Şimdi Ara

Linux Kuracağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya dostlar biraz tembellik yaptım diğer forumlara bakamadım ama
    ,linux kurmak isterim. Ama nereden nasıl indirebilirim nasıl kurarım bilmiyorum. Formatlanmış bir sisteme kuracağım. Yani nasıl boot ediyo falan bilmiyorum. İşletim sistemi üzerine kurak istemiyorum. Driverler için falan cebelleşeceğimi biliyorum. Bir de network ayarları pls. Protokoller aynı mı değil mi? Yardımcı olursanız sevinirim

• GNU/Linux bir program değil ki işletim sistemi üzerine kurasınız. Bir işletim sistemi bir başkasının üzerine kurulmaz ki.

Size tavsiyem bir GNU/Linux dağıtımı edinin. Ubuntu, SuSE veya Mandrake tavsiyemdir. CD' yi takıp bilgisayarınızı CD' den açın. Sonrasında da karşınıza çıkan mesajları dikkatli okuyun. O size herşeyi yaptıracak. Dosya sistemi olarak tavsiyem ReiserFS kullanmanız. Çünkü ext3' e oranla çok daha hızlı ve stabil.
  • çok yeni bi ekran kartın falan yoksa driverla cebelleşmezsin. gerçi ekran kartını tanıtıpta opengl'yi açsan bu da pek bi işine yaramaz. oyun falan oynayamıyosun sonuçta.
    ağ olayı biraz karışık. aslında karışık değilde windows ile linux ağ kurarken windows her zaman sorun çıkartır. nedense bu hep böyle olmuştur. linux windowsun her bokunu tanır ama windows linuxun olup olmadığının bile farkına varmaz.
    ben sana suse 9.2 veya mandrake öneririm. linux bedava olduğu için üreticilerin sitesi de dahil birçok yerden bunları indirebilirsin. üst konularda da bir sürü download linki var biraz okumanı tavsiye ederim en azında bu forumu...
    kurulumda da hiçbi sorun olmaz aynı windows gibi otomatiğe bağlarsın, kendi halleder. hddni falan bölümler sen hiç karışmazsın. linuxu windows kurulu bi makineye kurarken eğer windowsun silinmesini istemiyosan biraz kurcalayıp hdd bölümlerini ayırman ve boot loaderı konfigure etmen gerekir ama sen win ile beraber kullanmayacaksan hiç sorun olmaz. ileri ileri de o halleder

• quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

çok yeni bi ekran kartın falan yoksa driverla cebelleşmezsin. gerçi ekran kartını tanıtıpta opengl'yi açsan bu da pek bi işine yaramaz. oyun falan oynayamıyosun sonuçta.

Ben çatır çatır oynuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.