Şimdi Ara

LG'nin yeni seri HDR destekli 49UH650V TV'si testte! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fottili

Gerçek 100 hz , 200 hz olayına takıldım ben . Amerika ya bile 200hz panel gitmiyor Avrupa ya nasıl gelecek ? Bir çok sitede katalog bilgisi 200 hz yazsa da biz yazılımla 200 hz olduklarını ve 10 bit değil 8bit + FRC olduklarını biliyoruz . Ayrıca UH650 V 60 hz .
    http://www.displayspecifications.com/en/model/0db6502
    http://www.displayspecifications.com/en/model/a38c46c
    http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh8500

Işık sızması olayı ise edge led ile en çok görülen sorunların başında geliyor. İnce panel uğruna baştan defolu ürünlere gebe kalıyoruz. . Gördüğüm kadarıyla bu işi en iyi çözen Sony ve ardından LG geliyor.Samsung ve Philips ise oldukça sabıkalı .Lg yine vertical banding olarak her zaman bir numara. Okuyoruz öğreniyoruz bu fahiş fiyata satılan televizyonların aslında hepsi çöp. Ama el mecbur almak zorunda kalıyoruz.

Gerçek 200hz dediği aslında 100hz panel. Truemotion ile 200hz.

Lg nin 6 serisi tvlerin paneli 50 hz gerçek hızına sahip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Beko nun android tvsini inceleyin. Ama yok kore liler daha önemli..

Tabi; ne de olsa Beko nun tv lerini ( panelini,işlemcisini, hafizasini, isletim sistemini vb.) koreliler uretmiyor Beko kendisi uretiyor degil mi uzerindeki marka yerine Beko yazip kasasinin vidalarini sıkınca biz uretiyor olsaydik keske. O zaman sozune katilirdim.

• Akşama kadar teknoloji sitelerine girerek bu tvyi alacak arkadaşa buradan selam olsun.Başka da hiçbirşey demem.

• Bilenler yazınca incelemenin bir anlamı kalmamış. Maksimum 3.500 e ne önerirsiniz peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oscar Heykeli

Bilenler yazınca incelemenin bir anlamı kalmamış. Maksimum 3.500 e ne önerirsiniz peki?

50JS7200,50ku7000,49ku7500,55ju6570,bulabilirsen 48ju6470,49pus6501,49pus6581,49pus7101 gibi.

• Sık sık bu tarz tv yada küçük ev aletleri incelemesi bekliyoruz.

• Samsung 48JU6470 nasıldır bundan iyimidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

Burak selam, Çok güzel inceleme olmuş, incelemelerini severek takip etmeye başladım. Yalnız bir hatayı düzelteyim; tepkime süresi diye bir şey yoktur. Onun adı tepki ya da yanıt süresidir. Bu tabir response timeın karşılığı olarak kullanılıyor. Yani terimin orijinalinin tepkime ile falan bir alakası yok. Tepkime bildiğin gibi genelde kimyada kullanılan bir tabir. anlamı da tdkya göre şöyle: isim, kimya; Birbirini etkileyen maddeler arasında ortaya çıkan durum, reaksiyon, teamül İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

bazı hatalar zihne, dile yerleşiyor; her ne kadar dikkat edilse de arada kaçıyor...
    Dikkatiniz için teşekkürler :)

• Sevgili kardeşim,
    Dikkat ediyorum, uzun süredir "düğme" yerine Fransızca karşılığı olan buton sözcüğünü kullanıyorsun. Türkçe ile sorunun olduğunu sanmıyorum, bunu bilemeyecek kadar da cahil olamayacağına göre ya Fransızcaya bir özentin var ya da Türkçenin en önemli toplumsal değer olduğunu umursamıyorsun. Belki başka bir nedeni vardır bilemiyorum.
    Lütfen, çok rica ediyorum, Türkçemize dikkat edelim, sahip çıkalım. Türkçesi varken Türkçe kullanarak herkese örnek olalım.
    Sağlıcakla.

• Diğer lg serilerinde olduğu gibi uh650v dede kaçınılmaz banding sorunu var(kendimde aynı paneli banding sebebiye iade ettim) cevahirde 29bin tl ye sattıkları tv de dahi banding vardı üstelik bariz görünür cinsten kimse bana lg demesin LG DEN TV A-LIN-MAZ!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 15 Temmuz 2016; 19:08:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asenler

Sevgili kardeşim,
    Dikkat ediyorum, uzun süredir "düğme" yerine Fransızca karşılığı olan buton sözcüğünü kullanıyorsun. Türkçe ile sorunun olduğunu sanmıyorum, bunu bilemeyecek kadar da cahil olamayacağına göre ya Fransızcaya bir özentin var ya da Türkçenin en önemli toplumsal değer olduğunu umursamıyorsun. Belki başka bir nedeni vardır bilemiyorum.
    Lütfen, çok rica ediyorum, Türkçemize dikkat edelim, sahip çıkalım. Türkçesi varken Türkçe kullanarak herkese örnek olalım.
    Sağlıcakla.

Merhaba,

Öncelikle bilgi sahibi olmadan konuşmak en büyük cahilliktir. Zira cahil bilmediğini bilmeyendir. Bilse öğrenir cahilliğini giderir.

Buton da aynı düğme gibi Türkçe bir kelimedir. Atatürk'ün kurduğu Türk Dil Kurumu da Türkçe Sözlükte buton kelimesine yer vererek bunu zaten onaylıyor.

Ben Atatürk'ün kurduğu kurumu tanımam bildiğimi okur millete sallarım derseniz de Allah ıslah etsin derim.

Zira bu yol yol değil. Dil gelişir; bu, kimi zaman kendi içinde yeni kelimeler türeterek olur kimi zaman da başka dillerdeki kelimeleri devşirerek. Alışsanız iyi olur zira isteseniz de istemeseniz de bu gerçekleşir.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Sevgili kardeşim,
    Sağlıcakla.

Merhaba,

Öncelikle bilgi sahibi olmadan konuşmak en büyük cahilliktir. Zira cahil bilmediğini bilmeyendir. Bilse öğrenir cahilliğini giderir.

Buton da aynı düğme gibi Türkçe bir kelimedir. Atatürk'ün kurduğu Türk Dil Kurumu da Türkçe Sözlükte buton kelimesine yer vererek bunu zaten onaylıyor.

Ben Atatürk'ün kurduğu kurumu tanımam bildiğimi okur millete sallarım derseniz de Allah ıslak etsin derim.

Zira bu yol yol değil. Dil gelişir; bu, kimi zaman kendi içinde yeni kelimeler türeterek olur kimi zaman da başka dillerdeki kelimeleri devşirerek. Alışsanız iyi olur zira isteseniz de istemeseniz de bu gerçekleşir.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

İyide adam size buton TDK da yok dememişki ? Button yada bouton kelimesinden türeyerek Türkçeye yerleşmiş bir kelimedir. Kökeni Türkçe değildir, Türkçeye devşirilmiştir ve Fransızca kökenlidir. Bana göre mesele, editör arkadaşın düğme veya buton kelimesini kullanması değil, sizin gerek forumlarda gerekse videolarınızda çok bilmiş havasıyla herşeye atlama isteğinizdir.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibbleArt -- 15 Temmuz 2016; 21:21:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nibbleArt

İyide adam size buton TDK da yok dememişki ? Button yada bouton kelimesinden türeyerek Türkçeye yerleşmiş bir kelimedir. Kökeni Türkçe değildir, Türkçeye devşirilmiştir ve Fransızca kökenlidir. Bana göre mesele, editör arkadaşın düğme veya buton kelimesini kullanması değil, sizin gerek forumlarda gerekse videolarınızda çok bilmiş havasıyla herşeye atlama isteğinizdir.

Saygılar.

Merhaba,

Önce Türkçe yazım kuralları kılavuzunu okuyun ondan sonra başkası üzerinden yürümeye çalışın.

Sadece yazım değil okuduğunuzu anlama konusunda da ciddi sorunlarınız var. Zira ne yazılanı ne de cevabımı anlamışsınız.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nibbleArt

Saygılar.

Merhaba,

Önce Türkçe yazım kuralları kılavuzunu okuyun ondan sonra başkası üzerinden yürümeye çalışın.

Sadece yazım değil okuduğunuzu anlama konusunda da ciddi sorunlarınız var. Zira ne yazılanı ne de cevabımı anlamışsınız.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Ne yazdığınız gayet ortada. 10 senedir şu forumda haksızım diyip oturduğunuzu görmedim. Benim idrak yollarımda sorun yok ama sizin senelerdir süre gelen ego probleminiz var. Hiçbir makam veya görev size imalı laflarla aşağılama yetkisi vermez. Haddinizi bilin !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibbleArt -- 15 Temmuz 2016; 21:46:34 >

• nibbleArt kullanıcısına yanıt
    Ego mu :) acıtasyon yapmayın. Size gelince hak bana gelince haddi aşma mı oluyor.

Sizin yazdığınız ve verdiğim cevap ortada. Nasıl bir üslubunuz varsa aynı tonda karşılık aldınız.

Şu taş atıp sonra başından aşağı gül dökülsün bekleyenleri gerçekten anlamıyorum. Taş atıyorsan kafana taş gelmesine hazır olacaksın sonra böyle yazar durursunuz :)

• quote:

Sevgili kardeşim,Dikkat ediyorum, uzun süredir düğme yerine Fransızca karşılığı olan buton sözcüğünü kullanıyorsun. Türkçe ile sorunun olduğunu sanmıyorum, bunu bilemeyecek kadar da cahil olamayacağına göre ya Fransızcaya bir özentin var ya da Türkçenin en önemli toplumsal değer olduğunu umursamıyorsun. Belki başka bir nedeni vardır bilemiyorum.Lütfen, çok rica ediyorum, Türkçemize dikkat edelim, sahip çıkalım. Türkçesi varken Türkçe kullanarak herkese örnek olalım.Sağlıcakla.

Merhaba,

bir tercüman olarak her dile eşit mesafedeyim; kendi dilimi göklere çıkarıp diğerini yerin dibine sokmam veya "aman bunun kökü şuradan, onun kökü buradan" deyip TDK'nın da kabul gördüğü bir kelimeyi dışlamam.

Amacınız dilde milliyetçilik yapmaksa "cahil" kelimesinin kökü de Arapça. Size 'Arapçaya özentiniz var' demek için hak doğurur mu bu bana? Önce bi' aynaya bakmak gerek, insan kendine çeki düzen verdikten sonra karşısındakini yorumlamalı şahsen.

Ayrıca,

"Fransızcaya özentin var"

"Türkçenin en önemli toplumsal değer olduğunu umursamıyorsun"

Nedir bu ötekileştirme çabası? Kusura bakmayın ama hep sizin gibi insanlar yüzünden insanlarımız birbirleri hakkında hiçbir bilmeden şey kutuplaşmış durumda, esefle kınıyorum sizi. Yeterince ötekileştirebilmişimdir umarım.

"...bunu bilemeyecek kadar da cahil olamayacağına göre..."

Buradaki çirkin tariz denemenizden dolayı da sizi tebrik ediyorum, kimse ne demek istediğinizi anlamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakesan -- 15 Temmuz 2016; 22:29:44 >

• quote:

Ego mu :) acıtasyon yapmayın. Size gelince hak bana gelince haddi aşma mı oluyor.

Sizin yazdığınız ve verdiğim cevap ortada. Nasıl bir üslubunuz varsa aynı tonda karşılık aldınız.

Şu taş atıp sonra başından aşağı gül dökülsün bekleyenleri gerçekten anlamıyorum. Taş atıyorsan kafana taş gelmesine hazır olacaksın sonra böyle yazar durursunuz :)

Konu saptırmada üstünüze yok

Adam buton fransızca kökenli niye düğme kullanmıyorsunuz diye sormuş ? Siz çıkmışınız buton TDK da var, Türkçe kelime demişsiniz.

Bende size dedim ki; Adam TDK da var yada yok demedi. Fransızca kökenli olduğu için sizin gibi editörlerin dikkat edip düğme olarak aktararak Türkçeye sahip çıkması lazım demiş.

İdrak edemeyen ben değilim yani ?

Okuduğumu anlayıp anlamama konusunda siz bir kanıya varamazsınız, laf sokamazsınız. Yaparsanız ki yaptınız, haddinizi aşmış olursunuz. Size ego yorumunu sadece bu başlık altındaki yazışmalarınızdan dolayı demedim. Genelleme yaptım. Şu zamana kadar gördüğüm, siz ne kullanırsanız o iyi güzel. Ne derseniz o büyük ihtimal doğru ve hep çıkıyor. Editör olarak eleştiriye açık olmamanız,önünüze gelene bu şekilde laf sokmaya çalışmanız ve bu hep haklı tavırlarınız sizi zaten başlı başına egoist yapıyor. Bence siz ajitasyon yapmayı bırakın lütfen :)

Geri cevap vermeyerek konuyu daha fazla kirletmeyelim isterseniz. Siz kuralları daha iyi bilirsiniz nede olsa. Özel mesaj yolu ile de düzeyli bir şekilde tartışabiliriz.

İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: deepthink

quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Beko nun android tvsini inceleyin. Ama yok kore liler daha önemli..

Tabi; ne de olsa Beko nun tv lerini ( panelini,işlemcisini, hafizasini, isletim sistemini vb.) koreliler uretmiyor Beko kendisi uretiyor degil mi uzerindeki marka yerine Beko yazip kasasinin vidalarini sıkınca biz uretiyor olsaydik keske. O zaman sozune katilirdim.

lan kamil illa vidasına kadar üretmen mi gerekiyor?

sanki üretse 70 yıllık samsung ile yarışabilecek yarı iletken sektöründe.
  • Editörlere geribildirim için bir buton olsa aslında hoş olur, her konu altında editörün açığını aramaya çalışmalar, dilbilgisi tartışmaları falan konuyu saptırıyor.
    Bir buton olsun isteyen arkadaşlar editörlere hoşlanmadıkları şeyleri geribildirim olarak sunsunlar, özel mesaj kimi kişilerde kapalı oluyor veya dolu oluyor o yüzden bu özellik iyi olur.
    Konu altındaki yorumlar da böylece konu ile ilgili kalsın.
  • editore sataşma bazılarında adet olmuş konu yerine alakasız teferruata takılıp... bu seferde türkçe dersi vermeye kalkmışlar mesut meydanı bırakma bunlara yüz buldukça astarını isterler illa.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.