Şimdi Ara

LG Optimus one mi? Samsung Galaxy GIO mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün teknosada 2 telefonada baktım gionun dokunmatiği falan daha hassas gibi geldi? sizde hangisini almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi android345 -- 1 Nisan 2011; 22:04:07 >

• Bende aynı soruyu soracaktım ki senin konuyu gördüm :) Aynı sorun bende de var ikisi arasında kaldım samsung un dokunmatiği fark az da olsa daha iyi oluyor dediğin gibi ayrıca gio da 800mhz cpu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techno59

Bende aynı soruyu soracaktım ki senin konuyu gördüm :) Aynı sorun bende de var ikisi arasında kaldım samsung un dokunmatiği fark az da olsa daha iyi oluyor dediğin gibi ayrıca gio da 800mhz cpu var.

Dostum birde Lgde 512 mb ram Samsungda 256 mb ram var.Ama bence samsung daha kalite gibi duruyor.
  • Hadi ya :D bu da düşündürür biraz . Sence ram mi daha önemli işlemci mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: android345

quote:

Bende aynı soruyu soracaktım ki senin konuyu gördüm :) Aynı sorun bende de var ikisi arasında kaldım samsung un dokunmatiği fark az da olsa daha iyi oluyor dediğin gibi ayrıca gio da 800mhz cpu var.

Dostum birde Lgde 512 mb ram Samsungda 256 mb ram var.Ama bence samsung daha kalite gibi duruyor.

Bunu nereden öğrendin? Kaynak sağlam mı.

Benim bildiğim/bulabildiğim.

Samsung da LG deki ile aynı seriden bir üst model 800MHz işlemci var. Ayrıca 512MB ram var ve LG P503 te olduğu gibi Adreno 200 GPU ya sahip.

Ayrıca ekrana gelince arkadaşlar bilmiyorum işten çıktım elim ayağım titriyor ondan mı oldu ama. Gio nun ekranı iphone a bie fark atacak kadar hassas gibi geldi. Bakın iyi demiyorum hassas. Zira daha parmağımı dokundurmadan algılıyor. vatanbilgisayar yazamadım 5 dakikada. Sürekli basmak istemediğim bir şeye basıyordum. ( Not Teknosa da denedim )

P503 ile ise çok çok rahat yazdım. Ama P503 ün de ekranı ayarı tutturamamış. Biraz az hassas o da. Ama kullanımı zorlayacak kadar değil. Ama cidden şaştım kaldım Gio ya. 5800 daki ön kamerayı kullanıp hareket ile komut alan program varmış gibi mübarek. Resmen havadan kaptı parmağı.

Ama bunun dışında ram önemli. Eğer Gio da 256 ram var ise ben 503 e döneyim anam.

• Cevapladığınız için teşekkürler :) , hakikaten gio o kadar hassassa yazması gerçekten zor olur ben de bir tek p503 ü denemiştim dediğiniz gibi dokunmatiği samsungtan biraz fark ediyor ayrıca ram konusu da önemli.
  • az önce bende denedim gio yu gerçekten hassas bir ekranı var. teknosa görevlisiyle yaklaşık 20-25 dk kullandık telefonu her yerine girdik çıktık. yaklaşık 7-8 uygulama açıkken 190mb ram kullanıyordu. bende bu iki telefon arasında kaldım fakat tercihim giodan yana. dediğim gibi 7-8 uygulama açtım ve takılma falan da yoktu. tarayıcısına girip google görsellerden gionun resimlerini arattım o ekranda biraz zoom yaptım takılma önemsenecek kadar çok değil. dokunmatk ekran kullanmadım şimdiye kadar ama @DigitalWorld 'ün dediği gibi bir sorun yaşamadım çabuk alışabileceğimi düşünüyorum. dün de yine bir p503 denedim onun da ana ekran ve geri tuşunun bulunduğu bölüm birazcık oynuyo gibiydi. böyle şeylere takıntım vardır o yüzden p503 den uzak duruyorum :) bu benim düşüncem gio almaya karar verdim deneyimlerimi yazdım:) şimdiden hayırlı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dawnby

az önce bende denedim gio yu gerçekten hassas bir ekranı var. teknosa görevlisiyle yaklaşık 20-25 dk kullandık telefonu her yerine girdik çıktık. yaklaşık 7-8 uygulama açıkken 190mb ram kullanıyordu. bende bu iki telefon arasında kaldım fakat tercihim giodan yana. dediğim gibi 7-8 uygulama açtım ve takılma falan da yoktu. tarayıcısına girip google görsellerden gionun resimlerini arattım o ekranda biraz zoom yaptım takılma önemsenecek kadar çok değil. dokunmatk ekran kullanmadım şimdiye kadar ama @DigitalWorld 'ün dediği gibi bir sorun yaşamadım çabuk alışabileceğimi düşünüyorum. dün de yine bir p503 denedim onun da ana ekran ve geri tuşunun bulunduğu bölüm birazcık oynuyo gibiydi. böyle şeylere takıntım vardır o yüzden p503 den uzak duruyorum :) bu benim düşüncem gio almaya karar verdim deneyimlerimi yazdım:) şimdiden hayırlı olsun.

Dediğim gibi ben baya yorgundum.

Şimdi biraz dinlendim bir daha mı gitsem teknosa ya.

Bu arada neten alınca daha avantajlı değil mi. 50TL çek var.

• Çek olayı şu an geçerli değilmiş galiba bir konuda okumuştum, ama geçerli olması bizim için kesinlikle daha iyi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: dawnby

az önce bende denedim gio yu gerçekten hassas bir ekranı var. teknosa görevlisiyle yaklaşık 20-25 dk kullandık telefonu her yerine girdik çıktık. yaklaşık 7-8 uygulama açıkken 190mb ram kullanıyordu. bende bu iki telefon arasında kaldım fakat tercihim giodan yana. dediğim gibi 7-8 uygulama açtım ve takılma falan da yoktu. tarayıcısına girip google görsellerden gionun resimlerini arattım o ekranda biraz zoom yaptım takılma önemsenecek kadar çok değil. dokunmatk ekran kullanmadım şimdiye kadar ama @DigitalWorld 'ün dediği gibi bir sorun yaşamadım çabuk alışabileceğimi düşünüyorum. dün de yine bir p503 denedim onun da ana ekran ve geri tuşunun bulunduğu bölüm birazcık oynuyo gibiydi. böyle şeylere takıntım vardır o yüzden p503 den uzak duruyorum :) bu benim düşüncem gio almaya karar verdim deneyimlerimi yazdım:) şimdiden hayırlı olsun.

Dediğim gibi ben baya yorgundum.

Şimdi biraz dinlendim bir daha mı gitsem teknosa ya.

Bu arada neten alınca daha avantajlı değil mi. 50TL çek var.

git dene tabiki eğer imkanın varsa :) ilk fırsatta alcam fakat biraz daha kurcalasak iyi olur diğer teknosaya gidip bi de orda kurcalıyim :) daha girip çıkmadığım bi yerleri vardır belki :P

• Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • Arkadaşlar biraz önce şu linkte okuduğum kadarıyla teknosada 549 TL ye yalnız 2 ay boyunca satılcakmış , fiyatı daha sonra yükselebilir ne kadar doğrudur bilinmez ama...

http://www.scroll.com.tr/35776/samsung-galaxy-fit-galaxy-gio/2
  • Samsung Galaxy Gio özellikleri
    • HSDPA 7.2 Mbps 900/2100
    • EDGE/GPRS : 850/900/1800/1900
    • Android 2.2 (Froyo) İşletim sistemi
    • 3.2 inç 320 x 480 piksel HVGA TFT LCD
    • 800MHz işlemci
    • 3 Megapiksel dijital kamera
    • LED flaş
    • AF otomatik netleme
    • 3.5mm kulaklık girişi
    • Bellek 158MB + 2GB microSD (16 GB'a kadar)
    • Boyutlar: Size : 110.5 x 57.5 x 12.15 mm
    • Batarya : 1350mAh

Optimus One
    -Android 2.2 'Froyo' işletim sistemi
    -600MHz hızında mobil işlemci
    -170MB dahili hafıza+32GB'a kadar microSD desteği
    -3.2-inç'lik (320×480) kapasitif formda dokunmatik ekran
    -113.5 x 59 x 13.3 mm; 129gr
    -3.2MP kamera
    -3G (HSDPA 7.2Mbps), Wi-Fi, Bluetooth 2.1 ve GPS bağlantıları;
    Wi-Fi hotspot desteği sayesinde, Wi-Fi bağlantısı olan 5 cihaza kadar internet bağlantısını paylaştırabilme
    -Müzikçalar, radyo, 3.5mm kulaklık jakı, DivX/XviD oynatımı
    -Sosyal ağ siteleri ile bütünleşik yapı, önyüklü Google servisleri
    -1500 mAh batarya gibi özellikleri bünyesinde barındırmaktadır.

İkiside güzel... Teknik özelliklerinin yanında tasarım olarak Optimus daha şık duruyor bence samsungun İphone benzeri telefonları pek hoş değil, özgün bir tasarım yapabilirlerdi..

Gio 'nun en büyük artısı 800 Mhz işlemcisi var
    ne zaman fark yaratır aynı anda kaç uygulama kullanırsınız ve nekadar yukleniceğinize bağlı tabi ben işime yarayan 15-20 uygulama yuklerim, zaman zaman oyun oynarım derseniz fark görmezsiniz mutemelen tabii aynı anda fazla yoğun uygulamalar pil süresini de kısaltıor...
    Pil süresi yani; Bataryayı da unutmayın arkadaşlar Optimus one 1500mAh iken gio da 1350...
    Optimus one 'ı Otobüste 5 saat boyunca oyun-internet-uygulama çok yoğun kullandım, ne bir takılma ne de hızında bir azalma oldu 600MHZ işlemci gayet yeterli ayrıca android tel.lerde pil önemli yarıyolda bırakmadı beni..

OPTİMUS ONE
    güçlü batarya,
    güçlü RAM,
    düşük SAR,
    daha karizmatik(bence),
    2.3 güncelleme,
    daha iyi ses kalitesi

GİO
    800 MHz işlemci
    flaş...

LG - SAMSUNG marka takıntınız yoksa Optimus one

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 5 Nisan 2011; 13:04:19 >

• samsung da AF var sanırm.lg de var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ern_qfb

samsung da AF var sanırm.lg de var mı ?

var
  • quote:

quote:

quote:

Samsung da LG deki ile aynı seriden bir üst model 800MHz işlemci var. Ayrıca 512MB ram var ve LG P503 te olduğu gibi Adreno 200 GPU ya sahip.

Ayrıca ekrana gelince arkadaşlar bilmiyorum işten çıktım elim ayağım titriyor ondan mı oldu ama. Gio nun ekranı iphone a bie fark atacak kadar hassas gibi geldi. Bakın iyi demiyorum hassas. Zira daha parmağımı dokundurmadan algılıyor. vatanbilgisayar yazamadım 5 dakikada. Sürekli basmak istemediğim bir şeye basıyordum. ( Not Teknosa da denedim )

P503 ile ise çok çok rahat yazdım. Ama P503 ün de ekranı ayarı tutturamamış. Biraz az hassas o da. Ama kullanımı zorlayacak kadar değil. Ama cidden şaştım kaldım Gio ya. 5800 daki ön kamerayı kullanıp hareket ile komut alan program varmış gibi mübarek. Resmen havadan kaptı parmağı.

Ama bunun dışında ram önemli. Eğer Gio da 256 ram var ise ben 503 e döneyim anam.

Biraz araştırdım bende yabancı forumdakiler genellikle şunu söylemişler.
    GIO'da 258MB ram var LG optimu1'da 512.
    GIO'da belirtilmemiş ama LG'de Adreno 200 GPU var.
    Ayrıca GIO'da kullanılan işlemci bi işlemcinin O/C edilmiş haliymiş bunu tam anlayamadım inglizcem yetmedi.
    Genel olarak tercih etcekseniz LG'yi edin demişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

quote:

quote:

quote:

Biraz araştırdım bende yabancı forumdakiler genellikle şunu söylemişler.
    GIO'da 258MB ram var LG optimu1'da 512.
    GIO'da belirtilmemiş ama LG'de Adreno 200 GPU var.
    Ayrıca GIO'da kullanılan işlemci bi işlemcinin O/C edilmiş haliymiş bunu tam anlayamadım inglizcem yetmedi.
    Genel olarak tercih etcekseniz LG'yi edin demişler.

Gio nun Gpu adreno 200 dür.
    o\c demek overclock demektir. yani hız aşırtmalı.modifiyeli

ayrıca bırsey daha ekliyım. .optımus un gps i daha gelısmıstr. sınyalı bulma suresi gio ya kıyasla daha hızlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesarda -- 29 Nisan 2011; 1:41:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.