Şimdi Ara

Lİnux'de Android veya Python Geliştiren?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hem yazılım geliştirme hem de linux becerimi yükseltmek için linux kullanmayı düşünüyorum. Lakin android uygulama projem var. Linux dağıtımı kullanırken android studio herhangi bir sıkıntı çıkarmaz değil mi? Windows'da gayet stabil kullanıyorum. Benim için çok önemli bu. Fedora kullanacağım sanırım

• Çıkarmaz hocam. Pythonda hiçbir sıkıntı görmedim, kendim android geliştirmiyorum ama 10bin satırlık bir uygulaması olan arkadaş var fedorada geliştiryor o da gayet memnun.
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Fedora kuracağım
  • Python sorun çıkarsa dahi pipenv, virtualenv kullanabilirsiniz. Sistem python sürümüyle çakışmadan proje geliştirmenize olanak verir bunlar. Atıyorum sistem python 3.6 kullanıyor ama size 3.2 lazım, pipenv init --3.2 falan gibi bir komutla izole çevre içinde çalışıyorsunuz.

Haricinde *nix sistemler zaten python'ın anavatanı gibi bir şey. Windows üzerinde sapıtıyor python asıl. Mac ve linux üzerinde yağ gibi

Ben Manjaro kurdum, darlanıyordum şimdi virtualenv falan uğraşacağız diye (genelde eski sürüm koyuyorlar, iş görmüyor). Baktım ki python2.7 gitmiş, python3.7 koymuşlar. Baya iyi oldu o açıdan
  • Müdür android kernel derleme işinden anlıyor musun? Cidden hiçbir ilerleme kaydedemiyorum. Mint 19.3 kullanıyorum. Android SDK+NDK ne varsa kurulu, çekirdek derlemede de herhangi hata almadan modulleri oluşturuyorum kaynak kodlarından. Ancak gelelim teste.. Çekirdek yüklendiği cihazda grafik kartını tanımıyor. Hazır defconfig kullanıyorum bu nasıl ayar yapılacak neyi yanlış yapiyim bilemeyon. Donanımhaber'de ekip kuralım şöyle patlatak bir işletim sistemi yahu mobile cihazlar için huawei ye satarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 25 Ocak 2020; 2:51:34 >
  • RElS kullanıcısına yanıt
    zahmetsiz kernel derlemek istiyorsan manjaro kullanabilirsin. pamac paket yöneticisinden aur desteğini açıyorsun ondan sonrası otomatik. tabi istersen derleme ayarlarınıda değiştirebiliyorsun.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Android kernel için de geçerli mi bu? Compiler farklı çünkü GCC 4.9 Android NDK R21 ile derlemeye çalışıyorum. Ben mi yanlış yapıyorum yoksa bilemedim izlediğim videolarda hep böyle yapıyorlardı. Bir tane türkçe kaynak yok. Delphinin modası kalmamış milli eğitim bile çocuklara delphi kodlama öğretecemiş.. Yok bu ülke ilerlemez. Öğretsene C, C++, phyton vs. Ciddi söylüyorum şu kernel derleme işini çözen bile ülkeye büyük katkı sağlar. Her türlü optimizasyonu yapılabildiği için örneğin ekran resmini almayı engelleme gibi fonksiyonlar ekleyip güvenliği arttırabilirler. Ben yaptım oldu. Ama sor nasıl yaptın? Bilmiyem.. Menuconfigde bir yerlere tıkladık gibi yanlışlıkla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RElS kullanıcısına yanıt
    android kernel'i bilemicem
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.