Şimdi Ara

Linux kullanmak istiyorum ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Linux kullanmak istiyorum ama maalesef benim en çok kullandığım programlar camtasia, after effects ve photoshop. Bunlar yok diye tekrar Windows'a dönmek zorunda kaldım. Ya alternatif sunabilirsiniz bana ama özellikle photoshop ve after effectin alternatifi yok. Camtasianın vardır yine.

Şimdi sorum şu benim bilgisayarımın özellikleri 12 gb RAM i5 işlemci 750 GB hdd ben bu programları wim ile kullansam ne kadar performanslı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhee -- 4 Mart 2016; 4:31:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: akhee

Linux kullanmak istiyorum ama maalesef benim en çok kullandığım programlar camtasia, after effects ve photoshop. Bunlar yok diye tekrar Windows'a dönmek zorunda kaldım. Ya alternatif sunabilirsiniz bana ama özellikle photoshop ve after effectin alternatifi yok. Camtasianın vardır yine.

Şimdi sorum şu benim bilgisayarımın özellikleri 12 gb RAM i5 işlemci 750 GB hdd ben bu programları wim ile kullansam ne kadar performanslı olur.

Maalesef son sürüm Adobe ürünlerini Linux üzerinde tam performans, başarılı bir şekilde kullanmanızın yolu yok. Yinede size bir alternatif verebilirim. Aşağıda saydığınız PC özellikleri oldukça iyi, sorun yaşayacağınızı sanmam.

Linux'un en iyi yanı çalışma alanlarına yani birden fazla masaüsütne sahip olmasıdır. 3 tuş ile de kolayca çalışmala alanları arasında geçiş sağlayabilirsiniz. 1. çalışma alanınızda normal Linux dağıtımı bulunur ve orayı kullanırsınız, 2. çalışma alanınızda Oracle Virtual Box açık olur, buraya sanal Windows kurarsınız, PC özellikleriniz iyi olduğu için sorun olacağını sanmam. Photoshop ve After Efects işlemlerinizi sanal Windows üzerinde yapabilir ve tüm dosyaları yine sanal Windows'a kuracağınız Dropbox'a kaydedebilirsiniz. Böylelikle aynı dosyalara Linux masaüstünde de sahip olursunuz. Linux'dan Windows'sa geçişte, sadece 3 PC tuşuna aynı anda basmanızla gerçekleşecektir.

Anlamadıysanız biraz daha açabilirim :).

• BasiliKalanCtrl kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ne demek istediğinizi çok iyi anladım. Bilgilerimi aldıktan sonra denemek isterim bunu olursa çok dua ederim size :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akhee

Teşekkür ederim ne demek istediğinizi çok iyi anladım. Bilgilerimi aldıktan sonra denemek isterim bunu olursa çok dua ederim size :))

Rica ederim, iyi çalışmalar.
  • Photoshop yerine GIMP alternatif olabilir hocam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.