Bildirim
lınksys WRT54GC wireless router ile zyxel adsl modem bağlantı sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ben sana yardım etmeyi çok isterdim ama ben de buna benzer bir dertten mağdurum... Benim sorunum laptopım başka bir kablosuz ağ gördüğü vakit bağlantı olsa dahi ağdan kopuyo ve bir daha bağlanmıyo ta ki başka bir oda da tek sinyal benim modem olduğunda tekrar ağa bağlanıyor! Umarım biri bize yardımcı olur... Selamlar -
Lütfen bu konuyla ilgili muhakkak birilerinin cevabı olmalı yardımcı olmanızı bekliyorum Selamlar -
Selam,
Yapman gereken şey modem yada wrt54gc den birinin router özelliğinin kapatman, yani her iki cihaz aynı anda ip dağıtmaya çalışmamalı. tawsiyem wireless pouterın bu özelliğinin kapatman. Ben işyerimde sorunu şöyle çözmüştüm. modem ve wireless router için arayüz ip leri 192.168.1.1 idi ve ikisi birden ip dağıtmaya çalışıyordu. modemin arayüz ipsini 192.168.10.1 olarak değiştirdim ve wireless routerın dhpc özelliğini kapattım. Herkes mutlu mesut internete girebiliyor. -
Bende de benzer bir sorun var. Yan dairedeki zyxel modemeden bizim daireye kablo çektik. Direk o kabloyu pc ye taktığım zaman sorunsuz nete girebiliyorum. Ama linksys ye taktığım zaman nete giremiyoruz. Evde laptoplar da olduğu için bunu aldık wireless özelliğinden yararlanmak için. Bu ip değişikliğini nasıl yapıyoruz acaba? linksys ile nete girmeye çalıştığım zaman ne normal pc ne de laptoplar nete bağlanıyor. pc de sınırlı bağlantı uyarısı veriyor. cd den normal kurulum yaptım fakat en sonunda error: 303 hatası veriyor. acil yardım lazım. evde tepeme üşüştüler nete neden giremiyoruz diye
bendeki cihaz bu
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd82039
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 5 Şubat 2009; 17:12:08 >
-
millet bi el atın şu işe ya -
192.168.1.1 aracılığı ile linksysin arayüzüne girin. routerın ipsini 192.168.1.1 den farklı birşey yapın. mesela 192.168.2.1. bunu yaptığınızda sorun çözülecek. router ın dağıtacağı ip lerin başlangıcını de 192.168.2.5 yapın. dhcp yi kapatmaya gerek yok routerda. -
Çok teşekkürler cevap için. peki o değişikliği nasıl yapıyoruz? pek anlamıyorum da bu modem-router işlerinden -
aynı sorun bende de var, bugün deneyeceğim. umarım düzelir, teşekkürler paylaşım için
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X