panelden panele kalibrasyon farklı sonuçlar verir. bende şu araçlar ile ölçüm yaptım, i1 Basic Pro 3 Plus Spectrometre Portrait Displays C6 HDR2000 colormetry G1 Patern Generator + Pgenerator Calman Home for Sony yazılımı ve Displaycal Yazılımı ölçümleri 6500K beyaz dengesinde yaptım Dnice ölçümlerinden çok farklıydı. Hatta benim panel yenisi ile değişti ilk panel ile arasında bile ciddi fark vardı. G4 parlaklık konusunda A90J modelibi 2 ye katlar. Sony ile G4 arasında resim işleme ve motion konusunda hiçbir fark göremedim. Yani bir eksiklik hissetmedim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 23 Haziran 2024; 18:33:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LG OLEDG4 TV META Technology 2.0 (2024) ANAKONU (3. sayfa)

-
-
PC kullanıcısı için lg çok iyi oyun moduna onem veriyor ve parlaklığı yuksek tutuyor goruntu doğruluğuna cok onem vermiyor samsungdan yinede iyi yükseltme konusunda ama sony ust seçmeni ürünleri olunca iş değişiyor oyunda bile çözünürlük geliştirmenin çöm faydası oluyor 8k yaklaşan hafif bir sihir gibi oluyor 4k görüntülerdeki hareketli sahnelerde cok etkili sony de artık bravia 9 la beraber asiri yuksek parlak vurgular gidiyor sonyde ama yinede yönetmenin çekimine vede ozel kendi referans monitörleri sadık kalarak yapiyor bunu suanki kullandığım x95k Mini parlaklığını cok memnunum d-nice ünlü kalibrasyon 1800 nits lik bir tepe parlaklığı oldu tvide maksimum kişisel modda Uzman 2 ayarı ise 1500 nits oluyor ve yönetmen çekimine sadık kaliyor kalibre ettim cunki YouTuber biri paylaşmıştı. Ve cok dogal oldu hafif oynayarak renkler ve beyaz dengesi bugun sony 75 x95k Mini led olmasa tvi alma konusunda çok karışıklık yasardim lg Qd oled geçmiyor geçse super olur normal oled patlatıyor renk üretimi cok iyi deyil beyazlar bir Qd oled ve Mini led gibi olamiyor samsung desen hep ayni goruntu işleme ve yükseltme konusunda kotu renkler dogal deyil sony 2023 2024 modelleri olsaydi turkiyede gercekden cok satardı a90j a95k qd oled kullandım gercekden parlaklığı dusuk geliyordu bana x95k 2 kat daha parlak neredeyse siyahlar oled kadar derin a95k Qd kolay kolay kimse bırakmaz ama savma yaptigi şey kişisel ozel modda parlaklığı gercekden düdük hafif aydınlık odada bile. Karanlık ksliuor karanlık odada oyle canli modda parlıyor tvi oda netlikden götürüyor ve siyahlar cok derin olup gölge detaylarını eziyor renkler samsunga dönüyor birazda canli modda:) zaten samsung paneli ama dolby visionda cok iyi a95k x95kda onun kadar iyi suan zaten hiç bir oled tvide x95k Mini led deki sdr parlaklığını asla ulaşamaz maksimum lg g4 en parlagi oda 600 nits geçmiyor sdr de ama x95k Mini led 3 kat parlaklığını neredeyse siyahları yerel karatmayla cok iyi koruyor dolby visionda ise rtingde ayni puanları aliyor hdr filmde 8.5 ile yeşil ile tam geçerli not alıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
G4 ve G5 yanyana
-
Lg . Samsung s95d gibi mat ekran çıkardı mı?
Bir tane lg c2 kullanıyorum çok memnunum. Oturma odam çok güneş alan bir oda. Tüm öğleden sonra boyunca parlama oluyor. Aklımdan geçen bu kuzeydeki küçük odaya götürmek ve yansıma yapmayan 65 inç bir TV almak . Acaba tek seçeneğim Samsung mu mat ekran için yoksa mesela LG g4 serisi mat ekran mıdır
Evde iki tane farklı TV olursa kumandalar menüler filan karmakarışık olacak
Bir de Sahip olduğum C2 model OLED televizyonun uzaktan kumandasında shahid denen Arapça bir kısayol tuşu var. Bunu güncelleyebiliyor muyuz mesela YouTube ile değiştirebilir miyim? En son çıkan modellerde yine bu Arapça kanal var mı acaba yoksa başka bir şey mi var
eğer C4 almaya karar verirsem gidip G4 mü almalıyım
Ben aldığım zaman TV standı çıkmıyordu mesela G serisinden. Şimdi öyle mi bilemiyorum tabi
Yoksa direk Samsung s95 mi al dersiniz
soundbar olarak Samsung q990c kullanıyorum çok memnunum. LG TV ile uyumsuz olur diye düşünmeyin hiçbir sorun olmadan çalışıyor almayı düşünen varsa LG kumandası ile idare ediliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 23 Şubat 2025; 13:38:18 >
-
MERHABA g4 almayı düşünüyorum ama duvar montaj ıstemıyorum kullananan varsa ayak tavsıyesı vercek varmı acaba teşekkürler
-
Yeni panel teknolojisi farkını ortaya koymuş, fakat ilk sürüm teknoloji satın alınmaz.
2026 ve 2027 de bunun daha iyi versiyonları mutlaka gelecektir.
Samsung S95F nasıl bir performans sergileyecek bu sene o çok merak konusu.
-
G4 kullanan arkadaşlar tv nin karasal yayın performansı nasıldır acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu seneki G5 incelenme biraz can sıkıcı bilgi notları var.
www.avforums.com
Attention Required! | Cloudflarehttps://www.avforums.com/reviews/lg-g5-oled65g5-4k-oled-tv-review.22592
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 1 Nisan 2025; 12:12:7 >
-
Parlaklık konusunda çok iyi bir sıçrama söz konusu, fakat tekdüzelik ve gri tonlamada panel dezavantıjı var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız.Bu izlenen içeriklerde.Özellikle loş vede karanlık sahnelerde görüntüde çok belli olur.
-
Chris Steadyoutube
The 2025 LG G5 OLED Evo TV is here, but how does it compare to its predecessor? Is it the best OLED TV 2025 Australia has to offer? In his LG G5 OLED vs G4 OLED comparison, tech vlogger Chris Stead shows you the 2024 model and 2025 model side-by-side. See for yourself what the upgrade is like in terms of brightness, sharpness, blacks, dimming zones, upscaling, AI and more. What is the LG G5 OLED TV price Australia? The LG OLED Evo G5 Australia comes in five sizes: OLED97G5 = LG G5 OLED 97 inch = AU$37,999 (release date is May) OLED83G5 = LG G5 OLED 83 inch = AU$9,999 (release date is March 19) The OLED77G5 = LG G5 OLED 77 inch = AU$7,999 (release date is March 19) OLED65G5 = LG G5 OLED 65 inch = AU$5,299 (release date is March 19) OLED55G5 = LG G5 OLED 55 inch = AU$4,199 (release date is March 19) LG G5 Evo OLED TV Specs: Resolution: 4K UHD (3840 x 2160). Refresh Rate: Up to 165Hz. Brightness: Peak brightness of approximately 2,900 nits. HDR Support: Dolby Vision, HDR10, and HLG. Processor: α11 Gen2 AI Processor. Smart TV OS: webOS 25. Gaming Features: NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync Premium, and 0.1ms response time. Input Ports: 4x HDMI 2.1. Screen Sizes: Available in 55", 65", 77", 83", and 97". Special Features: Brightness Booster Ultimate for enhanced luminance. Filmmaker mode. LG AI Features: AI Super Upscaling enhances low-resolution content, AI Dynamic Tone Mapping optimises brightness and contrast. AI Noise Reduction, AI Object Recognition and AI Chat Bot. What do you think of the LG G4 vs G5 TV upgrade? Is it a big step? Is this the best TV for gaming? The best TV for movies? Which will you choose? LG G5 or G4? #lgtv #lg #oled #tv #technewshttps://www.youtube.com/watch?v=dAHidMvqqH8&t=437s -
yeni tandemde hikaye bu woled panelden tamamen kurtulması lazım lg nin qd oledde nearblack vs sorunlar bu panellere göre çok çok daha az...
yeni modelinde hakkını yemeyeyim ama yıllar sonra lg oledler gerçek beyaz gösterebilir hale gelmiş :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GotSome -- 8 Nisan 2025; 17:55:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X