Şimdi Ara

Linea ve Albea karşılaştırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Linea fren mesafesi konusunda sınıfının en iyi aracıdır. Forumda konusuda vardı aratırsanız bulabilirsiniz muhtemelen. Test sonuçları olan bir konuydu.

Ancak dediğiniz gibi fren mesafesi iyi olmasına rağmen yüksek hızlarda fren yapınca linea savrulma egilimine giriyor. Aracın nereye gidiceğini kestiremiyorsun
  • anaconda41 kullanıcısına yanıt
    ben hiç binmedim 1.6'ya ama makyajlı kasasına (ön göğüs farklı olan) binmiştim. ön göğüs punto evo'dan alınmıştı ve kalitesi öncekine göre güzeldi.

1.6 motor daha kuvvetli ama onun için de çok yakıyor diyorlar.

şimdi egea'nın çıkması çok iyi oldu. hakikaten güzel bir araba. linea ve albea'ya göre bi 10 gömlek yukarıda. yani 90'larda tempra için ne diyorsam şimdi egea için diyebilirim. ama tabii o zamanlar passat filan bu kadar revaçta değil idi. yine 90'larda olsak egea daha çok satacak bir arabaydı bence... çünkü o zamanlar başka seçenekte yoktu...
  • Yine de uzun yolda 1.3 den fazla yakacağını sanmıyorum. En azından gücünün, hacminin hakkını verir diye düşünüyorum. 1.3 mjet ile Giresun ilçelerinde gidiş geliş yollarda sollamaya çıkamadım hiç. Vites de düşürsen araba hantal bir kere, gitmiyor.

Haa; ne güzelliği var, 2500, 3000 devirlerde her türlü bayırı çıkıyosun. Fazlasını bassan bile farketmiyor, ivmelenme yok. O yönden benim atmosferik Ladanın canını yiyim.
    @Quintana! demek istediğim tam da buydu, haklısın. (Ancak dediğiniz gibi fren mesafesi iyi olmasına rağmen yüksek hızlarda fren yapınca linea savrulma egilimine giriyor. Aracın nereye gidiceğini kestiremiyorsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 4 Eylül 2018; 10:38:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana görede Linea her türlü Albea dan iyidir. Linea daha derli toplu bir araç albeaya göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Yine de uzun yolda 1.3 den fazla yakacağını sanmıyorum. En azından gücünün, hacminin hakkını verir diye düşünüyorum. 1.3 mjet ile Giresun ilçelerinde gidiş geliş yollarda sollamaya çıkamadım hiç. Vites de düşürsen araba hantal bir kere, gitmiyor.

Haa; ne güzelliği var, 2500, 3000 devirlerde her türlü bayırı çıkıyosun. Fazlasını bassan bile farketmiyor, ivmelenme yok. O yönden benim atmosferik Ladanın canını yiyim.
    @Quintana! demek istediğim tam da buydu, haklısın. (Ancak dediğiniz gibi fren mesafesi iyi olmasına rağmen yüksek hızlarda fren yapınca linea savrulma egilimine giriyor. Aracın nereye gidiceğini kestiremiyorsun)
    mesela linea'nın toyota karşılığı da 1.4 d4d corolla. o da gitmiyor. ağır kasaya 1.3 1.4 dizel motor gitmiyor kısacası...

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

mesela linea'nın toyota karşılığı da 1.4 d4d corolla. o da gitmiyor. ağır kasaya 1.3 1.4 dizel motor gitmiyor kısacası...

Alıntıları Göster
    Benim kayınbiraderde 2006 Corolla var 1.4 D4D, 1.3 Mjet'e göre çok iyi. Daha atak ve ivmelenmesi de Lineaya göre daha tatmin edici. Bir üst kasa (balina kasa diyorlar sanırım) eniştemde var kullanmadım ama çok bindim, "6 ileri olduğundan, araç da ağır olduğundan ivmelenmesi iyi değil vites düşürmek şart" diyor. Yani aktarmanın da çok etkisi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Benim kayınbiraderde 2006 Corolla var 1.4 D4D, 1.3 Mjet'e göre çok iyi. Daha atak ve ivmelenmesi de Lineaya göre daha tatmin edici. Bir üst kasa (balina kasa diyorlar sanırım) eniştemde var kullanmadım ama çok bindim, "6 ileri olduğundan, araç da ağır olduğundan ivmelenmesi iyi değil vites düşürmek şart" diyor. Yani aktarmanın da çok etkisi var.

Alıntıları Göster
    aynen belirtmeyi unutmuşum. 2011 idi benim dediğim.

2007 eski kasasını da kullandım. onun gidişi ve ivmelenmesi bariz daha iyiydi. zaten 2007 sonunda da balina kasa çıktı. 2011 dediğim onlardan.

bazen eski yeniden daha iyi olabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Linea fren mesafesi konusunda sınıfının en iyi aracıdır. Forumda konusuda vardı aratırsanız bulabilirsiniz muhtemelen. Test sonuçları olan bir konuydu.

Ancak dediğiniz gibi fren mesafesi iyi olmasına rağmen yüksek hızlarda fren yapınca linea savrulma egilimine giriyor. Aracın nereye gidiceğini kestiremiyorsun
    allah allah öyle şey olur mu yaa. 2002 306 da bile 120 de fren yap araba dosdoğru gidiyor. o arabaların başka bir hikayesi olmasın. amortisör sorunu falan
  • linea kütük tamam ama albea nın neresi yumuşak linea dan en ez bir kat daha kütüktür ha şu var ki kadası linea dan bariz daha kısa ve dar olduğu için manevrası daha kolaydır ancak albea yumuşak falan değildir yumuşak demeniz için şahin le falan kıyaslıyor olmanız gerek diğer husus ise yol tutuşu linea nın yol tutuşu o sınıfa göre ( B+ ) gayet yeterlidir albea ise tam bir yolda uyurgezer albea nın bir önceki makyajsız modeli olan siena ile birlikte fiat ın en kötü yol tutan modelidir.Diğer önceki üretim sedan lar albea dan çok çok daha üstündür yol tutuşta ( tempra , marea ) Linea albea dan her konuda üstün bir araçtır.Egea nın linea dan üstün olduğu gibi
  • 2018 de linea aldım 1 yıl oldu.1,3 dizel POP modeli.Araçta çok fazla özellik var ama benim en çok işime yarayan yokuş kalkış desteğinin olması.Şehirler arasında yaşadığın ayak uyuşması sıkıntısınıda cruise control taktırarak aştım.Harika bir araç oldu.Benim bir araçtan beklentimi tamamıyla karşılıyor.hız yapmam.aracıda çok fazla kullanmadığımdan konforu beni tatmin ediyor.Bagajı geniş.Takıntısı olmayan,çok fazla araç kullanmayan kişiler için ideal F/P ürünü bir otomabil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.