20.12.2015 tarihinde LG mağazasından aldığım LG G4 marka telefonum geçen gün dondu tekrar açtım kapadım yine dondu kapadım ve en sonunda telefonum açılmadı. Ve bunun üzerine internetten araştırmaya başladım LG G4 lerin genelinde anakartı yanıyormuş ve çoğu kullanıcı bu yüzden telefonu servise vermiş.bende mesai saatimden harcayarak şişlideki LG servisine telefonumu götürdüm ve bana verilen cevap telefonunuzun altı çatlak ben bu telefonu garanti kapsamına alamam önce telefonunuzu 500 TL karşılığında ekranını yaparız daha sonrasında diğer sorununuzu garanti kapsamı altına alırız diye cevap verdiler. Şaka gibi bu bir dolandırıcılık resmen ve servisteki herkesin problemi aniden telefonun donması ve bir daha açılmamasıydı. Kendileri de biliyor hatanın ne olduğunu ancak telefonun alt tarafından ufak bir çatlak var böyle garanti kapsamına alamayız dediler şaka gibi gerçekten. Çünkü aşağıda foto paylaşıyprum telefonumda garanti kapsamına alınmayacak bir şey söz konusu değil. Adamlar bana şaka gibi 500 tl ye telefonu yaptır dediler. Üstelik ben bu telefonun garantisi için para saydım !! Şimdi ne yapabilirim bana yardımcı olacak birileri var mı?
Geçmiş olsun işin iki tarafı var eğer ekranı çatlatacak şiddette bir darbe varsa anakart üzerinde bulunan komponentler yada bizzat anakartın kendisi zarar görebilir. Servis elbette bu kozu kendi çıkarı için kullanmış. Darbe o seviyede değilse ve anakartta çatlak vb. durum yoksa thh ne başvurduğunuzda lehinize karar çıkar 6502 sayılı tüketici kanununa göre bir hizmet alımı başka bir hizmete bağlanamaz ön şart olarak sunulamaz.