Şimdi Ara

LİNUX İşletim sistemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

ben bu ara imzalara taktım, hocam devam mı davet mi olacak o imza :)

birilerinin dikkatini çekmesi güzel :)
    tebrik ederim
    davet olacak

Rica ederim, seviyorum imzaları okumayı, çok güzel şeyler çıkıyor..
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dracos
    kernel 3.0 çıktı rc1 şu an, torvalds da boş durmuyor

Yapsınlar tabi, aksi takdirde bir yerde tıkanıp kalırlar..

Ev ve eğlence kullanıcıları tarafından da kullanımının ve bilinirliğinin artması için en az onlar kadar donanım ve yazılım üreticilerinin de Linux'a destek olması gerekiyor. Dünyanın en hızlı 500 süperbilgisayarına bakıldığında Windows'a göre yaklaşık 92 katı kullanımı olan, üniversitelerde, bankalarda, yüksek ölçekli kurumlarda ana sunucular olarak tercih edilen ve kullanılan Linux'un ev kullanıcıları arasında yaygınlaşması zaman alacak. Gerçi farkında olmadan cep telefonlarında, uydu alıcılarında, akıllı tvlerde, oyun konsollarında, sağlık sektöründe kullanılan çeşitli donanımlarda, otomobillerde ve daha bir çok gömülü sistemlerle hayatımıza girmiş durumda ama insanlar bu cihazları içlerinde Linux olduğunu bilmeden ve ellerindeki Windows yüklü pclerle veya Iphone gibi telefonlarla kullandıklarından Linux'tan bihaber yaşıyorlar.

Windows oyun sektörünü ve ofis programlarını tekelinde tuttuğu için biraz zor gözüküyor. Normal bir ev kullanıcısının yapmak istediği noktalarda linux un sıkıntıları var:
    - Java sıkıntılı
    - Firefox sıkıntılı
    - Oyunların büyük kısmı çalışmıyor
    - Driver desteği geç geliyor
    - Bazı PDF ve PPT dosyalarında acayip takılma var ve göze hitap etmiyor. (1-2 program kullandım diğerlerinde nasıldır bilmiyorum)

Windows u tekelini kıramadıkları sürece oyun ve driver hususunu aşmaları çok zor.

--------------------------------------------------------------------------------

Linux'un embedded versiyonlarının daha yaygın olarak kullanılmasının nedenini biraz da fiyat olarak görüyorum. Zaten ufacık alet yapıp düşük fiyata satıyorlar. Bir de windows a para öderlerse, para kazanamazlar gibi geliyor.

Tabi windows un embedded alana geç girmesinin de etkisi var.

-------------------------------------------------------------------------------

Linux u pek sevmezdim. Hala da sevdiğim söylenemez de. Linux un çeşitliliği, kernelların bolluğu, bir çok uygulama için ayarlanabilirliği güzel duruyor. Değişik Distro. ve Terimler biraz kafamı karıştırıyor. Öğrenmeden sevmek pek mümkün değil gibi. (operating systems dersini alabilirsem, seveceğim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 31 Mayıs 2011; 22:26:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dracos
    kernel 3.0 çıktı rc1 şu an, torvalds da boş durmuyor

Yapsınlar tabi, aksi takdirde bir yerde tıkanıp kalırlar..

Ev ve eğlence kullanıcıları tarafından da kullanımının ve bilinirliğinin artması için en az onlar kadar donanım ve yazılım üreticilerinin de Linux'a destek olması gerekiyor. Dünyanın en hızlı 500 süperbilgisayarına bakıldığında Windows'a göre yaklaşık 92 katı kullanımı olan, üniversitelerde, bankalarda, yüksek ölçekli kurumlarda ana sunucular olarak tercih edilen ve kullanılan Linux'un ev kullanıcıları arasında yaygınlaşması zaman alacak. Gerçi farkında olmadan cep telefonlarında, uydu alıcılarında, akıllı tvlerde, oyun konsollarında, sağlık sektöründe kullanılan çeşitli donanımlarda, otomobillerde ve daha bir çok gömülü sistemlerle hayatımıza girmiş durumda ama insanlar bu cihazları içlerinde Linux olduğunu bilmeden ve ellerindeki Windows yüklü pclerle veya Iphone gibi telefonlarla kullandıklarından Linux'tan bihaber yaşıyorlar.

Windows oyun sektörünü ve ofis programlarını tekelinde tuttuğu için biraz zor gözüküyor. Normal bir ev kullanıcısının yapmak istediği noktalarda linux un sıkıntıları var:
    - Java sıkıntılı
    - Firefox sıkıntılı
    - Oyunların büyük kısmı çalışmıyor
    - Driver desteği geç geliyor
    - Bazı PDF ve PPT dosyalarında acayip takılma var ve göze hitap etmiyor. (1-2 program kullandım diğerlerinde nasıldır bilmiyorum)

Windows u tekelini kıramadıkları sürece oyun ve driver hususunu aşmaları çok zor.

--------------------------------------------------------------------------------

Linux'un embedded versiyonlarının daha yaygın olarak kullanılmasının nedenini biraz da fiyat olarak görüyorum. Zaten ufacık alet yapıp düşük fiyata satıyorlar. Bir de windows a para öderlerse, para kazanamazlar gibi geliyor.

Tabi windows un embedded alana geç girmesinin de etkisi var.

-------------------------------------------------------------------------------

Linux u pek sevmezdim. Hala da sevdiğim söylenemez de. Linux un çeşitliliği, kernelların bolluğu, bir çok uygulama için ayarlanabilirliği güzel duruyor. Değişik Distro. ve Terimler biraz kafamı karıştırıyor. Öğrenmeden sevmek pek mümkün değil gibi. (operating systems dersini alabilirsem, seveceğim )

ya oyunlar çalışmıyor klasik bahanesi işin, programlama biliyor musun bilmem ama opengl ile oyun yazmak tam bir işkence, onun için oyun firmaları directx daha kolaylıklar sağlıyor daha iyi yönetiliyor diye oraya kayıyorlar, işin sebebi bu bilmeyen anlamaz yani işin zorluğunu

javanın hiçbir problemi yok, android için yazdığım programı şu an kiraladığım vds te çalıştırıyorum ubuntu kurulu alette 10.04 stabil diye kurdurdum çok temiz çalışıyor bir sorunu yok

firefox sıkıntılı ama chrome veya özellikle operayı tavsiye ederim, tertemiz internet

windows gömülü sistemlere geç girmedi, 96 yılından beri windows ce olarak sektörde var zaten ms, hatta bankamatiklerin çoğunda da xp embedded kullanılır şu an veya ce 6.0 yok değil yani var ama sıkıntılıydı biraz

driver desteği geç geliyor olayı da çok büyük yalan kusura bakma da yeni herşeyi çalıştırıyor, amd ürünleri kullanmıyorsan herşeyin var önünde bu da amd nin işgüzarlığı ama

os dersine gelince, bilgisayar mühendisi olarak sana o dersle linux konusunda pek bir alaka olmadığını söyleyebilirim, daha çok yapı üzerine gidiyorsun çünkü, kavramsal olarak os da kullanılan kilitlere (mutex, semaphore), scheduling (ya da bilinen adıyla multitasking) algoritmalarına falan ağırlık verir, kendin linux da ne yapabilirsin, c biliyorsan eğer kodları editleyebilirsin, hani normal linux ile gelen grep cat fakan o şekilde işin olur, ötesi pek olmaz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.