Şimdi Ara

LG Monitör arıza lütfen yardım edin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar açılıyor ama monitör açılmıyor bu şekilde takılıyor 3 4 saate ekran geliyor.Hem monitörden hem adaptöden garip sesler geliyor.
    Monitör:LG 22en33
    Video:https://www.youtube.com/watch?v=itS0JHS8hNs&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CazadoRrr -- 10 Eylül 2019; 13:28:2 >

• Sorun nerede lütfen yardımcı olur musunuz?
  • Bu soruna benzer birsey yasamistim. LG marka.modelini hatirlamiyorum. Kronik bir ariza gibi, Monitorum devresinde bulunan entegre patlamis olabilir.

Monitorun elektrigini kes, İcini aç. Devresine kadar ulastiktan sonra yanik olan parcayi bul. Yuksek ihtimal entegresi olmasi lazim. Ama yinede diger devre elemanlarinida kontrol et.

Eğer entegre cikarsa uzerindeki harf ve rakamlari not al. ( Genelde yandigi icin goremeyebilirsin.) İnternette veya herhangi bir elektronikcide bulup al. Ayni sekilde lehimle, yonunu felan karistirma. Problem yasama. Farkli bir parca yanmissa ayni islemi uygula.

Birde benim yasadigim sorunda entegreyi turkiyede bulamadim. Bir kac tane buldum. Onlarda ya toplu satis yapiyordu ya da urunun 20 - 30 katina satiyolardi. Oyuzden aliexpressten siparis verdim. Biraz uzun surdu ama (20Gun) tekrardan monitorü canlandirdim.

Edit : Lazim olur mu bilmem ama Benim kullandigim entegre TOP256PN 'ydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0FLu61 -- 10 Eylül 2019; 18:46:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.