Şimdi Ara

Linux'a Başlamak İstiyorum Önerilerinizi Bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BasiliKalanCtrl

Ubuntu 16.04 ile veri gönderimi durdu. Bununla beraber 14.04'de de veriler anonim olarak gönderiliyordu, Unity Tweak Tool ile de kolayca çözülebiliyordu bu sorun.

olsun ben yinede arkasında şirket olan bir yazılıma güvenmem. zaten richard stallman'da ubuntu kullanmayın diyor baya bi geçiriyordu ubuntuya videosunda.
  • Ubuntu'yu Canonical geliştirdiği kadar gönüllü Ubuntu kullanıcıları da geliştiriyor. Richard Stallmand'da, Linus Torvalds'da tanrı değil. Ubuntu, Linux'a başlamak için en iyi dağıtım. Çok geniş bir yazılım ağına sahip. İstenilen program kolayca yüklenebiliyor ve bir sorunla karşılaştığınızda, destek bulma ihtimaliniz daha yüksek. İlk defa Linux kullancak biri onlarca sorunla karşılaşır ve çözümü için arkasında ne kadar çok destek varsa o kadar iyidir. Bu açıdan da Ubuntu lider çünkü en çok içerik ona ait.

Linux'u öğrenip, komut satırında yaşamaya başladıktan sonra zaten tüm temel Linux dağıtımlarına yönelebilir (Arch, Fedora vs.) ama ilk etapta Fedora ile başlarsa, suoders file sorununu bile çözemeyip Linux'tan soğuyabilir. O yüzden öncelik her zaman kolay olanıdır, o da Ubuntu'dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasiliKalanCtrl -- 5 Eylül 2016; 15:23:16 >
  • BasiliKalanCtrl kullanıcısına yanıt
    Ubuntu nun kendisinden daha kolay ve Ubuntu tabanli Linux Mint var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Adam zaten Windows'tan kaçıyor, XFCE, Cinammon, Mate hepsi Windows arayüzüne benziyor farkındaysan. Ubuntu Unity, tamamıyla eşsiz, farklı bir deneyim. Ayrıca Linux Mint'in daha kolay olduğunu söylemişsin bu da tamamıyla tartışmaya açık bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BasiliKalanCtrl

Ubuntu'yu Canonical geliştirdiği kadar gönüllü Ubuntu kullanıcıları da geliştiriyor. Richard Stallmand'da, Linus Torvalds'da tanrı değil. Ubuntu, Linux'a başlamak için en iyi dağıtım. Çok geniş bir yazılım ağına sahip. İstenilen program kolayca yüklenebiliyor ve bir sorunla karşılaştığınızda, destek bulma ihtimaliniz daha yüksek. İlk defa Linux kullancak biri onlarca sorunla karşılaşır ve çözümü için arkasında ne kadar çok destek varsa o kadar iyidir. Bu açıdan da Ubuntu lider çünkü en çok içerik ona ait.

Linux'u öğrenip, komut satırında yaşamaya başladıktan sonra zaten tüm temel Linux dağıtımlarına yönelebilir (Arch, Fedora vs.) ama ilk etapta Fedora ile başlarsa, suoders file sorununu bile çözemeyip Linux'tan soğuyabilir. O yüzden öncelik her zaman kolay olanıdır, o da Ubuntu'dur.

linuxu yazan adamlar bunlar. bu konuda en dikkate değer söz onlara aittir.

• Hocam ben deepin kullanıyorum ve neredeyse kullanmadığım dağıtım kalmadı. Bende sizin gibi tereddütlü yaklaşmıştım deepine ancak kullandığım en iyi dağıtım diyebilirim. Kaldı ki 10 - 15 yıllık bilgisayara kurdum ve bu dandik donanımda bile canavar gibi çalışıyor. Komut sadece program silmek ve bi defada steami açmak için kullandım o kadar. Neredeyse günlük kullanımda hiç komut kullanmıyorsunuz. Hızlı stabil ve kullanışlı. Görseli ise gayet hoş.Dil konusuna gelince de tamamen Türkçe sadece Deepin Store ingilizce. Ayarları ise gayet kolay ve uğraş gerektirmiyor. Hatta bi ton yan uygulama ile yapabileceğiniz ayarları kendi içinde ayarlanabilir şekilde yapmışlar. Ayarlar için ekstra komut ya da uygulamaya ihtiyacınız yok. Java yüklü geldi flash ise store da var. İhtiyaç duyduğum herşey Deepin Store da var windowsta kullandığımız çoğu uygulama da var. Benim şu ana kadar yaşadığım sadece 2 sorun oldu. Biri vlc ile film açınca dondu bende Splayer kurdum sorunsuz çalışıyor ve vlc den bence daha iyi gibi. Birde kendi içinde gelen video oynatıcı açılmıyor onun dışında sorun yaşamadım..

Yalnız sorun olacak kısım Türkçe kaynak yok. Çince yazıları ise sadece Store da ki kullanıcı yorumlarında görürsünüz ingilizce de aynı şekilde onun dışında herşey Türkçe. Kaynak ise ingilizce varsa işinizi görür. Debian tabanlı ve eski ubuntu çatallaması mı deniyor bilmiyorum ubuntu temel alınmış ama şu an tamamen debin tabanlı. O yüzden ben ilk başta neler yapabilirim diye ubuntu Türkçe forumlarına baktım. İşimi fazlası ile gördü. Unutmadan bunu cidden net şekilde ifade edebilirim ki hiçbir dağıtımın mağazasın deepinle yarışamaz. Hem ne arasanız var hemde çok kullanışlı stabil. Android uygulama ve oyunlar windowsta kullanılan programlar linuxa ait nerdeyse herşey yani yok yok. Hatta Ubuntu kullanan arkadaşların bazıları da sırf mağazasını kullanmak için ubuntuya deepin store kurduklarını ifade etmişlerdi.

Bu anlattıklarım sadece kendi şahsi kullanımıma dayalı olan kendi ihtiyaçlarıma göre yaptığım bi yorum. Herkesin beklentisi ve kullanımı farklı olduğu için deepin çoğu kişiye kötü gelebilir. Ancak kimse eski deepin ile karşılaştırmasın bence gayet iyi yapmış adamlar. Tabi bende yeni bi linux kullanıcısıyım onuda es geçmeyeyim.

Deepini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. İster mac gibi dock kullanın ister win 10 gibi görev çubuğu kullanın istediğiniz şekilde kullanabileceğiniz şekilde ayarlamışlar. Diğer eksi sayılabilicek yanı mağazadan uygulama indirdikten sonra sadece komut ile silebiliyoruz direk mağazadan silme yok komut ile silmekte 1 dkk en fazla o yüzden bence o da sorun sayılmaz.

Yine de sormak istediğiniz bişeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım..

Başka dağıtım kullanmak istersenizde size tavsiyem ubuntu ya da mint kullanın diğerleri bunlar kadar tat vermez ( bu da şahsi fikrim) ...

Linux'a Başlamak İstiyorum Önerilerinizi Bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Hocam ben deepin kullanıyorum ve neredeyse kullanmadığım dağıtım kalmadı. Bende sizin gibi tereddütlü yaklaşmıştım deepine ancak kullandığım en iyi dağıtım diyebilirim. Kaldı ki 10 - 15 yıllık bilgisayara kurdum ve bu dandik donanımda bile canavar gibi çalışıyor. Komut sadece program silmek ve bi defada steami açmak için kullandım o kadar. Neredeyse günlük kullanımda hiç komut kullanmıyorsunuz. Hızlı stabil ve kullanışlı. Görseli ise gayet hoş.Dil konusuna gelince de tamamen Türkçe sadece Deepin Store ingilizce. Ayarları ise gayet kolay ve uğraş gerektirmiyor. Hatta bi ton yan uygulama ile yapabileceğiniz ayarları kendi içinde ayarlanabilir şekilde yapmışlar. Ayarlar için ekstra komut ya da uygulamaya ihtiyacınız yok. Java yüklü geldi flash ise store da var. İhtiyaç duyduğum herşey Deepin Store da var windowsta kullandığımız çoğu uygulama da var. Benim şu ana kadar yaşadığım sadece 2 sorun oldu. Biri vlc ile film açınca dondu bende Splayer kurdum sorunsuz çalışıyor ve vlc den bence daha iyi gibi. Birde kendi içinde gelen video oynatıcı açılmıyor onun dışında sorun yaşamadım..

Yalnız sorun olacak kısım Türkçe kaynak yok. Çince yazıları ise sadece Store da ki kullanıcı yorumlarında görürsünüz ingilizce de aynı şekilde onun dışında herşey Türkçe. Kaynak ise ingilizce varsa işinizi görür. Debian tabanlı ve eski ubuntu çatallaması mı deniyor bilmiyorum ubuntu temel alınmış ama şu an tamamen debin tabanlı. O yüzden ben ilk başta neler yapabilirim diye ubuntu Türkçe forumlarına baktım. İşimi fazlası ile gördü. Unutmadan bunu cidden net şekilde ifade edebilirim ki hiçbir dağıtımın mağazasın deepinle yarışamaz. Hem ne arasanız var hemde çok kullanışlı stabil. Android uygulama ve oyunlar windowsta kullanılan programlar linuxa ait nerdeyse herşey yani yok yok. Hatta Ubuntu kullanan arkadaşların bazıları da sırf mağazasını kullanmak için ubuntuya deepin store kurduklarını ifade etmişlerdi.

Bu anlattıklarım sadece kendi şahsi kullanımıma dayalı olan kendi ihtiyaçlarıma göre yaptığım bi yorum. Herkesin beklentisi ve kullanımı farklı olduğu için deepin çoğu kişiye kötü gelebilir. Ancak kimse eski deepin ile karşılaştırmasın bence gayet iyi yapmış adamlar. Tabi bende yeni bi linux kullanıcısıyım onuda es geçmeyeyim.

Deepini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. İster mac gibi dock kullanın ister win 10 gibi görev çubuğu kullanın istediğiniz şekilde kullanabileceğiniz şekilde ayarlamışlar. Diğer eksi sayılabilicek yanı mağazadan uygulama indirdikten sonra sadece komut ile silebiliyoruz direk mağazadan silme yok komut ile silmekte 1 dkk en fazla o yüzden bence o da sorun sayılmaz.

Yine de sormak istediğiniz bişeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım..

Başka dağıtım kullanmak istersenizde size tavsiyem ubuntu ya da mint kullanın diğerleri bunlar kadar tat vermez ( bu da şahsi fikrim) ...

Hadi be, tam da Apricity OS' ta karar kılıyordum bitiyordu kafamdaki soru işaretleri

Yine de Deepin de güzel bir dağıtım, özellikle benim gibi yeni bir Linux kullanıcısından bunu duymak çok güzel.

Şu an için Manjaro, Deepin veya Apricity OS var aklımda, hepsini de detaylı araştırmak lazım ama Windows tasarımlı olan XFCE ve KDE arayüzleriyle şimdiden elenmiş sayılır Manjaro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrightSilence -- 5 Eylül 2016; 20:29:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada hocam şunu düzelteyim program kaldırmayı ben mağazadan arıyordum bi kaç yeni şey kurdum komutlada kalkmadı ahan dedim övdük elimizde patladı Başlatıcıya girip uygulamaya sağ tıklayıp kaldır diyince tamamen kaldırıyormuş daha basit yani. Diğer husus ise yüklediğiniz dağıtımı kullanın tabi ki ancak deepin kullanan çok az en azından ülkemizde yalnız gerçekten adamların hakkını yemeyelim güzel bi dağıtım hazırlamışlar. Ben çok beğendim hatta win 10 da kurulu ancak Deepin kurdum kuralı hiç windows kullanmadım. İlk fırsatta denemenizi tavsiye ederim. Aslında yazacak çok şey var da çok uzun olur kullanıp görmek lazım. Basit bişey diyim mesela kişiselleştirme ayarlarına girdim başlatma seçeneklerinden ilk sıraya isterseniz windowsu alabilirsiniz ve sistem seçme ekran süresini değiştirebilirsiniz. Sistem seçme ekranının yazı tipine kadar değiştirme özgürlüğünüz var. Sistemi iyi oturtmuşlar. Sanki çok övdüm gibi ama sonuçta beleş bi dağıtım fan boyluk falan değil yanlış anlaşılmasın kesinlikle denemeye değer güzel bi sistem...

Hatta bu resmide atayım kullandığım tüm linux dağıtımları ve windows sürümleri hepsini tek tek kurup kullandım. Windows 10 ve Deepin 15.2 de kaldım. Şu an bilgisayarımda bu ikisi kurulu..

• quote:

Bu arada hocam şunu düzelteyim program kaldırmayı ben mağazadan arıyordum bi kaç yeni şey kurdum komutlada kalkmadı ahan dedim övdük elimizde patladı Başlatıcıya girip uygulamaya sağ tıklayıp kaldır diyince tamamen kaldırıyormuş daha basit yani. Diğer husus ise yüklediğiniz dağıtımı kullanın tabi ki ancak deepin kullanan çok az en azından ülkemizde yalnız gerçekten adamların hakkını yemeyelim güzel bi dağıtım hazırlamışlar. Ben çok beğendim hatta win 10 da kurulu ancak Deepin kurdum kuralı hiç windows kullanmadım. İlk fırsatta denemenizi tavsiye ederim. Aslında yazacak çok şey var da çok uzun olur kullanıp görmek lazım. Basit bişey diyim mesela kişiselleştirme ayarlarına girdim başlatma seçeneklerinden ilk sıraya isterseniz windowsu alabilirsiniz ve sistem seçme ekran süresini değiştirebilirsiniz. Sistem seçme ekranının yazı tipine kadar değiştirme özgürlüğünüz var. Sistemi iyi oturtmuşlar. Sanki çok övdüm gibi ama sonuçta beleş bi dağıtım fan boyluk falan değil yanlış anlaşılmasın kesinlikle denemeye değer güzel bi sistem...

Hatta bu resmide atayım kullandığım tüm linux dağıtımları ve windows sürümleri hepsini tek tek kurup kullandım. Windows 10 ve Deepin 15.2 de kaldım. Şu an bilgisayarımda bu ikisi kurulu..

Teşekkürler hocam.

O seçme ekranına GRUB deniyor, ama süresinin ayatlanabilmesi ve hatta yazı tipinin değiştirilebilmesi, Deepin yerine Windows'un ilk sıraya ayarlanabilmesi vs. özellikler bildiğim kadarıyla başka dağıtımlarda yok. Şimdi Deepin'e eskisinden daha çok ısındım artık.

En sonda eklediğiniz SS ise şahane olmuş hocam. Arayüzün tasarımı bakımından yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrightSilence -- 5 Eylül 2016; 21:57:29 >

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    hocam attığınız ss lerden görüldügü kadar cok cafcafli bir görünümü var deepin in .Ram kullanimi nedir arka plan bosken?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam.. Hatta sürükle bırak seçeneği ile o grub ekranının arka plan resminide değiştirebiliyoruz. Açılış süresi 5 sn olarak geliyor ben 10 sn olarak seçtim onu. En fazla 30 sn seçilebiliyor zaten. Mesela o dock bölümünü 3 farklı şekilde kullanabiliyoruz. İsterseniz Mac gibi direk dock olarak kullanıyoruz istersek windowstaki gibi göre çubuğu olarak ya da windows 10 gibi ince siyah bi görev çubuğu olarak. Dock güzel olduğu için ben onu kullanıyorum. Docku ( rıhtım ) isterseniz kalıcı olarak görünür ya da gizli yapmakla beraber akıllı gizle de yapabiliyoruz. Yani masaüstüne gelince dock açık ancak bi uygulama ya da tarayıcı falan açınca kayboluyor mouse üzerine gelince açılıyor şeklinde. Video edit programı falan da kurdum ekran kaydı alma programı falan gayet hepsi stabil çalışıyor ve inanılmaz bi kullanım içeriği mevcut uygulamalarda ben çok beğendim diyebilirim.

İnternet Download Manager benzeri bi program kurdum ismi Xtreme Download Manager.. Video falan izlerken otomatik video yakalıyor hatta resimlerde sağ alt köşede indirme işareti mevcut belki dikaktinizi çekmiştir. Hani kullanılabilecek çok yararlı uygulamalar ya yüklü geliyor ya da mağazadan sorunsuzca bulup indirebiliyorsunuz. Aklıma geldikçe ya da siz sordukça eklemeler yapabilirim.

Bu arada Numix Tema kullanıyorum yanında da Windows 10 ikonlarını beğendiğim için Win 10 ikon paketini attım. Görselide çalışma şeklide bana fazlası ile yeterli geldi. Ve keşke şu da olsaydı diyeceğim bişeyle henüz karşılaşmadım çünkü herşey mağazada fazlasıyla var. Android uygulama ve oyunlarda dahil bunlara.. Tamamı olmasa da başlangıç için gayet güzel. Bi kaç tane android strateji oyunu gözüme çarptı Facebook Messenger, Viber gibi uygulamalar falan işte..

• quote:

Orijinalden alıntı: pybs147

hocam attığınız ss lerden görüldügü kadar cok cafcafli bir görünümü var deepin in .Ram kullanimi nedir arka plan bosken?

Hocam sistemim baya eski bu görsele rağmen hiç donma kasma yaşamadım. Tek donma sorunu vlc indirmiştim video açınca ses var ama bilgisayar donuyordu vlc silip SMPlayer ve Baka-MPlayer kurdum o sorunumda halloldu. SMPlayer bence tek başına yeterli diğeri öyle indirdim kaldı yani silmedimde belki lazım olur diye... Ram konusu ise 4 gb ram var yanında da 4 gb takas alanı oluşturmuştum o şekilde kullanıyorum. Ram kullanımı atttığım görselde 1 gb ancak ilk defa 1 gb gördüm genelde 850 mb civarlarında oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigido59

quote:

Bu arada hocam şunu düzelteyim program kaldırmayı ben mağazadan arıyordum bi kaç yeni şey kurdum komutlada kalkmadı ahan dedim övdük elimizde patladı Başlatıcıya girip uygulamaya sağ tıklayıp kaldır diyince tamamen kaldırıyormuş daha basit yani. Diğer husus ise yüklediğiniz dağıtımı kullanın tabi ki ancak deepin kullanan çok az en azından ülkemizde yalnız gerçekten adamların hakkını yemeyelim güzel bi dağıtım hazırlamışlar. Ben çok beğendim hatta win 10 da kurulu ancak Deepin kurdum kuralı hiç windows kullanmadım. İlk fırsatta denemenizi tavsiye ederim. Aslında yazacak çok şey var da çok uzun olur kullanıp görmek lazım. Basit bişey diyim mesela kişiselleştirme ayarlarına girdim başlatma seçeneklerinden ilk sıraya isterseniz windowsu alabilirsiniz ve sistem seçme ekran süresini değiştirebilirsiniz. Sistem seçme ekranının yazı tipine kadar değiştirme özgürlüğünüz var. Sistemi iyi oturtmuşlar. Sanki çok övdüm gibi ama sonuçta beleş bi dağıtım fan boyluk falan değil yanlış anlaşılmasın kesinlikle denemeye değer güzel bi sistem...

Teşekkürler hocam.

O seçme ekranına GRUB deniyor, ama süresinin ayatlanabilmesi ve hatta yazı tipinin değiştirilebilmesi, Deepin yerine Windows'un ilk sıraya ayarlanabilmesi vs. özellikler bildiğim kadarıyla başka dağıtımlarda yok. Şimdi Deepin'e eskisinden daha çok ısındım artık.

En sonda eklediğiniz SS ise şahane olmuş hocam. Arayüzün tasarımı bakımından yani.

Manjaronun da deepin sürümü var. deepine taktıysan onu kur. ama bana kalırsa hiç deepine bulaşma bu arkadaşta sorun olmamış ama sorunlu biraz gördüğüm kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gren Gablin

quote:

quote:

Teşekkürler hocam.

Manjaronun da deepin sürümü var. deepine taktıysan onu kur. ama bana kalırsa hiç deepine bulaşma bu arkadaşta sorun olmamış ama sorunlu biraz gördüğüm kadarıyla.

Manjaro Deepin'in normal Deepin'den farkları nelerdir peki?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler hocam.

Manjaro Deepin'in normal Deepin'den farkları nelerdir peki?

manjaronun türkçe forumu var. ve çince gereksiz şeyler yok temiz bir sistem.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler hocam.

Hocam sanırım Deepin 15.2 sürümünü kullanmışsınız ne gibi sorunlar yaşadınız çünkü ben hiç sorun yaşamadım ve çok beğendim kendime görede düzenlemeye devam ediyorum. Sonradan tüm sistemi istediğim gibi kurup ayarlayınca sorun yaşamak istemem. O yüzden bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şunuda ekleyeyim baya araştırdım evet eski deepin sürümleri sorunluymuş ve ubuntu tabanlıymış veya çatallaması artık tam olarak ne ise şu an ise html5 ve gnu/unix - debian olarak yazıyor yabancı sitelerde. Ve kendi arayüzleri ile yeniden düzenlenmiş. Şu an ki sürümün diğerlerinden çok farkı olduğu ve gerekli düzenlemelerin yapıldığı falan yazıyordu. Bende denemek için indirdim aynen dedikleri gibi çıktı.

Sizde gerekli bilgileri verirseniz daha net bi fikre sahip oluruz ve ona göre sistemimizi ayarlarız. Sonuçta çok sayıda dağıtım kullanmama rağmen en stabili ubuntu ve deepin çıktı. Deepin ise daha kolay kullanıma sahip ve daha görseli iyi..Henüz işin başındayım öğreneceğimiz çok şey var tabiki.. Çok anlattım ama kusura bakmayın öğrenme aşamasında helede linuxta normal bi durum sanırım.. İyi forumlar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler hocam.

Hocam sanırım Deepin 15.2 sürümünü kullanmışsınız ne gibi sorunlar yaşadınız çünkü ben hiç sorun yaşamadım ve çok beğendim kendime görede düzenlemeye devam ediyorum. Sonradan tüm sistemi istediğim gibi kurup ayarlayınca sorun yaşamak istemem. O yüzden bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şunuda ekleyeyim baya araştırdım evet eski deepin sürümleri sorunluymuş ve ubuntu tabanlıymış veya çatallaması artık tam olarak ne ise şu an ise html5 ve gnu/unix - debian olarak yazıyor yabancı sitelerde. Ve kendi arayüzleri ile yeniden düzenlenmiş. Şu an ki sürümün diğerlerinden çok farkı olduğu ve gerekli düzenlemelerin yapıldığı falan yazıyordu. Bende denemek için indirdim aynen dedikleri gibi çıktı.

Sizde gerekli bilgileri verirseniz daha net bi fikre sahip oluruz ve ona göre sistemimizi ayarlarız. Sonuçta çok sayıda dağıtım kullanmama rağmen en stabili ubuntu ve deepin çıktı. Deepin ise daha kolay kullanıma sahip ve daha görseli iyi..Henüz işin başındayım öğreneceğimiz çok şey var tabiki.. Çok anlattım ama kusura bakmayın öğrenme aşamasında helede linuxta normal bi durum sanırım.. İyi forumlar...

çin yapımı hiçbir yazılıma güvenme heran bilgin çalınabilir. açıkcası çin firmasının geliştirdiği bir sistemin windowstan daha güvenli olduğunu düşünmüyorum. içine hertürlü backtrack vs atmışlardır.

• Ben o açıdan hiç değerlendirmedim hocam çünkü o kadar detaycı düşünürsek herkese bir kulp takılabilir. Haklı olabilirsiniz onu tartışmıyorum yani sadece ben güvenlik kısmını pek önemsemiyorum windowsta bile antivirüsü bırakın güvenlik duvarını dahi kapatıp kullanan birisiyim. Ben genel olarak sisteme ve kullanımına bakıyorum. Eğer ki sistem iyi ise güvenlik kısmını önemsemiyorum çünkü internet doğası gereği zaten güvensiz bir ortam öyle 3 5 programla korunulacak bi yer değil bence. Hele ki bilgi hırsızlığı yapmak isteyen birde şirketse her türlü yapar yapacağını..

Zaten banka işlemlerimi özel işlerimi telefondan yapıyorum güvenlik konusunda bilgisayara ihtiyacım yok yani.. Tabiki bu hususa önem veren arkadaşlar dediğiniz gibi ise uzak durabilirler. Yinede bilgi için teşekkürler. Eklemek istediğiniz bişeylerde olursa paylaşırsanız sevinirim...

• İlk olarak Ubuntu veya Linux Mint ile başlamak faydana olur.
    Bunlar kurulumu kolay, seni fazla uğraştırıp Linux'tan soğutmayacak türler.
    Linux'un kavradıkça Arch Linux, Gentoo, Slackware gibi biraz daha zorlayıcı yazılımlara geçebilirsin.
  • quote:

Ben o açıdan hiç değerlendirmedim hocam çünkü o kadar detaycı düşünürsek herkese bir kulp takılabilir. Haklı olabilirsiniz onu tartışmıyorum yani sadece ben güvenlik kısmını pek önemsemiyorum windowsta bile antivirüsü bırakın güvenlik duvarını dahi kapatıp kullanan birisiyim. Ben genel olarak sisteme ve kullanımına bakıyorum. Eğer ki sistem iyi ise güvenlik kısmını önemsemiyorum çünkü internet doğası gereği zaten güvensiz bir ortam öyle 3 5 programla korunulacak bi yer değil bence. Hele ki bilgi hırsızlığı yapmak isteyen birde şirketse her türlü yapar yapacağını..

Zaten banka işlemlerimi özel işlerimi telefondan yapıyorum güvenlik konusunda bilgisayara ihtiyacım yok yani.. Tabiki bu hususa önem veren arkadaşlar dediğiniz gibi ise uzak durabilirler. Yinede bilgi için teşekkürler. Eklemek istediğiniz bişeylerde olursa paylaşırsanız sevinirim...

dediğim gibi arkasında şirket olan dağıtımlar yerine topluluk veya toğpluluğun etkin rol aldığı dağıtımları kullanma taraftarıyım. o yüzden manjaroyu önerdim hep. deepin'in içerisinde kapalı kaynak yazılımlar da geniş bir yer edinmiş sanırım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.