Evet arkadaşlar bugün hiç bilmediğim halde linux kurmaya çalıştım ve kurdum. Amacım hem win8.1 i hem de linux mint i kullanmaktı fakat linux u kurduğumda başlarken windows 8.1 i hiç görmüyor sadece linux mint var. Sorum şu Windows8.1 i kullanmam hala mümkün mü ? mümkünse nasıl ?
Not: Kurulumu direk usb den yaptım windows dan başka bir disk bölümüne .
Galiba sen sıfırdan kurulum yapmışsın boş ver Windows'u Linux Mint de keyfine bak
0 dan derken. Ben ilk önce diski windows üzerinden böldüm ve böldüğüm kısma linux mint i kurdum şimdi sorunum başlarken sadece linux u görüyor olması . Yani linux mint den windows dosyalarını görebilyorum .
UEFI destekli bir sistemse burada anlatıldığı biçimde Grub önyükleyiciyi yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.
GRUB'u MBR'ye kurduğuna emin ol. Daha sonra grub yapılandırmasını değiştirerek düzenleyebilirsin.
Linux konsolunda sudo fdisk -l /dev/sda çıktısını paylaş istersen yanlış bir şey var mı bakalım.
Cevaplar için teşekkürler sorunu çözdüm grub u linux u kurduğum bölüme kurmuşum yani hdd nin tamamına değil bir daha kurulum yaptım bu sefer linux u hiç görmedi direk windows açıldı . Bende linux un kurulu olduğu bölümü biçimlendirdim şu an için bir daha kurmayı düşünmüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme