arkadaşlar bir kaç gündür beni uğraştıran şey kafayı yiycem ubuntunun sitesinden son sürüm olarak gözüken ubuntu 7.10 desktop edition adlı işletim sistemini indirdim tamam oturayım kurayım diyorum bir türlü cd den veya dvd den başlamıyor biostan cd veya dvd den başalamayı ayarladım normal xp cd sini takınca çok güzel başlangıçata onu tanıyor fakat içinde linux ubuntu(iso dosyası halinde siteden indiği şekliyle)olduğunda başlamıyor windows normal bir şekilde başlıyor nolur kurmam konusunda bir hatam varsa söyleyin yardımlarınızı bekliyorum
cd'ye tek iso dosyasını olduğu gibi atmadın, yani windowsta cd'yi açtığında dosya ve klasörler görünüyor dimi? eğer orada problem yok gibi görünüyorsa iso dosyasını çek edebilirsin. nasıl çek edebileceğine dair aşağıdaki linkten bilgi alabilirsin. https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM
sonu .iso zaten bitek isobuster gibi programlarla içi gözüküyor ama ben hiç bir değişiklik yapmadım içindeki dosyaları falan çıkarmadım veri dosyası halinde cd ye .iso lu dosyayı(birtek onu) internetten indirdiğim gibi yazdım fakat olmuyor yani pc cd den başlamıyor
quote:
Orjinalden alıntı: hasan210
sonu .iso zaten bitek isobuster gibi programlarla içi gözüküyor ama ben hiç bir değişiklik yapmadım içindeki dosyaları falan çıkarmadım veri dosyası halinde cd ye .iso lu dosyayı(birtek onu) internetten indirdiğim gibi yazdım fakat olmuyor yani pc cd den başlamıyor
Yanlış yapmışsın. Dosyayı yazmayacaksın. O dosya kurulum CD'sinin tamamını içeren bir zip dosyası gibidir. Onu bir CD yazma programında bulunan (misal Nero) "Kalıbı yazdır", "Write CD Image" gibi seçeneklerle yazdırmalısın. Dosya halinde atarsan çalışmayacaktır.
İmzamdaki link i izle bitane iste kısa zamanda eline ulaşır. gönderdikleri cd oldukça karizma.
tamam sağolasın ben şimdi ubuntu yu kurdum fakat pc den cd yi (ubuntu kurulum) çıkarıp restart attığımda hiç ubuntuyu açmadan direk windows u açıyor ha bide mesela ben bunun üzerine beryl i yükleyeceğim linux ta komutlar falan yazacakmışım nereye ve yüklemek için hangi komutları yazacağımı söyleyebilirmisiniz valla çok şey istiyorum ama çok acemiyim linux konusunda komut nereye yazılır anlatırsanız çok mutlu olurum şimdiden herkese teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: hasan210
tamam sağolasın ben şimdi ubuntu yu kurdum fakat pc den cd yi (ubuntu kurulum) çıkarıp restart attığımda hiç ubuntuyu açmadan direk windows u açıyor ha bide mesela ben bunun üzerine beryl i yükleyeceğim linux ta komutlar falan yazacakmışım nereye ve yüklemek için hangi komutları yazacağımı söyleyebilirmisiniz valla çok şey istiyorum ama çok acemiyim linux konusunda komut nereye yazılır anlatırsanız çok mutlu olurum şimdiden herkese teşekkürler
valla çok sagolun lînux u sax salîm kurabîldîm ama aslinda benîm yapmak îstedîxîm bunun ûzerîne beryl î kurmak dûnden berî înternetten araştiriyorum uçbîrîm e bellî başli komutlar falan yaziyoruz ama bîr tûrlû beceremedîm benîm gorusum bende beryl paketî yok hic bilmedigimi farzederek bana 0 dan beryl nîn kurulumunu anlatirsaniz gercekten size cok minnetar olurum gercekten hicbirsey bilmiyorum nolur acemiligimide goz onune alarak bana yardimci olun simdiden hepinize tesekkurler
Beryl e gerek yok. Gusty Gibbon kendinden compiz-fusion ile geliyor. Tek yapmanız gerek ekran kartı sürücünüzü yüklemek.
compiz-fusion u nasil kuracagim hakkinda bir bilgi bir yazi veya makale gibi bir sey yokmu ben yabanci sitede buldugum bi makalede gorduklerimi yapmaya calistim ama oyle kup seklinde bi masaustu falan acilmadi hic bilmedigimi goz onune alarak anlatabilirmsiniz
ya arkadaşlar bir bilen varsa lütfen yardım etsin internette belli başlı kaynaklarda anlatıyor ama yaptıklarım bir türlü olmadı diyorlar ki compiz fusion zaten 7.10 da hazır geliyor sadece compiz manager i yüklemen gerekiyor ama nasıl yapılıyor bana tamamıyla bir masaüstünü youtube da ki gibi küp şeklinde bir masaüstüne dönüştürmeyi anlatacak bir arkadaş varmı yani hangi paketleri kurmam gerektiğini hangi güncellemeyi yapmam gerektiğini(nvidia ekran kartı gibi) daha sonra uçbirime hangi komutlar vermem gerektiğini anlatan bir yazı bir döküman sürekli bir yerde hata yapıyorum nolur biri çıkıp anlatsın teşekkürler
Öncelikle hangi model ekran kartı kullanıyorsun onu söyle ki sana hangi nvidia sürücüsünü kurman gerektiğini söyleyelim.İkinci olarak compiz kontrol merkezini kurmak için paket yöneticisini kullanabilirsin.Arama kutusuna "compiz" yaz çıkan sonuçlardan kontrol merkezi ile ilgili olanı kur.Daha sonra ubuntu menüsünde masaüstü efektlerini açman yeterli.Compiz açıldıktan sonra kontrol merkezinden istediğin ayarları yapabilirsin.
NOT:Bu işlrmleri yapmadan önce paket yöneticisindeki tüm güncellemeleri kurup sistemini tamamen güncellemen gerek
valla dün gece bire kadar uğraştım ve sonunda sonucunu aldım ve konuyu burda paylaşmaya karar verdim fakat masaüstünü küp haline getiremesemde ona benzer bir şey yaptım bunun nedeni ise super key dedikleri windows tuşu olsa gerek çünkü bende bu tuş heralde aktif değil onu bilen bir arkadaşım varsa lütfen masaüstü olayının hangi kısayolla olduğunu anlatsın teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme