< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Liken planus
-
-
Konunun üzerinden yıllar geçmiş ancak buraya gelip bakanlara da kısmen yol gösterici bir şeyler barındırsın diye yazıyorum.
Arkadaşın bahsettiği gibi bir durumda uzaktan bakarak koyulan teşhislere doktor ''babanızın oğlu'' olsa dahi itibar etmeyin. liken planus'un teşhisi için biopsi gerekir. cilt rahatsızlıkları öyle şuna benziyor budur kesin gibi sözlerle tahmin edilemeyecek kadar karmaşık ve tedavisi zor rahatsızlıklardır.
Bana gerizekalı asistanın biri uyuz olmuşsun dedi 15 gün uyuz tedavisi gördüm (losyonlar, çamaşır yıkamalar vs vs yaşayan bilir). Ancak şimdi hastalığımın uyuz değil ''liken planus'' olduğunu öğrendim.
Dikkatle altını çiziyorum. Bu gibi dermatolojik konularda bitkisel adı altında satılan çok sayıda işe yaramaz ürün var ve pazarlamasını yapan tipler görüp görebileceğiniz en uyanık insanlar. Koskoca profesörlerin içinden çıkamadığı hastalığı saçma sapan bir karışımla çözeceğini iddia eden kimseye inanmayın.
Liken planus'un nedeni de çok çok büyük ihtimalle ''stres''. Sınav, iş, aile, arkadaşlar vs... Sıkıntıyı stresi hayatınızdan çıkarmaya bakın ve özellikle bu hastalığı düşüne düşüne kendinizi tribe sokmayın.
Net bir tedavisi yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X