Şimdi Ara

Linux acemisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar windows yüklü diskte bir kısmına linux yüklemek istiyorum. gündelik internet film olayı için. çizim çalışmaları için de tekrar windowsla boot edip işimi halledebilmeliyim. windowslu kısmı formatlamaktan sıkıldım. bir şey olacaksa linüxlü kısma olsun. sürekli program yüklemek yoruyor. merak ettiğim, linüx yüklü partion bi zarar görse windows lu kısmı etkiler mi? ya da herhangi bir olay windowslu bölüme bi değişiklik yapar mı? tamamen izole olup olamayacağını merak ediyorum. bana rehber olabilirseniz memnun kalırım :)

• Boot olabilen iki ayrı işletim sistemi ile çalışmak bana yorucu geliyor. Autocad ve 3dsmax kullancısıyım ve şuan linux mint sistem var. Kullandığım programların linux sürümü olmadığından (wine ile güncel autocad sürümleri kurulamıyor yada kullanımında kısıtlamalar var) ilk başlarda dual boot ile işimi hallediyordum. Ancak linux tarafında download işiniz devam ederken onu yarıda kesip windows boot etmek yorucu iş. En güzel alternatif linux üzerine vmware yada virtualbox kurup (vmware tavsiyemdir) windowsu sanal bilgisayarda çalıştırmak. İşiniz bittiğinde windowsu kapatmak yerine bekletmeye alırsanız tekrar başlatmanz çok kısa zaman alır.

Çift işetim sistemi ile çalışmak isterseniz sanal makinede olduğu gibi her iki sistem birbirinden tamamen izole olur. İsterseniz linux üzerinde windows dosyalarına erişim sağlayabilirsiniz. Ancak boot kısmında bir hata olursa bilgisayarı açmak için uğralmanız gerekir.

Tavsiyem sanal olarak kullanmanız.

• bunu düşünmemiştim, teşekkür ederim :)
  • sanal rahatlık sağlar ama performanstan kaybedersiniz.

tercih ve ihtiyaçlar meselesi
  • bunu inçin en çok hangi donanım önemli? ram? işlemci?
  • arkadaşlar vmware üzerinden linux kurmaya karar verdim. yani win7 gerçek makine sanal olan linux olacak.
    ancak vmware de diskin boyutunu seçtiğimizde tam olarak ne oluyor? seçtiğimiz boyut c üzerinden mi alınıyor?
    diskin hangi partına yükleniyor? biraz açıklayabilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir de yükleyeceğim linux 32bit mi 64 bit mi olmalı?
    şu anki sistemde 64 bit win7 yüklü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warbow07 -- 20 Ağustos 2011; 5:22:28 >
  • Sabaha doğru hallettim arkadaşlar. Hiç zorluk çıkmadı. Linux mint 11 Katya yı yüklemiş bulunmaktayım ve Linux'tan yazıyorum. çok harikaymış bayıldım!

:)
  • linuxte ekran kartına dair bir bilgi alamıyorum ancak net bir görüntüye sahibim. ekran kartının sorunsuz çalıştığını nasıl anlayabilirim?
  • Ekran kartının markası ne?

quote:

lspci | grep VGA

Şu komutun çıktısını buraya aktarabilir misiniz?

quote:

glxinfo | grep render

Ayrıca bunun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 20 Ağustos 2011; 23:49:32 >
  •  Linux acemisi

Nvidia GTS 250

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warbow07 -- 21 Ağustos 2011; 0:56:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

Ekran kartının markası ne?

quote:

lspci | grep VGA

quote:

glxinfo | grep render

Ayrıca bunun...

sanırım vmware izin vermiyor.
  • Sanal makina yerine linuxu live olarak cd yada flashdiskten calistirabilirsin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: decsan

Sanal makina yerine linuxu live olarak cd yada flashdiskten calistirabilirsin....

sanaldan farklı olarak ne fayda sağlayacak?
  • Hızlı olacak, sanalın getireceği bir sürü dertten kurtaracak, gerçek bir makinede linux kullanmış olacaksın.
    Aradaki fark aslında gerçek sex ile sanal sex arasındaki gibi...
    Anlatılmaz yaşanır....
  • quote:

Hızlı olacak, sanalın getireceği bir sürü dertten kurtaracak, gerçek bir makinede linux kullanmış olacaksın.
    Anlatılmaz yaşanır....

Örneklemeye bak ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: warbow07

quote:

quote:

lspci | grep VGA

quote:

glxinfo | grep render

Ayrıca bunun...

quote:

Orijinalden alıntı: warbow07

quote:

quote:

lspci | grep VGA

quote:

glxinfo | grep render

Ayrıca bunun...

Konu vmware in izin vermemesi ile alakalı değil. Sanal makine üzerinde çalışıldığından gerçek sürücüler yerine vmware tarafından oluşturulan sanal sürücüler ile donanım tanınıyor, bu yüzden vmware sürücüler görünüyor.

quote:

Sanal makina yerine linuxu live olarak cd yada flashdiskten calistirabilirsin....

quote:

Hızlı olacak, sanalın getireceği bir sürü dertten kurtaracak, gerçek bir makinede linux kullanmış olacaksın.
    Anlatılmaz yaşanır....

Konuyu okumadan ve bilgi sahibi olmadan cevap verdiğin belli, mesajımda çalışan bir işletim sisteminin kapatılıp diğer işletim sistemine geçmenin zor ve zaman alıcı olduğunu belirtmiştim. Sanalın getirdiği dertler ! faydalarının yanında hiç kalır. Yeterli kaynağa sahipsen kullanırken hangisinin gerçek hangisinin sanal olduğunu anlayamazsın. Önemli olan gerçeklilik değil işinizi görmesidir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.