Şimdi Ara

Limon sarısı halojen far muayeneden geçmedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
7.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Adam led takmamis hemen saldirmissiniz..O sari far gözünüzü almaz.ben de ledcilere ana avrat gidiyorum
    Sonunda led olmadığını sen anladın hocam

LED zaten hepsi göz alıyor ama kaç tane halojen sarı denk geldim biride gözümü almadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz006

senin ve senin gibi sonradan arabasına far lambaları takan kişiler kesinlikle muayeneden gecmemesi lazım....

muayene istasyonu kararı dogrudur

hele birde beyaz ampul takanlar var bu beyaz farlar karşı taraftan gelen sürücünün gözünü alıyor ayrıyetten bu tiplere ayrı bir trafik denetlemesi şart...her çevirmeye girdigimde bu tipleri şikayet ediyorum...
    Limon sarısı halojen far muayeneden geçmedi

Şu ampul bile gözünü alıyorsa kusura bakma ama trafiğe çıkma, o gözle hem kendini hem trafiği tehlikeye atarsın ya tedavi ol yada trafiğe çıkma

LED değil diyorum

• Allah aşkına şu farla gercekten muayeneden geçeceginizi mi düşündünüz

Göz alması için led olmasına gerek yok,gece yak karşısına geç ne kadar dayanacaksın bakalım.Basbaya göz alıyor,karşıdan bununla gelen olunca uzunları yakıyorum direk.Kuş serisi kullananlar çok seviyor bu farı,sislere birde mor takıyorlar pavyon misali geziyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim klasik almıyorsan halojen farı git mavi boyalı tak crystal vision vs bundan bin kat iyi gözükür bu farla gözün yorulmuyor mu?

• Şu araçların orijinal lambalarını söküp yerine abidik gubidik lambalar takarak ne yapmayı,nereye varmayı amaçlamaktasınız?
    Yahu altı üstü aracın farı işte...Fabrika uygun olanı takmış,trafiğe çıkartmış...Kullan,devam et...
    O farı çıkartıp bilmem ne farı takınca araç sınıf mı atlıyor,yoksa ekstra beygir gücü falan mı kazanıyor?
  • Muayene kağıdında hangi kusurdan kaldığı yazmıyor mu? Farın renginden dolayı kaldıysa zaten değişecek orijinalini takacaksın başka çözüm yok.LED olsun olmasın sarı halojenlerde göz alıyorlar. ORİJİNAL FAR RENGİ HARİCİ BAŞKA RENK FAR TAKMAYIN
  • muhtemelen ışık değerleri düşük çıkmıştır.
  • Muayenelerin işe yaradığının ispatı olan bir konu.

İyi ki kalmışsınız da o garip renkli aracınızın trafikte dikkat dağıtması engellenmiş.

Kusura bakmayın ama aracın farını orjinal veya bire bir muadilini kullanmak zorunluluk olmalı trafik güvenliği için.
  • Neden normal ampul yerine bunu seçtin daha iyi aydınlatması var mı? Yoksa sadece görüntü için mi?
  • Adamlar sarı ışığın göz yorduğunu düşünüyor, komedi.sarı ışık göz yorsa göze zarar verse telefonlarda mavi ışık filtresini veya bilgisayarlarda gece ışığı modunu açınca ekran niye sarımtırak renge dönsün? Yağmurlu ve karlı iklimlerde bu tarz limoni sarılar daha iyi aydınlatır, göz rahatsızlığı olan kişilerde araçlarında bu farı kullanabilir. Benim göz tansiyonum var gece gündüz ayrı gözlükle araç kullanıyorum farlardan rahatsız olan arkadaşlara da sürüş gözlüklerini öneririm. Çakma lede ve ayarsız fara ben de karşıyım ama burda bir yanlışlık var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7F946B81C

Akşam üstü atarım ama ampulü söyleyim, photon extreme yellow h7 halojen ampul, led değil.

Alıntıları Göster
    LED olmadığını ben biliyorum hocam diğer arkadaşlara yazmıştım o kısmı. Yetersiz ışık gücünden kalmış olabilirmi muayeneden? Ne yazıyor ağır kusur olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: redmaner

Muayenelerin işe yaradığının ispatı olan bir konu.

İyi ki kalmışsınız da o garip renkli aracınızın trafikte dikkat dağıtması engellenmiş.

Kusura bakmayın ama aracın farını orjinal veya bire bir muadilini kullanmak zorunluluk olmalı trafik güvenliği için.
    İşe yarayan muayene önceki muayenede okuyamadığı motor noyu bu sene okuyabildi, otomatik yükseklik ayarlı led farın ayarını hatalı buldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

LED olmadığını ben biliyorum hocam diğer arkadaşlara yazmıştım o kısmı. Yetersiz ışık gücünden kalmış olabilirmi muayeneden? Ne yazıyor ağır kusur olarak?

Alıntıları Göster
    Yanlış renk yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Allah aşkına şu farla gercekten muayeneden geçeceginizi mi düşündünüz

Göz alması için led olmasına gerek yok,gece yak karşısına geç ne kadar dayanacaksın bakalım.Basbaya göz alıyor,karşıdan bununla gelen olunca uzunları yakıyorum direk.Kuş serisi kullananlar çok seviyor bu farı,sislere birde mor takıyorlar pavyon misali geziyorlar
    Kuş serisinin far tasarımıyla alakalı göz alma olayı. Cam lens, reflektör hizalaması da cam üzerinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Rengiyle alakası yok, ülkemizdeki ledlerin %95i dandik olduğu için herkes led far göz alır sanıyor ama olay ledin kalitesinde daha doğrusu çipin tipinde. Ev aydınlatmasında kullanılan cob ledi far ampulune koyuyorlar ucuz olsun diye sonra odaklama olmuyor, kaliteli ledlerde bu problem yok. Ek olarak sizin farlarda cut-off çizgisi varsa göz almaz ek olarak bu sarı göz yoran bir sarı tonu değil. Göz alanlar sis farlarına takıp o sisleri yukarı çeviren davarlar. Siz muayene kağıdını bir atın neyinden bırakmış ona göre yorum yapalım.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle doğru hocam, millet bunu anlamıyor işte. Fotoğrafını atayım benim far kesilme çizgisinin (CSP led var) bi ara, yolda keskin bir çizgi oluyor, göz alması imkansız. Ama TR'deki ledlerin alayı berbat. (Philips Ultinon ve 2-3 tanesini saymıyorum)

Edit: Bir de ampulü oturtma yönü var, çanağa düzgün açıda koymuyorlar, yine göz alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 26 Temmuz 2020; 21:30:49 >

• normalde kalmaması lazım, sisli bölgelerde çok sık kullanılan bir renktir 3000k altındaki ışık rengi. ama yönetmelik dışında diye insiyatifle bırakmış muayene istasyonundaki arkadaş demek ki. normalde yönetmelikte far rengi var, orjinal dışında kalır deniliyor ancak orjinal algısı her marka ve modelde ayrı. sizin kullandığınız rengi hiçbir fabrika fabrikasyon kullanmadığı için arkadaş bırakmış sizi.

bu far göz almaz ancak göz yorar. göz alması ayar ile ilgilidir, sonuçta far ayarı denilen bir teknoloji var. halojen fara düzgün olmayan bir led takarsanız göz alır, dağılır ancak bu halojen ve halojen tasa uygundur. karşıdan gelen araç sürücüsünün gözlerini yorar, hatta ani yorar bu yüzden rahatsız eder.

rusyada kullanılan ve internette gördüğüm kadarıyla kar yağışlı ve sisli havalarda çok çok işe yarayan bir renk. size nacizane tavsiyem sizin de gözlerinizi yorar, kullanmayın. bunun yerine görmek istiyorsanız 4300k philips crystal vision öneririm. yağmurlu havalarda gerçekten çok faydasını gördüm. halojen bir ampul olduğundan dağılma vs. yapmaz, karşıdan geleni de renginden dolayı yormaz.

kazasız belasız iyi sürüşler dilerim.

• bence berbat bir modifiye, görünce uzaklaşıyorum...
  • benim led xenonlar bile geçiyorken senin bu ışığın geçmemesi çok enteresan olmuş :)
  • Kutunun üstünde extreme fog yazıyor yani bu limon sarısı ampuller aslında sis farı ampulüdür.
    Ama sen bu ampulü sis farı yerine kısa farlara taktıysan muayeneden geçirmemeleri doğru bir karar olmuş.
  • Bu renk sis farları için çok iyi. Ama halojen olmasına rağmen geçirmemesi ilginç olmuş. Normalde beyaz led ile geçenler bile var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.