Şimdi Ara

Linux için NVIDIA Optimus desteği kısa süre sonra gelebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sis651

Nvidia settings'te sadece Prime var ve o komple açıp kapatıyor. Ben ise ihtiyacım olan uygulamayı Nvidia GPU ile çalıştırmak istiyorum, bunun içiçn Bumblebee gerekli.

Onu becerebilen kaç kişi var ki?

Çoğunluk onun yüzünden linux çekirdekli sistemlere tövbe ediyor.

O kadar uğraşmama rağmen ben de yapamadım.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Linus boşa parmağını göstermedi işte Nvidia'ya.
    İnternet'te birkaç siteyi inceleyince yaptım ben ya fazla sorun olmadan. Ama ilk anda biraz uğraştırabiliyor. Depodaki nvidia sürücülerini yükleyip bumblebee, bbswitch ve primus paketlerini yüklüyorsun. /etc/bumblebee/bumblebee.conf dosyasındaki yolları da nvidia-'versiyon' şeklinde ayarlayıp kaydedip yeniden başlattığında Nvidia GPU kapalı ve hazır oluyor. Çalıştırmak istediğin uygulamayı optirun komutundan sonra yazarak çalıştırabiliyorsun ya da bumblebee-indicator diye ufak bir programcık var, onunla da ayarlayabiliyorsun.
    Ancak bazı sürücülerde belli sorunlar olabiliyor. Mesela her şey çalışıyor gibi ama Boinc bazı sürücülerde sorun çıkartabiliyor, bu durumda da update-alternatives komutu ile LD olarak Nvidia sürücülerini göstermek gerekiyor vs...

• quote:

Linus boşa parmağını göstermedi işte Nvidia'ya.
    İnternet'te birkaç siteyi inceleyince yaptım ben ya fazla sorun olmadan. Ama ilk anda biraz uğraştırabiliyor. Depodaki nvidia sürücülerini yükleyip bumblebee, bbswitch ve primus paketlerini yüklüyorsun. /etc/bumblebee/bumblebee.conf dosyasındaki yolları da nvidia-'versiyon' şeklinde ayarlayıp kaydedip yeniden başlattığında Nvidia GPU kapalı ve hazır oluyor. Çalıştırmak istediğin uygulamayı optirun komutundan sonra yazarak çalıştırabiliyorsun ya da bumblebee-indicator diye ufak bir programcık var, onunla da ayarlayabiliyorsun.
    Ancak bazı sürücülerde belli sorunlar olabiliyor. Mesela her şey çalışıyor gibi ama Boinc bazı sürücülerde sorun çıkartabiliyor, bu durumda da update-alternatives komutu ile LD olarak Nvidia sürücülerini göstermek gerekiyor vs...

İşte bence sorun burada.

Nvidia nın dini imanı para zaten.

Amd de adam akıllı sürücü yazsa sorun olmayacak ta işte!

Dini imanı para olunca bunların sorun burada işte.

Çinden de üçüncü bir x86 işlemci ve grafik işlemci üreticisi çıksa linux a da destek verse ne iyi olur ama. Broadcom bile sürücülerinin kaynak kodlarını açtı yıllar sonra.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Aynen, dini imanı para. Ancak yine de Nvidia tercih ediyorum. Eski sürücüsünü yüklediğim gibi ekranı kaybettiğim ATI ekran kartlarım geliyor aklıma.
    Kodları açmamak sıkıntı zaten, özel müşterilerimize daha iyi destek verebiliyoruz falan diyorlar. Optimus'u Windows gibi destekleyeceklerdi sözde ama, X sunucusu ya da başka bir şeyin lisansından dolayı Nvidia'nın kodu açması gerekiyordu, ondan Optimus haberlerinin devamı gelmedi...
  • quote:

Aynen, dini imanı para. Ancak yine de Nvidia tercih ediyorum. Eski sürücüsünü yüklediğim gibi ekranı kaybettiğim ATI ekran kartlarım geliyor aklıma.
    Kodları açmamak sıkıntı zaten, özel müşterilerimize daha iyi destek verebiliyoruz falan diyorlar. Optimus'u Windows gibi destekleyeceklerdi sözde ama, X sunucusu ya da başka bir şeyin lisansından dolayı Nvidia'nın kodu açması gerekiyordu, ondan Optimus haberlerinin devamı gelmedi...

Kodları açarsa zaten biter direk.

İşin sırrı yazılımda.

Evet amd hiç takmıyor linux'u, mobilite de rakip olmak gibi bir niyeti de yok. PC yeter bana diyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.