Şimdi Ara

Linksys 54WRTGC V3 router, ethernet üzerinden internet alamama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, geçen gün Linksys WRT54GC V3 Router aldım, amacım bu routerı wireless olarak değil, arka tarafta olan
    4 adet ethernet portundan faydalanıp daha fazla bağlantı yapabilmek, şu anda bende modem olarak linksys WAG 160N var bu modemin
    2 ci ethernet portundan ethernet kablosu ile routerın internet yazan portuna giriş yapıyorum, bilgisyarımın arkadaki ethernet portuna
    bir ethernet kablosu bağlayıp bunun diğer ucunu routerın 1ci ethernet portuna bağlıyorum, ve firefoxa 192.168.1.1 yazıp arayüze ulaşıyorum
    şimdi asıl sorunum burada nasıl bir ayar yapmam lazım, benim modemde 192.168.1.1den bağlanıyor bunun adresini değiştirebilirim, bu sorun değil
    ancak bağlantı olarak automatic configuration mu seçmem lazım yoksa PPoE seçip kullanıcı ad ve şifremi mi yazmam lazım, ne yaptıysam
    başarılı olamadım ve status kısmından kontrol ettiğimde ip adresi alamadığımı gördüm, bu konuda bana acilen yardımcı olursanız memnun
    olurum, kısaca sorum, arayüzde ne şekilde bir ayar yapmam lazım ki, ip adresi alabilip 4 adet ethernet portumu çalıştırabileyim.

Teşekkürler

• Anladığım kadarıyla ip'yi modemden alıcaksınız.. Automatic Connection'u seçip; gelen menüden DHCP'yi kapatın.. DHCP açık olursa routerdan ip alırsınız ki sizin istediğiniz bu değil.. Birde böyle deneyin..
  • Merhaba,

Cevabınız için teşekkür ederim, denedim, fakat dhcpyi kapattığım halde yine ip almadı, ve status bölümünden kontrol ettim,
    hala aynı şekilde boş olarak duruyor, lütfen bu neden kaynaklanıyor bir bilen varsa bana adım adım anlatabilirse
    çok memnun olurum, bu şekilde sıkıntı oluyor, sorunum ayarlarımı ne şekilde yapmam gerektiğimi bilmemem,
    ancak bu aletler kutudan çıktığı şekilde çalışır biliyordum, lütfen yardım edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.