Şimdi Ara

Linux, (En iyisi) Yardım.. ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Flash playerdaki sorun ne firfox nede debianın veya herhangi bir linuxun sorunu değil. Tamamen flash playera ait bir sorun. Bunun için Adobe yi ne kadar suçlayabiliriz bilmiyorum. Ama sorun kesinlikle o yazılımda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Montage

Evet amacım elime fırsat geçtikce sistemleri denemek MacOsX'u da denemek istedim fakat Mac SSE2 istediğinden vazgeçmek zorunda kaldım..
    Kısaca dediklerinizden anladığım kadarıyla her ne yapacaksam ayrı bir Linux kullanmam gerektiği, bunları tek bir sistemde yapmak mümkün değilmi ?
    Amacım kullanma işim, bir bilgisayarda yapılacabilecek herşeyi bana işletim sistemi olarak eksiksiz sunması.. Ben ne istediğimi anlatamıyorum, bu konuda haklısınız ...

OSX de SSE3 desteği ve SSE2 desteği var arkadaşım, hangi versiyonu denedin bilmiyorumda asıl SSE2 desteği bulmak zorlaştı..

Sen SSE yazmısın, makinan nedir, eski herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 25 Ocak 2008; 15:32:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 2smoke
    OSX de SSE3 desteği ve SSE2 desteği var arkadaşım, hangi versiyonu denedin bilmiyorumda asıl SSE2 desteği bulmak zorlaştı..

Konunun başına bakarsanız sorun işlemcinin AMD olması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orjinalden alıntı: Montage

Evet amacım elime fırsat geçtikce sistemleri denemek MacOsX'u da denemek istedim fakat Mac SSE2 istediğinden vazgeçmek zorunda kaldım..
    Kısaca dediklerinizden anladığım kadarıyla her ne yapacaksam ayrı bir Linux kullanmam gerektiği, bunları tek bir sistemde yapmak mümkün değilmi ?
    Amacım kullanma işim, bir bilgisayarda yapılacabilecek herşeyi bana işletim sistemi olarak eksiksiz sunması.. Ben ne istediğimi anlatamıyorum, bu konuda haklısınız ...

AMD 2600+ SSE destekliyor sadece..

• Arkadaşım sana tavsiyem Slackware,Gentoo,FreeBsd veya ArcLinux'tur.Ama işe derinden ve en zordan girmek pek makul değil.

Benim tavsiyem veya tercihim Slackware'dür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hacker683
    Benim tavsiyem veya tercihim Slackware'dür.

Konuyu açan arkadaş görsel olarak üstün bir masaüstü sistemi istemiş.
    Yeni bir kullanıcının Slackware ile bunu yapması imkansız değil ama çok zor.
    Mesela compiz-fusion'lu, emerald'lı bir sistem, Slackware'in felsefesine aykırı bir kere.
    Kesinlikle en iyi tercih Ubuntu Gutsy Gibbon olacaktır.

Linux, (En iyisi) Yardım.. ?

Resmi Büyült

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 25 Ocak 2008; 22:33:20 >

• Kendisi zor bir sistemde istiyor ki bu da aslında bir sıkıntı yaratıyor ancak önceliği zor bir sistem arkadaşımızın.
  • Ubuntuyu imzamdaki link ten sipariş edebilir ücretsiz olarak ubuntuya kavuşabilirsin.
  • bence arkadaş için en uygun sisten debian, çünkü hem ubuntu kadar basit değil hemde slackware kadar yalın değil linux dünyasının lokomotifi bende şuan ubuntu ve pardus kullanıyorum ama idealim debiandır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedatayma
    ubuntu kadar basit değil

Ubuntu zor olsun derseniz, X sunucu ayarlarını, apache ve mysql ayarlarını konsoldan yapmayı deneyin. Eminim bayağı bir zorluk çıkaracaktır. Program kurulumunda da depo paketlerini değil, kaynaktan derleme yolunu seçin. Sonra yine ubuntu kolay ve basit bir dağıtım diyebiliyorsanız, durur bir düşünürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 30 Ocak 2008; 12:44:27 >
  • quote:

Ubuntu zor olsun derseniz, X sunucu ayarlarını, apache ve mysql ayarlarını konsoldan yapmayı deneyin. Eminim bayağı bir zorluk çıkaracaktır. Program kurulumunda da depo paketlerini değil, kaynaktan derleme yolunu seçin. Sonra yine ubuntu kolay ve basit bir dağıtım diyebiliyorsanız, durur bir düşünürüz.

lütfen konuyu çarptırmayın ubuntuyuda bana anlatmaya çalışmayın şuan 2 bilgisayarımda aktif olarak kullanan biri olarak ubuntuyu yeterince tanıyorum ve sizde ubuntuyu tanıyorsanız kurulum ve kullanım olarak ne kadar kullanıcı dostu olduğunu bilirsiniz. mesela bir ekran kartı sürücüsünü yüklemek için ubuntuda çok bilgi sahibi olmanıza gerek yoktur konsol kullanmak zorunda değilsiniz yada codecleri yüklemek iki tıklama kadar kolaydır ve hatta root şifresine bile ihtiyaç duymazsınız çünkü bunlar için ubuntu grubu çeşitli araçlar yazmışlar ve kullanımı kolaylaştırmak için çalışmışlardır, fakat debianda işler bukadar kolay değildir,biraz bilgi birikimine ihtiyaç vardır konsol kullanmak zorunda bırakır insanı... unix ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdır çok kararlı ve sağlam bir yapısı vardır...
    sizin söylediğiniz şeyler bütün linux dağıtımları için geçerlidir bu ubuntu olmuş debian olmuş slacware olmuş çokta farketmez....

• quote:

Orjinalden alıntı: sedatayma
    sizin söylediğiniz şeyler bütün linux dağıtımları için geçerlidir bu ubuntu olmuş debian olmuş slacware olmuş çokta farketmez....

Evet, tam olarak bunu söylemek istedim.
    Konuyu açan arkadaş şöyle bir talepte bulunuyor. "Bana zor bir linux söyleyin, onu bileyim ve kullanmayı öğreneyim. Daha sonra diğerlerini de rahatça kullanabileyim."
    Aslında kullanıcı dostu olan ubuntu bile, temelde bildiğimiz linux'tür. Onu konsoldan kullanırsa istediği zorluğu sonuna kadar yaşatacaktır.
    Öyle değil mi?
  • quote:

Evet, tam olarak bunu söylemek istedim.
    Konuyu açan arkadaş şöyle bir talepte bulunuyor. "Bana zor bir linux söyleyin, onu bileyim ve kullanmayı öğreneyim. Daha sonra diğerlerini de rahatça kullanabileyim."
    Aslında kullanıcı dostu olan ubuntu bile, temelde bildiğimiz linux'tür. Onu konsoldan kullanırsa istediği zorluğu sonuna kadar yaşatacaktır.
    Öyle değil mi?

evet bu konuda size katılıyorum fakat konu başlığını açan arkadaşın 6 tane linux dağıtımı kurup hiç birini beğenmeyişi ve slacware gibi bir dağıtım kullanmak istemesi sanki amacının linux kullanmaktan çok çevresine hava yapmak olduğu izlenimini uyandırdı bende...
    fakat zorlukta bir yere kadar bence, slacware ı kurduktan sonra basit bir film izlemek için bile konsolu açıp cd sürücüsünü sisteme mount etmek çok can sıkıcı olacaktır eminim...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.