Şimdi Ara

Link e tıkladığımızda PC de belirli bir klasörü açtırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta tam anlatamadım ancak şöyle belirtmek isterim.
    <a href ile birlikte verdiğim buton yada yazıya tıkladığımda yeni pencerede "C:\belirtilenklasor" açılması mümkün müdür?

<a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=126157649&url=file:\\C:\klasor" target="_blank" data-href="file:\\C:\klasor" target="_blank">klasör</a>
    şu şekilde deniyorum ancak çalışmıyor doğru olan nedir, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

• arkadaşlar yanlış oldu galiba. ben PHP kullanıyorum ancak asıl konu Java konusunda olacak galiba. Gerekli konuya taşırmısınız acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joetly -- 10 Mayıs 2017; 17:33:54 >
  • Modern browserlarda guvenlik sebebiyle filesystem uzerinden acman cogu durumda mumkun degil. offline calisan bir html dosyasindan erisebilirsin, onu da acabiliyorsa browser uzerinden acar. Ornegin pdf dosyasini browser tabinda acar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Mephalay çok teşekkürler cevabın için
    Peki bir java ile gerekli izinler verilerek yapmak mümkün müdür sizce?
  • joetly J kullanıcısına yanıt
    Evet, java senin isletim sisteminin uzerinde calistigi icin , isletim sisteminde kendisini calistiran kullanicinin yetkisinin oldugu dosyalara erisebilir.
    Ama php ile yazdigin bir web uygulamasi, kullanicinin browser'i uzerinde calisacagi icin orada calisan bir script, browser uzerinde degisiklik yapip kullanicinin dosya sisteminde uygulama calistirma yetkisine ya da dosya okuma yetkisine cok cok sinirli erisim saglayacak.
    Yani eger bir java programi yazarsan elbette programin calistigi bilgisayarda dosya okursun, yazarsin vs.
    Ama web uygulamasini Java ile yazarsan yine ayni problemle karsilasacaksin, cunku en nihayetinde java da bir sekilde kullaniciya html, js kodu return edecek ve bu da browser da render edilecek. Eski teknoloji java applet ile biraz daha fazla yetkiye sahip olabilirsin aslinda ve web uzerinde calistirilabilir ama modern browserlarin bir kisminda "chrome" gibi, bunu yine yapamazsin. Ayrica son durumda java applet'in de muhtemelen yetkileri epeyce kisitlanmistir diye dusunuyorum ( bilmiyorum yillardir kullanmadim ), eskiden oldugu gibi at kosturamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 13 Mayıs 2017; 15:49:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.