75 TL vermeye değer mi bu cihaz arkadaşlar? Bulunduğum yerdeki BİM'de bu fiyata satılıyor ve bir kaç kutu var ellerinde...
Beklentinizin ne olduğu önemli. HD uydu alıcalırı için bir araştırma yapın isterseniz. Sadece Türksat ve açık kanalları izleyeyim, HD ve SD kalitesi normal olsun ve fazla kurcalamayım zaten diyorsanız bence 75 TL ye fiyat/performas oranı gayet iyi.
Ama yukarıdaki bilgilgileri okuyup ona göre karar verin mutlaka. Ayrıca BİM le ilgili bir konu daha var onda cihazla olan görüşlerimi paylaşmıştım. Orayı da okuyabilirisiniz.
nerde bu bim, banada uyar 75tl lik hd alıcı, 17" monitöre tuner olarak kullanacağım..
Bugün Ankara İlker BİM mağazasından aldım. Bir haftadır Dreambox 500S klon cihaz illallah dedirtmişti. Açılmaz, açılır çakılır, kumanda işlemez, o yazılım senin bu yazılım benim denemekten bir hal oldum. 150 TL vermezdim ama 75 TL'den fazla işimi görür. Çoğu SD kanallarda görüntü kaliteli ama bunun yanında SD olup da eski model cep telefonlarının çektiği videolara benzer kalitede yayın yapan kanallar da yok değil. Bu cihaz 1,5-2 sene kadar idare etsin yeter de artar bile. Video kaydetmesi çok önemli değil. Kanal geçisi 500S'den daha hızlı. Kumanda tuşları biraz sert geldi. Şifreli kanallarla ilgilenmediğim için çözüyor mu diye denemedim ama NTV Spor kanalı ve daha bir sürü kanal için şifre menüsü var. Ekleme, silme ve değiştirme yapılabiliyor. dedeefendi_ arkadaşın da dediği gibi beklentiniz yüksek olmamak şartıyla free kanallarla ilgili beklentilerimi karşılaması itibarı ile memnun kaldım. Ayırca menüsü çok karışık değil. Çoluk çocuğun bile kullanabileceği bir kolaylıkta. İki hafta önce bu fiyattan satışa sunulduğunu görmüştüm. Baya bir kutu yığılıydı. Sonra kutuları göremeyince almamakla hata ettiğimi düşünmeye başlamıştım ki kasada bir tane görünce sordum fazla kurcalanmayan bir paket olup olmadığını ve kasa altından çıkardılar. Mağazaya özgü bir indirim olmadığını söyleyeyim. Satılmayan ürünleriin BİM'de bir süre sonra yarıfiyatına satıldığına çok şahit oluyorum. Mesela bu hafta 44,90 TL'den satılacak olan park sensörlerinin 25 ya da 29 TL'ye satıldığını görmemin üzerinden daha iki ay geçmemiştir. Sonuç olarak piyasadaki modeller ucuzlayana ya da gelişene kadar bu cihazın idare edeceğimi düşünüyorum. Saygılar...
Server parası vermedikten sonra DM cihaz almanın bir manası yok zaten. DM 500s biraderim kullanıyor oradan detaylı inceleme şansım oldu. Kaliteli server olmazsa da izleyeceğiniz şifreli kanalar da adamı çıldırtır konuma geliyor. Kaliteli server fiyatları ise malum senelik 150 TL civarında. Ayrıca bu cihazları alanlar yerli platformlar için alıyorlardı ancak artık onlarda çoğu zaman çalışmıyor. Sürekli uyducunuzu arıyor yeni imajla vs uğraşmak zorunda kalıyıor olmanız sürpriz değil. Sonuçta Dreambox cihazları çoğu klon yani yan sanayi cihazlar, orjinal değil ve orjinal garantisi yok. Ayrıca DM 500s Hd değil ve fiyatı 100TL civarında.
Arkadaşın da belirttiği gibi cihaz çok yavaş, açılışı bile 40-60 saniye sürüyor. Isınma problemi var.
Tabi DM dünyası ile bu cihazı karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmak gibi olur. DM lerin misyonu farklı. Ama 500s den daha gelişmiş ve hd olan özellikli versiyonların fiyatları klon olmasına rağmen 350-600 TL arasında değişiyor. Yine bunlarda da server olmadıktan sonra almanızın çok artısı yok bana göre..
Linux ve cihazla uğraşıp kanal listeleri, uydudan kayıt, sunucu paylaşımı gibi hobileriniz yoksa sizi yorar
Sonuç olarak DSmart, Digiturk abone olmadan, Linuxlu pahalı cihazlarla uğraşmadan ki herşekilde bir yerlere server, fatura vs paralar veriyorsunuz. Sadece Türksat vs ücretsiz uydu yayınlarını ve mevcut HD kanalları izlemek için 75 TL mükemmel fiyat.
Üstelik BIM garantisi de var. Orjinal ürün. Cihazın bazı eksilerini pahalı satılan pekçok cihazda da gördüm..
Son noktayı ise HD uydu yayınları ve uydu cihazları henüz gelişmekte olan bir teknoloji. Sürekli yeni şeyler çıkıyor. Aldığını pahalı cihazlar 1 sene sonra yarı fiyatına düşüyor. Bu süreci bu cihazla çok rahat çıkarırısınız. Hem HD keyfininden uzak kalmazsınız, hem de 75tl ye 2 yıl garantili bir cihazı almanın gönül rahatlığını yaşarsınız..
Açıkçası bu cihaza 200 TL verseydim memnun olmazdım ama 75TL çok iyi fiyat. Ben de bir süre daha bekleyip daha farklı bir cihaz alacağım zaten.
Bir arkadaş özel mesajla sorduğu için buraya da deneyimlerimi yazayım. Belki ilerde tekrar satışa sunulma ihtimali olduğuundan fikir edinmek isteyen olur. 5 gün sorunsuz ve mutluluk vericiydi cihaz. 75 TL'den çok çok fazla iş görüyordu çünkü. Ama 5. gün akşamı ses gitti. Kapatıp açtım düzeldi. 6. gün sabahı HDMI çıkışından sinyal yok uyarısıyla karşılaştım. Scart çıkışından bağlayarak fabrika ayarlarına dönmek de dahil menüdeki her olasılığı denedim. Sonrasında HDMI görüntü alamama probleminin devam etmesi üzerine içim acıyarak iade ettim. Haftası dolmadan servis yolunun görünmesi iki yıl garantili de olsa bu iki yılın büyük bir kısmını benden ayrı geçireceğini düşündürdü. Biraz üzerine düşseler tadından yenmeyecek bir cihaz aslında ama sadece servis desteğiyle olmuyor bu iş. İnsan servise yollamadan halledilecek bir şeyler yok mu acaba beklentisine giriyor...
Kötü tecrübe olmuş üzüldüm. Benim yaptığım sadece kaliteli bir hdmi kablosu almak oldu. Onun dışında 1 aydır kullanıyorum sadece 1 kez ses sorunu yaşadım. Onda da aleti biraz zorlamıştım. MKV felan oynatıyordum. Şuanda gayet memnunum.
gördüğüm en kötü reciver..Kumandası bile düzgün çalışmıyor..Kanal değiştirmek için receiver a nişan alman lazım..Snipper olmanız lazım..web sitesi yok..Servisi aradım.Bu cihazlar böyle çalışıyor.Yapabileceğimiz bir şey yok dendi..Yani kalite bu diyorlar kısacası..
basit bir cihazdır fonsiyonel degildir yazılım destegide beklemeyin..
Arkadaşlar bu uydu alıcı için kanal listesi lazım, elinde bu cihazdan olup kanal listesi yedeğini alıp gönderebilecek bir arkadaş varmı?
Babam Dün almış berbat bnce Normal Uydu alıcısı sadece HDMI ile bağlananı Birde Şuan için TRT HD ve ATV HD açılıyor Tek iyi yönü bu zaten bana kalırsa
ben aldım. scart çıkışı yok.eğer biss özelliği varsa ve usb ye izlediğin prog kayıt edebiliyorsa scart dönüştürücü alacağım. bu özellikler yoksa boşuna almayayaım... birisi caevap verirse iyiliğe geçer
kumandası berbat. akıllı kumanda kodunu bilen varsa yazsın allah rızası için.
bende bimden aldım 27.5 liraya..normal fiyatı 55 lira idi..cumartesi bime gittim dedi ki yarım saat önce indirim geldi..kurdum cihazı ve çok memnun kaldım bissleride çözüyor..
quote:
Orijinalden alıntı: matrixx61
bende bimden aldım 27.5 liraya..normal fiyatı 55 lira idi..cumartesi bime gittim dedi ki yarım saat önce indirim geldi..kurdum cihazı ve çok memnun kaldım bissleride çözüyor..
ben yazımda birine yarar belki bis menüsü açılıp üst beşli gruba kanalın frekansı yazılıyo alt grubada malum keyler..
quote:
Orijinalden alıntı: kadircitak
ben yazımda birine yarar belki bis menüsü açılıp üst beşli gruba kanalın frekansı yazılıyo alt grubada malum keyler..
kardeşim menü 2580 yapınca açılıyor..
quote:
Orijinalden alıntı: lovelyosman
Hakikaten bilen var mı bana da lazım oldu..
quote:
Orijinalden alıntı: dedeefendi_
quote:
Orijinalden alıntı: lovelyosman
Hakikaten bilen var mı bana da lazım oldu..
Servisini aradım kumanda kodunu istedim ama cihaz akıllı kumanda uyumlu değil dediler. Lakin inanmadım. dx üzerinden akıllı kumanda aldım. kodsuz öğrenen tiptendi. Tüm tuşlar olmasa da ses ve kanal değiştirmeyi algıladı. Öyle kullanıyorum ben.
lovelyosman
kullanıcısına yanıt
Hocam illaki vardır da söylemek istememişlerdir. Kumanda çalışsa idi ben de o şekil yapacaktım ancak kumanda çalışmıyor ne yazık ki..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme