Şimdi Ara

Linux a geçmeden önceki son adımlar :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben şuana kadar hiç linux bir işletim sistemi kullanmadım ve ubuntuya geçmeyi düşünüyorum.

Bu benim için cok zor olacak ama, sunucu yönetimini daha iyi anlamak için linux bir işletim sistemi kullanırsam daha iyi olacagını düşünüyorum.

Fakat kullandıgım bazı programların linux ta olmadıgını gördüm.

Ben webyazılım işiyle ugraşıyorum ve en sık kullandıgım program dreamweaver ve az da olsa photoshop.

Bu programların linux versiyonu olmadıgını ama alternatifleri oldugunu duydum. Ne derece benziyorlar, alışabilirmiyim bilmiyorum.

Birde sizlere sormak istedim, özelliklede aranızda benim gibi webyazılım işiyle ilgilenen arkadaşlar varsa, sizce;

Linux a geçmem sunucu yönetimi, sunucuyu daha iyi anlamam konusunda bana yardımcı olur mu ?
    Linux a alışabilirmiyim, iş yaparken beni yorar mı ? (windowsda çogu şeye kısayol tuşu atadıgım için iki tuşla istedigim klasörü açabiliyorum vs.)
    (yazılım işiyle ugraşanlar) Siz linux kullanıyormusunuz ?

• Photoshop yerine GIMP kullanabilirsiniz. Dilerseniz Darling (MAC OS X uygulama çalıştıracı) ve ya Wine (Windows uygulama çalıştıracı) ile Windows altında çalışan programlarınızı çalıştırabilirsiniz. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız Jupiter uygulamasını yüklemenizi öneririm. UFW kapalı olarak geliyor ufw enable komutu ve ya gufw gkası ile yönetebilirsiniz.
  • Ben photoshopla ilgili değilde yüklediğin dağılımla ilgili bir tavsiye vermek istiyorum. Bence linux mint 16 cinnamon yükle
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedattr

Linux a geçmem sunucu yönetimi, sunucuyu daha iyi anlamam konusunda bana yardımcı olur mu ?
    Linux a alışabilirmiyim, iş yaparken beni yorar mı ? (windowsda çogu şeye kısayol tuşu atadıgım için iki tuşla istedigim klasörü açabiliyorum vs.)
    (yazılım işiyle ugraşanlar) Siz linux kullanıyormusunuz ?

Dreamweaver alternatifi WYSIWYG editör olarak Kompozer işinizi görür. Bluefish'te kullanabilirsiniz. GIMP en iyi photoshop alternatifidir. Masaüstü için önerebileceğim dağıtım Ubuntu 12.04, Sunucu yönetimi için ise Centos 6.5
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.