Şimdi Ara

LG NA9640P 2300W 4.2 Kanal Bluetooth Ses Sistemi Hakkında bilgisi olanlar yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
14.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Pioneer htp 329 aldim gayet guzel ama dusuk seste tabiiki, yuksek seste pek basarili degil. Logitech Z5500 kullanicisi olarak bu cihazin uzerine tanimam bulabilirsen kesinlikle tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

NA9640'ı bende denedim... Ev ortamı için yüksek bir ses sistemi gibi ama mükemmel bir bass hissediyorsunuz ortamda... Hatta youtube'da bir video var ses açıldığında ortamdaki cihazlar hareket ediyor...

Ancak bir ev odası için çok yüksek ses ve komşularla yaşanılacak büyük bir sıkıntı gibi duruyor...

Peki yüksek seste bile güzel performans veren ama komşuları çok rahatsız etmeyecek , film izlerken helikopter 4 taraftan gececek , bass olarakta bizi tatmin edecek bir cihaz önerisi olan var mı ?
  • Bence olumlu yorum yapanların da olumsuz yorum yapanlarında haklı tarafları var. Ben bunun yerine giriş seviyesi pioneer amfi ve kule tipi kolonlar, sobwoofer ile birlikte 5.1 sistem kurdum. Ancak lg nin ses şiddetine erişebileceğimi sanmıyorum yazılanlara bakılırsa. LG yide bugün devasa büyüklükteki bir media marktta 80 lerden kalan bir parçayı çalarlarken dinledim. Ses mağazanın girişinden itibaren bütün o devasa alanı dolduruyordu ,güçlüydü ve gerçekten kulağa hoş geliyordu. Almayı düşünmediğimden kısık sesle dinlemedim ama yakınına gidince de seste rahatsız edici bir durum görmedim. Bence bu sistem özellikle büyük alanlar için ideal ve çok güçlü görünüyor.

Amfili sistemin en büyük artısı ise sesi frekanslarına göre kolon ve sw a akıllı bir şekilde göndermesi. Örneğin Sezen Aksu dinlerken subwooferın bir süre sonra uykuya geçtiğini görüyorsunuz ,sesi boğmuyor ,temiz bir ses veriyor ve dinlediğiniz müzik film herneyse kaynaktan gelen sesin orjinaline sadık kalarak dinletiyor.Yani seste bass frekansı yoksa yine de subwoofer a gönderip boğmuyor Yine tiz frekanslar içinde gereksiz yükseltme ve karışıklık yaratmıyor. LG de ise ana kolonlar zaten subwoofer gibi çalıştığından eğer her daim baslar yüksek yüksek vursun gücü hissedeyim diyenler için daha avantajlı da olabilir ama uzun süre dinlenince bıktırabilir yada daha yumuşak ses ihtiyacı doğabilir.

Olumsuz yorumlar bu yönden haklı zira müzik stres atmak için yüksek sesle de dinlenir ama ruhu okşayan kulağınızın pasını silen ve dinlendiren müzik her zaman ihtiyaçtır. Ben daha önce 2x150 watt gerçek rms değerinde müzik setine bağlı kolonlarla müzik dinlemeye çalışıyordum ama dediğim gibi sesini açıyosunuz vay ne kadar güçlü diyorsunuz hatta bası tizi yükselten özel moda getiriyosunuz ama ego tatmininden başka bişeye yaramıyor aslında o müzik siz farkında olmasanız da kulağınızı tırmalıyor. LG de kısa süreli dinlerken bunu hissetmedim ama denildiği gibi baslar gereksiz yere uğultu yapıyorsa ilk başta hoşunuza gitse de sonradan köşe mobilyası muamelesi göreceği ayda yılda bir film izlerken açacağınız gereksiz yer kaplayan toz toplayan mobilya gibi kalacağı kesin.Bunu da demin gördüm youtube da alet sesini açınca baslar tırrrr diye distorsiyona giriyor ve raflarda bulunan eşyalar titreşimden hareket ediyor bu rezil uğultuda müzik dinlenemez malesef onun adı bas değil uğultu ve titreşimdir.

Sonuç olarak giriş seviyesi amfili sistem de önermiyorum ben (hele minik uydu hoparlörler ve subwooferın olduğu amfili setleri hiiiç önermiyorum) eğer alacaksanız mümkünse üst modellerden daha güçlü bir amfi ve kolonları da üst seviye almanız ,böyle bir sistemin maliyeti 5-6 milyardan başlar. Daha ucuza iyisi , ikinci eli diyenlere de katılmıyorum. Genelde bizim insanımız aldığı şeyi yüceltmeyİ almadığı alamadığı şeyi de karalamayı sever ben böyle yapmıyorum o yüzden gerçekten gidip mağazada en az 15 dakika test edin ve kendiniz görün bence çoğu insan LG yide beğenecektir. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificientfx -- 20 Mayıs 2016; 22:49:50 >

• magnificientfx kullanıcısına yanıt
    Ürünü teknosadan aldım ve bugün lg servis kurulumunu yaptı. Ürün muhteşem ötesi ihtiyacı olan varsa gözü kapalı alsın bass-mid ve tiz frekans aralığı tam yerinde gayet profesyonel pahalı bir sistemmiş gibi ses veriyor. Eksilerini yazayım; bluetooth ile bağlanan cihazı kontrol etmiyor, çok fazla büyük, radyo frekans aramasını kumandada farklı bir yerden yapıyor, daha farklı deneyimlerimi ileride yazarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzdağı

Bu mu temiz ses veriyor??

Memnun kalmak da değişkenlik gösterebilir ve bu yüksek THD'ye sahip rezil sistem "gerçek ses tutkunları"nın beklentilerini asla karşılamaz.

Ben gerçek bir ses tutkunuyum, müzisyenim, bu cihaz baya baba bir sistem lg markasını sevmezdim çok şaşırdım nasıl bı kaliteyi yakalamışlar hayret ettim siz sanırım dinlerken kötü bir kaynaktan dinlediniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kudug kullanıcısına yanıt
    Ne kadar büyük bir ses tutkunu olduğunuz seçtığınız sistemden belli zaten..

• Ya gönül bi nakamichi bir harman kordon bir b&o bir yamaha istiyor tabi ki ama 1000 liraya bu sistemi kaçıran enayidir

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Ayrıca siz anladığım kadarıyla konulara değil mesaj sahiplerine saldırıyorsunuz yaklaşımınız yanlış

• Bende uzun yillar boyunca muzik yaptim hobi olarak elektro gitar ile zamaninda cok haşır nesirdim. Lambali anfiler, procesorler, analog pedallar vs. Neyse teknolojiye asiri merakimdan oturu bu teknosaninda kampanyasinda sony str dh520 yi 200 tl ye bulunca hi-fi sistemlerin içinde buldum kendimi. Gittim 150 tl ye 2.el temiz bi marantz hd 480 buldum taktim anfiye 1000 tl ye aldigim x-boom u resmen ezdi gecti. Muzigi bir dinlemek vardır bir hissetmek vardir . iste olay burada kopuyo:) bundan sonra bedava verseler evime sokmam bu markalarin cihazlarini simdi x-boom u sattigim parayla on numara cihazlar bulabiliyorum.

• Şu 150 TL lik cihazı tanıtsan da biz de sebeplensek
    Ben haftalardır arıyorum uygun fiyatlı berrak ses veren bir cihaz..
    değil 150, 400 de vereceğim..
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Eski bi cihaz hocam bu zannetmiyorum bulasin ben baktim 1989 uretimi mi neymis.

• quote:

Orijinalden alıntı: kudug

quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Ayrıca siz anladığım kadarıyla konulara değil mesaj sahiplerine saldırıyorsunuz yaklaşımınız yanlış

Hocam siz ne yazdığınızın farkında değilsiniz herhalde.Burada milletle kafamı buluyorsunuz.Müzisyen adamın ses tutkunu birisinin bu tür zımpırtılarla ne işi olabilir.Ayrıca sizi tanımam etmem niye saldırayım ben sadece yazdığınız yazıyı biraz komik buldum..

• Şöyle yapalım; ben müzikten anlamıyorum ve çok param var iyi markalara para vermektense bu zımbırtıya para verdim şu an mutluyum iyi ki vermişim duymak istediğim bass duymak istediğim mid frekanslar ve tizleri duyuyorum distortion yok kusma yok teknolojisi de çok iyi lg televizyonumla da uyumlu iyi ki bu zımbırtıya 1000 lira vermişim

Evet sadece Müzikten anlamadığınız kısmına katılabilirim mesajınızın farkında olmanızda iyi birşey.Keyifli dinletiler size o zaman hayırlı olsun..İyi günlerde kullanın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 30 Temmuz 2016; 9:31:16 >
  • Evet müzikten anlamıyorum sizin de dediğiniz gibi.

• Evet müzikten anlamıyorum sizin de dediğiniz gibi. DH de çok fazla abone sayısı oluştu ve siz de DH den aboneleri soğutarak çıkarma işlemini üstlenen bir çalışanısınız tahminim. Ya da ya da işiniz gücünüz yok DH deki forumlarda sizin sevmediğiniz ürünlere sahip insanları aşağılamayı bir hobi olarak seçtiniz :)

Arkadaşım burada insanları yanlış yönlediriyorsunuz tepkimiz yada tepkim buna sizi aşağılama gibi bir niyetim olmadı ama siz kendinizi baya bir övdünüz şöyle müzikten anlarım böyle müzisyenim zenginim çok param var vb.Her neyse sisteminizle mutlu mesut günler dilerim...

Eğer Giriş seviye Avr ve Müzik sistemleri başlıklı topiğe bir bakarsanız 1000-2000TL arası bir paraya kişilerin nasıl bu LG gibi aletlere forumdaşların yönlendirmeleriyle fark atacak sistemler topladıklarına şahit olursunuz.
    Bu forumda benim gibi artık bu işi hobby düzeyine getirmiş birçok arkadaş var.Sizin için basit bir olay olabilir ama benim yada benim gibilerin yaşamının bir parçası olmuştur bu sistemler.Bu bahsi geçen LG cihazıda dinledim test etme imkanım oldu mağazanın imkanları doğrultusunda tabi yani bilmediğimiz görmediğimiz bir cihaz değil.Deneyimlerim sonucuda evde Müzik dinlenecek bir alat olmadığı yönünde bu benim kişisel fikrimdir katılır katılmazsın bu sana kalmış.Ama bu forum ortamında hakaret içermeksizin isteyen istediğini yazabilir.Dileyen ortaya konan fikri beğenir alır dileyende bu ne yazmış der okuyup geçer..

• Şimdi burada gördüğüm kadarıyla AVR ciler ve hazır setçiler olarak 2 ayrı grup oluşmuş. İki tarafta birbirinin zayıf tarafını konuşuyor. AVR'ciler, LG ve benzeri Hi-fi ürünlerin ses kalitesinin kötülüğüne ve bazı ses formatlarını desteklememesine, yapıldığı malzemeye ve eksik olan center hoparlörüne verip veriştirmiş. Lg'yi beğenen arkadaşlar ise AVR'ye laf etmekten ziyade ürünün kendileri için yeterli olduğunu, bu fiyata (AVR'ciler ne kadar da 2-3bin TL deyip abartsa da fiyatı 2.eli 1000-1200, sıfırı 1600) bu ürünün işlerini rahatça gördüğünü konuşuyor. Durum şu ki bu tamamen bir tercih olayıdır. LG yi alan kişiler 1500TL ile kendilerini tatmin eden bir sistem kurabiliyorlar. AVR ciler ise hep daha iyisini isteyen ve buna daha çok para harcayan bir kesim olduğu için LG'ye her türlü "kötü" muamelesi yapabiliyor. Şimdi eğer kötü muamelesi yapmaksa mesele, senin evinde en iyisi diye kurduğun AVR'nin de üstü var, onun da var.. var da var.. Ama döktüğün para? Bu durum; 1500 liraya 55" Sunny Led TV aldım, gayet güzel, memnunum, büyükse büyük, parlaksa parlak, tamam biraz titreme var ama sonuçta 1500 TL. AVR ciler ise bu TV çöp, buna 1500 lira para vereceğinize 2. el Sony 49" bilmem ne modelini veya 50" samsung bilmem ne modelini al daha iyi demesine benziyor.. Adamlar belki sizler gibi detaylı AVR modeli, ona uygun ohm ve watt da değerleri olan hoparlör modellerini ve hangi kabloları kullanabileceğini, hangi subwoofer i alması gerektiğini bilmediği için LG almaya yöneliyor olabilirler. AVR tercih eden kesimin bu denli yargılama yapıp, ürünü "çöp" olarak değerlendirerek karşı tarafın moralini bozmasına gerçekten gerek yok. Çünkü senin ürünün de senin üst segmentlerine göre bir nevi "çöp".. İnsanoğlu doyumsuzdur, LG tercih edenlerin çoğu bu ürünü uzun yıllar kullanır, ama ben AVR cilerin sürekli bir yenilik içinde olduğunu düşünüyorum çünkü kendileri maalesef bütçelerini zorlayarak hep en iyisi, en kalitelisi peşindeler.. Halbuki sabah 8 akşam 6 çalışan insanlarız, senin AVR sistemin günde kaç saat neye hizmet ediyor? Ben de AVR kullanıyorum, AVR seviyorum, giriş seviyesinin bir üstü için 2700 lira para harcadım, güzel sinema seyrediyorum ama müzik bombok.. Müzik için ayrı Panasonic müzik setim var, benim AVR ye bin basar.. Benim AVR tercih etmem ve bunu sevmem kesinlikle diğer arkadaşların tercihlerine çöp deme hakkını bana vermez. Ha unutmadan, LG nin kozmetik görünümü de AVR lerden çok daha havalı. Teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.