Şimdi Ara

linux fedora core kurudum yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam şimdiden yardımlarınız için teşekürleri :d

1. sorunum fedorada kurdum ama ses kartını tanımadı nasıl tanıtırım
    2. sorunum windows taki hdd göremiyotum (linuxta)
    3. ekranım 800x600 de çaılışıyo 1024 geçirme gibi bir olasılığım var mı.
    4. sorunum msn açma gibi bişey varsa programın adı ne

bu sorunlarıma yardım ederseniz sevinirim..... :'(

• Sorularınızın cevapları içinhttp://www.linuxnet.com.tr/fedora/ adlı siteye göz atmanızı öneririm
  • bakıyorum ama daha bişey bulamadım inş. bulacam bide exe dosyalrını nasıl çalıştırıyoruz onu biliyormusunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: guyver

bakıyorum ama daha bişey bulamadım inş. bulacam bide exe dosyalrını nasıl çalıştırıyoruz onu biliyormusunuz

Hmm Linux'ta exe diye bir dosya türü yok. Ancak Wine adlı program altında bunları emüle ederek çalıştırma söz konusu. Eğer herhangi bir program kurmak istiyorsan bahsettiğim sitedeki Fedora Kullanımı ve Yazılım Kurulumu bölümündeki 1, 2 ve 3. adımları izle. Aslında kurulumu yaptığına göre Fedora Kullanımı ve Yazılım Kurulumu ve Problemler ve Çözümleri(9. madde hariç ) başlıkları altındaki bütün adımları sırayla takip et

• wine adlı programı nerde bulabilirim linux konusunda hiç bir bilgim yok daha yeni bşaldım topu topu 5 veya 6 saat oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: guyver

wine adlı programı nerde bulabilirim linux konusunda hiç bir bilgim yok daha yeni bşaldım topu topu 5 veya 6 saat oluyor.

Arkadaşım, iyi çok güzel farklı bir işletim sistemini öğrenmek hevesindesin ve açık kaynak bir işletim sistemi tercih etmişsin, elbette sana elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıcaz ama biraz daha araştırmacı ol, google gibi bir nimet var elinin altında yada en azından verdiğim linke bir bak orda var zaten wine ...
  • mrb kısaca yardım etmeye çalışayım .

sorduğun sıra ile cevap veremiyeceği , ama bu sırayı takip edersen iyi olur düşüncesindeyim.

önce YUM - fedora da kullancağın paket yöneticisinin ayarlarını yapmamız gerekecek. Bunun için terminali açıyorsun . su yazıp enter a bastığında sana root password ü soracak , Buraya yönetici şifreni yazdığında root haklarını kullanıyor duruma geçeceksin sonra

cd /etc
    rm -f yum.conf
    wgethttp://www.fedorafaq.org/samples/yum.conf

yurarıdaki satırları aynen buradan kopyala ve terminale yapıştır (shift ve insert ile). bu işlemi mevcut yum ayar dosyasını silip daha yenisini yüklemek için yaptık.sonra

rpm -Uvhhttp://www.fedorafaq.org/yum

yazarak yeni yum yapılandırmasını yüklemiş olduk.

şimdi ses kartı sorununu ortadan kaldırabilecek güncellemeleri yapmamız iyi olacak.

yum update

yazarak tüm güncelleştirmeleri bulmamız ve yüklememiz mümkün olacak.paketleri tespit ettikten sonra senden yükleme için onay isteyecek . yaklaşık olarak 450 - 500 mb civarında paket indirecek ve güncelliyecek.

gelelim wine yi nasıl yükleyeceğine.

www.winehq.com adresinden fedora 4 için wine paketini alabilirsin . bundan sonra paketi indirdiğin dizinde (terminalden)

yum install wine-xx.x.x-i386 .rpm yazman yeterli . burada yum install dan sonra gelen senin indirdiğin paket . şöyle bi kolaylık var , yum install yazıp wine yazdıktan sonra tab tuşuna basarsan paketin ismini auto tamamlar. yüklem sonunda terminalde wine yazdığında gerekli yapılandırma tamamlanır .

msn için gaim kullanbilirsin , fedorada internet bölümünde internet mesanger olarak geçiyor.

ekran ile ilgili sorunun sanırsam fedoranın monitörünü tam tanımlayamamasından kaynaklanıyor. bunu system settings altındaki display seçeneğinden halledebilirsin . monitorunun markası orada tanımlanmasa bile , hangi çözünürlükleri desteklediğini seçebilirsin.

umarım birazda olsa yardımım olmuştur

kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu vs Kubuntu yardım!!
    19 yıl önce açıldı
    Fedora kurulum yardim
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.