Şimdi Ara

Li-ion şarjlı pilleri seri bağlantıda nasıl şarj edrim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
8.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet matkap bataryasının içine sıgmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akinevim

Arkadaşım bu aralar bende laptop pilleri ile uğraşıyorum.
    sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim; Laptop bataryasından söktüğün sağlam olan 18650 pilleri şöyle kullanabilirsin.
    li-ion veya li-po pillerin içinde kontrol devresi vardır, bu devre pil voltajının 2v seviyesinin altına inmesini 3.7v üstüne
    çıkmasını engeller, hemen hemen her li-ion pilin içinde vardır.

resimde gördüğün pilin kapasitesi küçük ama 1500mah seviyesinde olan cep telefonu pilleri var,
    her bir 18650 pil için böyle bir kontrol devresi kullanabilirsin,
    emin olmadığım bir nokta ise bu devre akım kontrolü yapmıyor olabilir onu da şöyle bir yöntemle aşabilirsin düşüncesindeyim
    güçlü bir şarj kaynağı yerine uyduruk 500mah-800mah 5v veren bir adaptörle aşırı akım sorununu aşabilirsin.

Benim şöyle bir çalışmam oldu; 15-20Ledli şarjlı ışıldağın aküsü şarj almıyordu, akü ölmüştü, laptoptan çıkan pilleri uygun
    şekilde modifiye ettim ve yaklaşık 5-8v veren bir güneş pilini ışıldağın tepesine yerleştirip pilleri güneş enerjisi dolduruyorum
    benim durumumda aşırı akım sorunu olmuyor, bu devre pillerin 2v altına inmesini engelliyor tekrar dolması için 3 gün beklemek
    gerekiyor ama olsun hergün de elektrik kesilmiyor, yaklaşık 8 aydır kullanıyorum defalarca boşaltıp doldurdum sorun yok, nasıl olsa
    güneş bedava.
    Dostum bende bu nokia pillerinden 10 adet var nasıl değerlendirebilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: istcool

Dostum bende bu nokia pillerinden 10 adet var nasıl değerlendirebilirim ?

Alıntıları Göster
    Ben yardımcı olamam da, yalnız çok eski piller onlar şişmiş değil demi? Hani çok eski pilse olmaz ondan diyorum. Baya mazide kaldı onlar.

Yeniyse tamam arkadaşlar yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 23 Şubat 2020; 12:44:43 >
  • Sıfır hiç kullanılmamış durumda fakat ne için nasıl kullanabilirim bilmiyorum 🤷‍♂️

• quote:

Orijinalden alıntı: istcool

Sıfır hiç kullanılmamış durumda fakat ne için nasıl kullanabilirim bilmiyorum 🤷‍♂️
    Telefonları duruyorsa takıp şarj etmeli, sonra da depolamalı.

Bende eski bir nokia telefon var kalın uçlu adaptör kullanıyor. Lion şarj edeceğim zaman bunun batarya devresine bağlayıp şarj ediyorum. Elde eski nokia telefon varsa bununla şarj edilebilir. Pil ful dolunca nerede kullanacağını bulana kadar bir kenarda bekletirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Telefonları duruyorsa takıp şarj etmeli, sonra da depolamalı.

Bende eski bir nokia telefon var kalın uçlu adaptör kullanıyor. Lion şarj edeceğim zaman bunun batarya devresine bağlayıp şarj ediyorum. Elde eski nokia telefon varsa bununla şarj edilebilir. Pil ful dolunca nerede kullanacağını bulana kadar bir kenarda bekletirsin.

Alıntıları Göster
    Uzun süre kullanılmayacak li-on piller, yarım şarj ile bekletilir. Tam şarj da pilin basıncı yüksek olacağından önerilmeyen bir uygulama olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 25 Şubat 2020; 17:37:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Uzun süre kullanılmayacak li-on piller, yarım şarj ile bekletilir. Tam şarj da pilin basıncı yüksek olacağından önerilmeyen bir uygulama olur.

Alıntıları Göster

Bir ara yüzde yetmiş diyolardı. Sonraları kimi kaynaklar tam şarj edin dedi. Kimisi de yarım şarjda bırakın diyor. Ortada ciddi bir bilgi kirliliği var af buyrun. Doğrusu yarımsa yarım bekletsin.

• %50 doluluk oranı ile li-on piller 10 yıla kadar serin bir ortamda bekleyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

%50 doluluk oranı ile li-on piller 10 yıla kadar serin bir ortamda bekleyebilir.
    On yıl mı?

İlkinnnç.

Yav bir de şöyle bir durum var bunların dataşetini gösterdi bir arkadaş geçende bir tanesinde 3,6Voltun altına düşmeyin bir diğerinde 3,2'nin altına düşmeyin diyor. Elimizdeki pillerin çoğunun üzerinde marka yazmıyor hep OEM pil. Peki nesinden yola çıkıp da hangi kataloğa göre yüzde ellisini belirlicez bunun?
  • Sıfır yeni Çin malı şarjlı matkap bataryası sorunlu çıktı . Bataryayı açtım üç ad li-ion pili seri bağlayarak üçünü birden şarj etmişler . Şarj aleti üç pile birden şarj akımı veriyor aradabir üç pilin voltajını ölçüyor voltaj artıyormu diye kontrol ediyor pil voltajı artmıyorsa oldu şarjı deyip bitiriyor . Üç pilin bir tanesi şarj tutmuyordu , o zaman şarj aleti diğer ikisini tam şarj ediyor biri şarjsız kalıyordu . Şarj olmyan pili dışardan şarj ettim bir kere şarj tutunca herşey nolmale döndü .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkaymaz

Sıfır yeni Çin malı şarjlı matkap bataryası sorunlu çıktı . Bataryayı açtım üç ad li-ion pili seri bağlayarak üçünü birden şarj etmişler . Şarj aleti üç pile birden şarj akımı veriyor aradabir üç pilin voltajını ölçüyor voltaj artıyormu diye kontrol ediyor pil voltajı artmıyorsa oldu şarjı deyip bitiriyor . Üç pilin bir tanesi şarj tutmuyordu , o zaman şarj aleti diğer ikisini tam şarj ediyor biri şarjsız kalıyordu . Şarj olmyan pili dışardan şarj ettim bir kere şarj tutunca herşey nolmale döndü .
    Ben hangi forumda "lityum piller sorundan başka birşey değildir" desem, dayak yiyorum.

Buyrun.

Daha geçen birine insan gibi neden bu pillerin ideal olmadığını anlatayım dedim, niye kendi gibi düşünmüyorum diye bütün forum şu an bana tavırlı. Teee....

• Bende de epey lityum pil var. Matkap, süpürge, ışıldak vs modifiye ettim ama artık yaptıklarımı kimseye hediye etmeyecegim veya getirilen cihazlara lityum pil takmayacağım.

Neden mi ?

Ben her ne kadar önlem alıp bms kullansam da yine bu pillerin sakatlik çıkarmayacağınin garantisi yok çünkü sırf bms ve balans sarji onlem almaya yetmiyor.

Verdiklerime diyorum bakin bunu sarjda birakip gidip yatmayin veya evde birakip bir yere gitmeyin. Hatta en guvenlisi takin balkonda sarj olsun ama nafile. Bir sure sonra yine bildiklerini okuyorlar.

• Bırakın kendi elimizde modifiye ettiklerimizi ben orijinal batarya ve orijinal şarj aletiyle bile gece yatarken telefonu şarjda bırakmaya korkuyorum. Videolarda görüyoruz, yanan lityum pillerden adeta alev fışkırıyor. Gece yan odada böyle bir sakatlık olsa insan uyanmaya fırsat bulamadan gider Allah korusun.

• Yaptın mı bilmiyorum ama 3 4 sene önce ben yapmıştım biraz farklı yoldan aliexpresten 4s bms aldım 4 adet 18650 pil taktım bir adat adaptör girişi pilleri bağladım pil çıkışını direk matkaba verdim ki pil uzun zaman şarj olmassa tekrar açmak zorunda kalmıyım diye 1. 1.5 amper 18 veya 19 v adaptör fazlasıyla işini görücektir hemde eskisinden kuvvetli iş yapar matkabın iyi akşamlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi çalışmalar . Elimde 3 tane seri bağlı 18650 pil var bunları Bms devresiz nasıl şarj edebilirim ? Elimde bir tane vardı lakin pillere bağlarken yaktım .

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.