Şimdi Ara

LG UH770V ve Samsung 55JS7200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıktaki 2 tv arasında kaldık. Canlı renkler ve koyu siyahlar beklentimiz. OLED konularını araştırdım ama millet mahkemelik olmuş logo kalıcılığı ve izleri nedeniyle. Bu 2 tv harici önerebileceğiniz varsa onlarıda tercihler arasına koyabilirim. LG Quantum IPS samsung nano crystal panel teknolojilerini kullanıyor. mağazalarda baktım ama malumunuz çalışanlar bilgisiz. abi bu harika bu mükemmeler al diye üşüşüyorlar başınıza. açık teşhirlerede güven olmuyor çünkü tv açmışlar ama renk ayalarıyla oynandığı için ha tamam bu görüntü solgun bulutlu demek yanıltıcı olabiliyor. varmı bilgisi olan arkadaşlar

• sorum arada kaynadı gitti ya yokmu bi tavsiyesi olan
  • Lg ye marka olarak sıcak bakmıyorum. 55js7200 de iyi değil. Philips in 2016 modellerini incele.

Konuya cevap verilmemesinin nedeni tahminimce ne istediğini yazmamışsın.Sinema izlemek için ayrı spor için ayrı konsol için ayrı tv önerilir.

Siyah kalitesi istiyorsun ama 2 tv de ips panel ve ips paneller iyi siyah rengi vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scavenger Of Human Sorrow

Lg ye marka olarak sıcak bakmıyorum. 55js7200 de iyi değil. Philips in 2016 modellerini incele.

Konuya cevap verilmemesinin nedeni tahminimce ne istediğini yazmamışsın.Sinema izlemek için ayrı spor için ayrı konsol için ayrı tv önerilir.

Siyah kalitesi istiyorsun ama 2 tv de ips panel ve ips paneller iyi siyah rengi vermez
    Bütçeniz el veriyorsa Sony 55XD9305 derim. O kadar çıkamam derseniz eğer 55XD8505 de gayet iyi televizyon. İkiside sizi pişman etmeyecek TV dir.
  • quote:

Lg ye marka olarak sıcak bakmıyorum. 55js7200 de iyi değil. Philips in 2016 modellerini incele.

Hocam ne istediğimi yazdım canlı renkler koyu siyahlar olsun diye belirttim. Sporun canlısı ile sinemanın canlı renklisi farklı mı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nibbleArt

Bütçeniz el veriyorsa Sony 55XD9305 derim. O kadar çıkamam derseniz eğer 55XD8505 de gayet iyi televizyon. İkiside sizi pişman etmeyecek TV dir.

İkisi arasında bariz fark var mı hocam. 8000 TL baya bütçemizi aşıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: atabey444

quote:

Kendimden örnek vereyim. Bu zamana kadar siyahları kusursuz olan bir TV kullanmadım. 9305'i 7000 bin seviyesine de bulabilirsiniz. Benim bütçem yetiyordu fakat düşündüm ve evet film izlemeyi seviyorum ama akşamdan akşama hatta haftada 2-3 film izleyebilen biriyim. Varsın 9305 olmasın dedim ve 8505 i aldım. Diğer bir farkları 8505 de 3D yok. Benim için hiç önemli değil. Diğer televizyonum LG. 3D mevcut ama kaç kere açıp izlemişimdir bilmiyorum açıkçası.

Yani 9305 de siyahları daha iyi evet. Ama bu demek değildir ki 8505 sizi çok rahatsız eder. Gayet güzel TV. Keyifle kullanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Kendimden örnek vereyim. Bu zamana kadar siyahları kusursuz olan bir TV kullanmadım. 9305'i 7000 bin seviyesine de bulabilirsiniz. Benim bütçem yetiyordu fakat düşündüm ve evet film izlemeyi seviyorum ama akşamdan akşama hatta haftada 2-3 film izleyebilen biriyim. Varsın 9305 olmasın dedim ve 8505 i aldım. Diğer bir farkları 8505 de 3D yok. Benim için hiç önemli değil. Diğer televizyonum LG. 3D mevcut ama kaç kere açıp izlemişimdir bilmiyorum açıkçası.

Yani 9305 de siyahları daha iyi evet. Ama bu demek değildir ki 8505 sizi çok rahatsız eder. Gayet güzel TV. Keyifle kullanıyorum.

Hocam 3D zaten fiyaskoydu . Evin icinde uzaylilar gibi dolanmanin alemi yok mumkunse olmasin zaten. Bazilari mesela gercek renkleri sever ben tam aksine canli civil civil renkleri seviyorum . Bluray film tutkum var . Kesin onerdiginiz tv ye bakacagim. Tesekkur ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 3D zaten fiyaskoydu . Evin icinde uzaylilar gibi dolanmanin alemi yok mumkunse olmasin zaten. Bazilari mesela gercek renkleri sever ben tam aksine canli civil civil renkleri seviyorum . Bluray film tutkum var . Kesin onerdiginiz tv ye bakacagim. Tesekkur ederim

Valla dostum şöyle söyleyeyim o zaman.

Samsung fazla cıvıl cıvıl renkleri ile bilinir. O kadar ki gerçekten uzaktır biraz bu renkler ama.
    LG görüntüdeki donuk ve mat renkler ile bilinir çoğu kişi tarafından. Oledler hariç tabi.
    Sony ise daha gerçekçi görüntü ve renk üretir.
    Philips de ise yazılımı oturtmuş olsalar ambilight ile güzel iş yapacak tv. Ama yazılımları sorunlu biraz.

Cıvıl cıvıl renkleri severim dersen Samsung da bakabilirsin. 2016 samsunglar hakkında pek bi model bilgim olmadığı için önermem yanlış olur. 2015 de ju7000 TV leri güzeldi. 2016 da da KU7000 TV'leri var ama JU7000'nin karşılığı bir TV değil.

• KU JU serisine göre daha alt seviye kalıyor doğrumu anladım
  • quote:

quote:

Hocam ne istediğimi yazdım canlı renkler koyu siyahlar olsun diye belirttim. Sporun canlısı ile sinemanın canlı renklisi farklı mı oluyor

Panel sorunları hakkında pek bilgin yok sanırım. Spor maçlarında titreme, banding vb sorunlar oluyor. Konsolda input lag meselesi var. Sinema için 24p özelliği aranan özellik oluyor. Canlı renkler ips panelde daha iyi ama siyahlarda va panelde iyi oluyor. Sinemaseverler va panel ve 24p vazgeçilmez oluyor. Bunların hepsi önemsiz ise 55js7200 seni üzmez

• quote:

quote:

quote:

Panel sorunları hakkında pek bilgin yok sanırım. Spor maçlarında titreme, banding vb sorunlar oluyor. Konsolda input lag meselesi var. Sinema için 24p özelliği aranan özellik oluyor. Canlı renkler ips panelde daha iyi ama siyahlarda va panelde iyi oluyor. Sinemaseverler va panel ve 24p vazgeçilmez oluyor. Bunların hepsi önemsiz ise 55js7200 seni üzmez

Hocam baya araştırdım sanırım paraya kıyıp 60ks8000 alacağım. Hiç riske girmek istemiyorum çünkü. 24p den kastınız nedir? Anlamam evet tv 10 yılda bir alınan cihaz olduğu için insan pek takip etmiyor.
    http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000

• atabey444 kullanıcısına yanıt
    belirttiğiniz model 24p yi destekliyor. verdiğin linkte görürsün 24p playback kısmına yes yazıyor..

sinema filmleri 23.976fps ile çekilir yani videoda saniyede yaklaşık 24 resim olur. tv de 24p varsa bunu olduğu gibi yayınlar yoksa saniyedeki 24 resmi kopyalayarak 60 resme dönüştürür öyle aktarır bu da hareketli sahneler için istenmez. bunu farketmek kolay değil ama aranan özellik oluyor.. Benim bildiğim 24p böyle yanlışım olabilir.

ayrıca 55js7200 50hz. en azından 100 hz paneller tavsiye ediliyor..

tv almak kolay değil. 65ju7000 i de araştırabilirsin... 2016 samsung modelleri hakkında da pek bilgim yok.. 60ks8000 i veya almak istediğin modeli forumda konularından kullanıcı yorumlarına bakabilirsin
  • quote:

belirttiğiniz model 24p yi destekliyor. verdiğin linkte görürsün 24p playback kısmına yes yazıyor..

sinema filmleri 23.976fps ile çekilir yani videoda saniyede yaklaşık 24 resim olur. tv de 24p varsa bunu olduğu gibi yayınlar yoksa saniyedeki 24 resmi kopyalayarak 60 resme dönüştürür öyle aktarır bu da hareketli sahneler için istenmez. bunu farketmek kolay değil ama aranan özellik oluyor.. Benim bildiğim 24p böyle yanlışım olabilir.

ayrıca 55js7200 50hz. en azından 100 hz paneller tavsiye ediliyor..

tv almak kolay değil. 65ju7000 i de araştırabilirsin... 2016 samsung modelleri hakkında da pek bilgim yok.. 60ks8000 i veya almak istediğin modeli forumda konularından kullanıcı yorumlarına bakabilirsin

Hocam çok yeni geldi mağazalara kullanıcı yok ilk konuyu ben açtım zaten. Ks8000 büyük ihtimal olur çünkü Quantum dot çok övülüyor

• 55JS7200 özellikleri;

1. VA Panel mi?
    2. Direct-LED mi?
    3. Tazemeleme hızı 50 mi 100 mü?

İyice kafam karıştı o kadar yere bakıyorum ama sonuç yok. Rtings sitesi IPS ile test etmiş sanırım TR modelleri VA panel mi?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbreakx

55JS7200 özellikleri;

1. VA Panel mi?
    2. Direct-LED mi?

İyice kafam karıştı o kadar yere bakıyorum ama sonuç yok. Rtings sitesi IPS ile test etmiş sanırım TR modelleri VA panel mi?

Teşekkürler.

Yanlış bilgilendirmeyeyim yinede araştırın siz;

Yurt dışı incelemelerde js7000 diye geçiyor biliyorum.
    IPS panel edge led ve tazeleme hızı 50hz. Motion ile yazılımsal 100hz
  • quote:

quote:

55JS7200 özellikleri;

1. VA Panel mi?
    2. Direct-LED mi?

Teşekkürler.

Teşekkür ederim yanıtınız için Samy'de Direct-LED ve VA panel yok mu 7 serisinde? JU6470 VA ve Direct-LED fakat 50 Hz.
  • quote:

quote:

quote:

55JS7200 özellikleri;

1. VA Panel mi?
    2. Direct-LED mi?

Teşekkürler.

Teşekkür ederim yanıtınız için Samy'de Direct-LED ve VA panel yok mu 7 serisinde? JU6470 VA ve Direct-LED fakat 50 Hz.

Rica ederim.
    Direct led olup olmadığını tam bilmemekle birlikte, 2015 serisi JU7000 ve JU7500 serisi VA panel 100hz idi.

• atabey444 kullanıcısına yanıt
    Ben ks8000 i geçen yılın modeli sandım.. dediğim gibi 2016 serisi hakk. bilgim yok. Biraz takibe almakta fayda olabilir
  • quote:

55JS7200 özellikleri;

1. VA Panel mi?
    2. Direct-LED mi?

Teşekkürler.

55js7200 ips, 50js7200 va panel. Rtings 55 olanı incelemiş alta da not düşmüşler 50inç olanı va paneldir ve özellikleri farklılık gösterir..

Js7200 hakk. Ortak kanı 50hz olduğu yönünde net bir şey bilmiyorum...

Direct panel konusunda bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scavenger Of Human Sorrow -- 29 Temmuz 2016; 14:23:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.