Arkadaşlar anakart diye yanlış yazmışım ozur dilerim Ekrn kartı olacaktı Asus fx 5200 5700 yada 9500 ati radeon chipsetli agp ekran kartında çalışırmı güncel driverm yuklemek lazim yoksa kendi bunyesinde bulunuyormu linux mandreke 9.1 surumunu yuklemeyı dusunuyorum once detaylı bilgi almak istedim yardimci olursaniz sevinirim.
Nvidia kartların 3boyut özelliği olmayan driverı linuxta mevcut fakat nvidianın sitesinden driverı indirip 3b özelliğini aktif duruma getirebilirsin Ati kartlarında driverı var fakat atinin sitesinde sadece suse ve radhat için özelleşmiş driverlar mevcut ama benim ati 9200se kartımı mandrake 10.0 3b özelliği açık şekilde tanımıştı
sağol gencfatih teşekkür ederim zaman ayırdığın için
ben 9700pro için 8500 driveri denedim ekran birbirine girdi
nasıl düzeltebilirim?
Gelecek 2.0 war
Linux Ati kartları pek sevmez çünkü Ati Linux'e open source driver sağlamaz ve sadece kendi driverlarını çıkartır o yüzden Ati driverlar Linux üzerinde fazla gelişmemiştir. Ben 9500Pro'nun 3D desteğini bir türlü açamadığımdan 9500Pro'yu satıp 5900Xt aldım. ;) Linux'u sevmeyeni bende sevmem
ilginctir ubuntu livecd ile nvidia6600pci-e ekran kartim uyusmuyor, belki de sony e220 montitore gonderilen bir sinyalde hata olusmasina neden oluyor ama cozemedim. bilmiyorum, diger bikac dagitimda boyle bi soruna rastlamadim. bi de kurulum cd'sini deniycem yakin zamanda gorucez o zmn...
evet sonuc olarak sunu diyebilirim ki, ubuntu hem livecd ile hem yukleme cd'si ile
Asus extreme N6600/TD 256MB, Geforce 6600 ekran karti ve/veya Sony MultiScan E220 monitor ile sorun yasiyor.
tazeleme hizi seklinde ifade edemem belki ama belki hatirlarsiniz, amiga veya su karakutu doneminde oyunlari acarken sorun yasadigimizda dikey cizgiler olusurdu, renkli.. iste boylesine bi sorun oluyor..
sorun 6600 (pci-e) kartimin dijital cikisini kullanmamdan kaynaklaniyormus, gerci monitor analog ama kartla gelen convertoru kullaniyordum, windowsta bisey farketmedigi icin aliskanlik olmus. sanirsam dijital cikisa bagli analog monitorle sinyal alisverisi sorunu varmis
olmasi gereken vga baglantisini yaptim takir takir calisiyor ve harika bi isletim sistemi, tavsiye ederim, en azindan calismak icin oyle cilgin bi konfigurasyon istemiyo bazilarinin yaptigi gibi ;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme