full HD özelliği var, 1920*1080 bana bilgisayar kullanırken fazla geldi. 1280*720 kullanıyorum, diğer ara çözünürlüklerde karakterlerin içi içe girmesi problemi oluyor ama bilgisayarda 1280*720p de sorun yok. 1920*1080 hoşuna giden için ise muhteşemdir.
    +Henüz 1080 p film denemedim sadece 720p lik film izledim ama o bile çok iyidi. DVD ve divx film izlemek gerçekten çok büyük keyif.
    + En baştan 22" bilgisayar için fazla büyük geldiğini düşünüyorsun fakat 1 gün içersinde alışıyorsun. Artık eskisi gibi koltukta otururken bilgisayara doğru öne eğilmiyor, arkana yaslanıp bilgisayar kullanmaya başlıyorsun. Keyifli oluyor.
    +Ürünü alınca masanda hakikaten yer açılıyor ne büyük crt monitör ne speaker ne de ekstra tv kalıyor ayrıca kablo çokluğu derdi de rahatlıyor, elektrik prizlerinde boş giriş kaldığını görmek hoş oluyor.
    + TV olarak analog anten girişi var ve ben analogtan kablo tv izliyorum. 2x HDMI ve 2* SCART ve DVI ve VGA girişleri olması da çok iyi. SCART'ta dijital yayın alınca görüntü daha güzel oluyor.
    + Ürün masamın üstünde parlak siyah çerçevesi ve alttaki bordo süsüsye çok şık duruyor. Ayrıca yeterince ince de.
    + Monitör olarak kullanırken hem ekranın solunda kullaklık çıkışı olması, karanlık bir yerde gözü alamsındiye mavi güç göstergesi ışığının kapatılması gibi bir çok küçük detayda düşünülmüş.
    + Ekranı mat yani arkadan güneş aldığında dahi rahatlıkla izlenebiliyor.

- Ürün hoşuna gitmeyen özellikleri genelde orta kalite LCD panellerin genel problemleriymiş. Beni en çok rahatsız eden hızlı kayan görüntülerde ve kayan altyazılarda iç içe geçme bulanıklaşma gibi problemlerin olması galiba ghost effekt dedikleri şey. İnternette okurken 5ms tepkimenin ve 60hZ yeterli olduğunu bir çok kişi söylüyordu. Kardeşim bu monitörü kullandığında da rahatsız olmadı ama ben rahatsız oldum. Hızlı görüntülerdeki (action filmlerinde, maçlarda, haberlerde altyazı geçerken, bilgisayar oyunlarında) netlikte eski 17" CRT 75mhz monitörümle arada bariz fark oluyor . Pazar günü istanbulbilişimdeki bir satcıya bu problemden bahsedince (ki satıcı da pek ilgilenmedi) bunun frekans ve tepkime süresinden kaynakladığını söyledi. Aslında 2ms bir monitör veya 100 MHZ lik LCD TV denemek isterim daha net konuşmak için. Zaten bu problemi mağazada görmek mümkün olmuyor, çünkü hep yüksek çözünürlüklü yavaş görüntüleri koyuyorlar.
    - Diğer bir LCD TV problemi de analog ve SD dijital görüntünün tüplü TV lerde LCD'ye göre daha net ve akıcı olması. LG M227WD de renkler çok daha canlı ama ben yine de ben salondaki 55 ekran tüplü TV de sd kalitedeki televizyon izlemeyi tercih ediyorum.
    - Monitörde hoparlör olması güzel bir özellik ve ses seviyesi ve kalitesi yeterli seviyede fakat yinede creatvie 2.0 hoparlörüm kadar iyi ses vermiyor. Kulaklık çıkışında gelen ses de çok yüksek olmuyor. Bu beni rahatsız etmedi çünkü bangır bangır müzik dinlemeyi sevmem. Ama böyle dinlemek isteyenler hoparlör takmayı düşünebilirler.
    - İç içe görüntü verme özelliği yok yani aynı anda monitör olarak kullnırken TV izleyemiyorsunuz. Bu özellik bildiğim kadarıyla zaten hiçbir LCD TV'de yok ama olsa benim için muhteşem olurdu.
    - Parlak kasa çok şık fakat arkadan gelen ışığı yansıtıyor, ekran parlamazken çerçeve parlıyor. Mat bir panelin yanında mat bir kasa çerçevesi olsa görüntü kalitesi açısından daha iyi olurdu ama biraz şıklık azalırdı.

Sonuç olarak bu ürün orta kalitede görüntü ve ses veren, pratik ve gerçek anlamda hem LCD TV hem de LCD monitör. Küçük bir odada size hem keyif veriyor hem de yer açıyor ve kablo karmaşası derdinden kurtarıyor. Fakat size LCD'lerin temel görüntü problemlerini de gösteriyor. Ben aldığıma pişman değilim fakat almadan önce 2ms lik 20" - 22" iyi bir monitör ve avermedia TV Box alıp denemek isterdim. Acaba aralarında görüntü kalitesinde fark var mı diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirparcasi -- 24 Ağustos 2009; 11:48:50 >

• LG M227WD-PZ FULL HD 20,000 Kontrast 22" LCD TELEVİZYON

bir de buradan fiyatına bakabilirsiniz

http://www.bizdebitmez.com/store/ProductDetails.aspx?productid=206106
  • horttt

bu modeli almayı düşünüyorumda standart kulaklık girişi olan 3,5mm jack girişi varmı üzerinde varsa bu giriş sadece pc modundamı kullanıylıyor tv modundada kullanılıyormu
  • fiyat olarak benimde dikkatimi çekti. ürünü kullanan başka kimse yokmu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.