Şimdi Ara

LG TV HDMI 'Sinyal Yok' Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bir kaç ay önce bilgisayarımı televizyona bağlamak için hdmı kablosu almıştım ilk başlarda sorun yoktu.Ancak format attıktan sonra LG TV bir türlü pc yi görmüyor pcdeki dosyaları görüyor ancak görüntü aktaramıyor sinyal yok diyor.Ama pc bilgisayarı görüyor.Bilgisayardan seçiyorum çift ekranı ancak TV den görüntü alamıyorum.Kabloyu başka bir bilgisayarda test ettim sorunsuz olarak gördü pc yi.Yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

LG TV'de HDMI "Sinyal Yok" Sorunu ve Çözümleri

LG TV'niz HDMI cihazınızı algılamıyorsa ve "Sinyal Yok" hatası veriyorsa, bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz birkaç adım vardır:

• HDMI kablosunu kontrol edin: HDMI kablosunda hasar olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse yeni bir HDMI kablosuyla değiştirin.
    • Farklı bir HDMI girişi deneyin: TV'nizde birden fazla HDMI girişi varsa, farklı bir giriş kullanmayı deneyin.
    • Kaynak cihazınızı yeniden başlatın: HDMI cihazınızı (örneğin oyun konsolu veya DVD oynatıcı) kapatın ve tekrar açın.
    • TV'nizi kapatıp açın: TV'nizi kapatın ve fişini çekin. Birkaç dakika sonra fişini tekrar takın ve TV'yi açın.
    • TV'nin yazılımını güncelleyin: TV'nizin en son yazılım sürümüne sahip olduğundan emin olun. Bu, HDMI bağlantısıyla ilgili hataları gidermeye yardımcı olabilir.
    • HDMI bağlantı noktasını temizleyin: HDMI bağlantı noktasını bir pamuklu çubuk ve izopropil alkol kullanarak temizleyin. Bu, bağlantı noktasında biriken tozun veya kirin temizlenmesine yardımcı olacaktır.
    • TV'nizin ayarlarını kontrol edin: TV'nizin giriş kaynağının doğru HDMI girişine ayarlandığından emin olun.
    • HDMI cihazınızın ayarlarını kontrol edin: HDMI cihazınızda HDMI çıkışının doğru ayarlandığından emin olun.

Bu adımları uyguladıktan sonra çoğu durumda HDMI "Sinyal Yok" sorunu çözülür. Sorun devam ediyorsa, TV'nizde veya HDMI cihazınızda daha ciddi bir sorun olabilir ve profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • teknoloji ile pek aram yoktur. bende 42lm640s za model bir lg tv var. 2014 yılında aldım. 2019 yılına kadar hdmi sorunum yoktu. sonra bu sinyal yok yazısı çıkmaya başladı.ilk başlarda kabloya hafif dokununca görüntü geliyordu. sonra bu yetmemeye başladı. kabloyu çıkarıp sırayla 4 girişe deneyerek görüntü alıyorum derken en sonunda kabloyu ne kadar oynarsam oynayayım görüntü gelmedi. bende düşündüm herhalde kabloda bir temassızlık var. yeni kablo aldım olmadı. en son çare nette araştırma yaptım. şu an sorunum çözüldü ama tam olarak nasıl çözdüm bilemiyorum. yaptıklarımı sırasıyla yazayım.
    1. laptopun ekran kartını güncelledim. bilgisayarıma sağ tık yönet. ekran kartının üzerine sağ tık güncelle ile yaptım.
    2. prizde televizyon fişinden başka birşey bırakmadım.
    3. tv ile pc hdmi kabloyu taktım
    4. ikisinide kapattım.
    5. önce tv yi açtım. sonra pc yi. tam açılmalarını bekledim. benim laptop biraz yavaş.
    sonra besmele çekip hdmi girişi açtım. baktım görüntü ekranda :)
    6. okuduğum kadarıyla kapatırkende önce pc yi kapatıp, daha sonra tv yi kapatmak gerekiyormuş.

bu yaptıklarımdan hangisi çözüm oldu bilmiyorum. ama şimdilik çalışıyor.

• Arkadaşlar ben şöyle çözdüm sorunu

1. Lg tv açıkken kesinlikle hdmi kabloyu takıp çıkarmayın bozuluyor
    2. Tv kablosunu fişten çıkartın, biraz bekledikten sonra kabloyu fişe takın. Sonra bilgisayarınızdan hdmi kabloyu söküp tekrar takın (TV yi henüz açmadan) Sonra tv yi açın hdmi görecektir.
  • a.zade A kullanıcısına yanıt
    Sana helal olsun valla 55uk7550 pla tv var hdmi 1 girişi xbox u görmüyordu dediğini yaptım düzeldi çok teşekkürler bu bilgi için : ))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.