arkadaşlar 55" tv de 1920x1080 film açıyorum harddiskten fakat filmler hep sinemaskop gözüküyor. üstten alttan siyah çizgiler var onu düzeltmenin bir yolu var mıdır ?
Sinemaskop olması filmin 21:9 ölçülerinde olmasından kaynaklı olabilir.çoğu film 1,78:1 kenar oranı ile 16:9 değil 2,35:1 sinemaskop kenar oranı ile üretildiği için yeni lcd-led panellerde optimal bir görüntü oluşturabilirken;16:9′luk bir TV’de sinemaskop-filmler yukarda ve aşağıda beliren siyah kenarlıklarla gösterilir. 16:9 ve ya 4:3 oranlarını tv görüntü ayarlarından deneyin düzelebilir.
samsung ekran ayarlarında 16:9 geniş var sinemaskopları ekrana yayıyo sizdede vardır büyük ihtimalle ama görüntü biraz uzuyo
bende 55lw980s var fakat aynı şeyleri uyguluyorum hiç bir değişme olmuyor..çözemedim bir türlü
filmlerden kaynaklı olma ihtimali yüksek bu durumda 16:9 olunca insanlarda boyun kısalması ve şişmanlama denilen görünüm oluşuyor.
Menü + Kurulum + Sistem + Ses görüntü ayarlarından en boy oranlarını degiştirerek düzeltebilirsin seçtigin en boy oranı içirisnde daha görüntüyü tüm ekrana yayma seçenegi var