Şimdi Ara

linux mint 11 türkçe kuramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aşağıdaki linuk sürümünü kuramıyorum.

linuxmint-11-gnome-turkish-version-DVD-32bit

denediğim programlar..

- Unofficial Pardus USB Creator

- unetbootin-windows-563

windows 7 nin yanına kurucam ama bir türlü başaramdım.bazı sitelerde yarım yamalak resimli anlatım var ama sonu yok olmuyor.pc yeniden başlatıyorum kurulum seçeneği gelmiyor ekrana.bios ile ilgili bir sorun da yok.zaten şu an kullandığım win 7 yi de usb den power iso ile kurdum.

linux kurulumunundan anlayan bir arkadaşlar konuya el atarsa çok memnun olurum.

yardımcı olacak arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim ..

ayrıca LinuxLive USB Creator ile de denedim olmadı.

• "hp usb disk storage format tool" programını indirip flash diskini fat32 formatında normal (quick değil) formatlayıp unetbootin ile tekrar denermisin? unetbootin ile kullanırken listeden seçmeyip isonun olduğu dosyası seçmen yeterli.
  • Tam olarak kurulum neresinde hata alıyorsunuz. Usb'den boot mu edemiyorsunuz, yoksa masaüstüne ulaşıp kurulum sırasında mı hata alıyorsunuz?

Sistemi Compatibility (Uyumluluk) modunda açmayı deneyiniz.

Kurulum için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

http://wiki.linuxmint.org.tr/Linux_Mint_11_katya_kurulumu

Aşağıdaki bağlantıdaki anlatımdan Windows altında kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,2196.msg18768.html#msg18768

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 10 Kasım 2011; 0:58:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Tam olarak kurulum neresinde hata alıyorsunuz. Usb'den boot mu edemiyorsunuz, yoksa masaüstüne ulaşıp kurulum sırasında mı hata alıyorsunuz?

Sistemi Compatibility (Uyumluluk) modunda açmayı deneyiniz.

Kurulum için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

http://wiki.linuxmint.org.tr/Linux_Mint_11_katya_kurulumu

Aşağıdaki bağlantıdaki anlatımdan Windows altında kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

http://intel.pclabs.com.tr/230/boot-edilebilir-windows-dvdsi-nasil-yazdirilir/

bu adresten aldığım tarifle dvd ye yazdım kurulum dvd sini oluşturtdum linuxu kurdum fakat yeniden başlattığımda win 7 başladı seçenek sunması gerekmiyormuydu.

şimdi yeniden tekrar başlatıyorum sanki linuxu hiç kurmamış gibi win 7 başlıyor.sorması gerekmiyormu açılışta.

ayrıca kurarken win 7 nin yanına kur seçeneğini işaretledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 10 Kasım 2011; 1:22:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

"hp usb disk storage format tool" programını indirip flash diskini fat32 formatında normal (quick değil) formatlayıp unetbootin ile tekrar denermisin? unetbootin ile kullanırken listeden seçmeyip isonun olduğu dosyası seçmen yeterli.

hocam gerek kalmadı usb ye dvd ye yazdırıp kurdum yalnız pc yi başlatınca win 7 mi linux mu diye sormadan sadece win 7 açılıyor.

halbuki kurulumu kelebekx3 arkdaşımızın verdiği adresteki gibi yaptım sadece güncellemeleri kurmadım.

neden sormuyorki başlangıçta acaba bir bilginiz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 10 Kasım 2011; 1:21:50 >
  • Eğer Mint4win ile değilde normal kurulum yaptı iseniz sistemi CD/DVD/Usb ile açınız.
    Sistem Çalışan CD/DVD/Usb ile açılınca Mintmenü => Tüm Uygulamalar => Yönetim => ÖnYükleme Onarımı kısayoluna tıklayınız.
    Uygulama bir süre sisteminizi taradıktan sonra grafik arayüzü açılacaktır.
    Bu arayüzden Gelişmiş Seçenekleri açınız ve Ana Seçenekler sekmesinden aşağıdaki değişkenleri seçip Uygula düğmesine tıklayınız.
    Grubu Yeniden Kur
    Açılış Menüsünü Göster => 10 Sn. (Eğer tek işletim sistemi kurulu ise seçmeniz gerekmeyebilir.)
    Dosya Sistemini Onar
  • @gerbera
    usb diskiniz ntfs formatında ise içine dosyalar atılır ama usb açılışta okunmaz. Windows için ntfs olması sorun teşkil etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 10 Kasım 2011; 1:34:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

@gerbera
    usb diskiniz ntfs formatında ise içine dosyalar atılır ama usb açılışta okunmaz. Windows için ntfs olması sorun teşkil etmiyor.

özellikle baktım hatta fat 32 olmasaydı pc deki HP USB Disk Storage Format Tool , CompuApps SwissKnife V3 ve HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8 ile fat 32 ye çevirecektim.ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Eğer Mint4win ile değilde normal kurulum yaptı iseniz sistemi CD/DVD/Usb ile açınız.
    Sistem Çalışan CD/DVD/Usb ile açılınca Mintmenü => Tüm Uygulamalar => Yönetim => ÖnYükleme Onarımı kısayoluna tıklayınız.
    Uygulama bir süre sisteminizi taradıktan sonra grafik arayüzü açılacaktır.
    Bu arayüzden Gelişmiş Seçenekleri açınız ve Ana Seçenekler sekmesinden aşağıdaki değişkenleri seçip Uygula düğmesine tıklayınız.
    Grubu Yeniden Kur
    Açılış Menüsünü Göster => 10 Sn. (Eğer tek işletim sistemi kurulu ise seçmeniz gerekmeyebilir.)
    Dosya Sistemini Onar

hocam not aldım kağıda yazdıklarınızı şimdi dvd yi tekrar takıp aynen uygulamaya geçiyorum bakalım ne olacak.

• sayın kelebekx3

aynen söylediğiniz gibi yaptım.kurulumda win 7 nin yanına kur seçeneği işaretliydi.ama bende önceki sistemin kurulu oldğu c var birde dosyalarımı tuttuğum e var.

linuz e ye kurulmuş 104 gb boş alan vardı.ben kurulmadı diye tekrar kurdum.dediğiniz gibi tamir de yaptım 24 gb kalmış.kurulum sırasıe kurlında windows kurarken olduğu gibi c mi yoksa e mi diye sormadı.

muhtemelen e ye kurulduğu için başlangıçta çalışmadı.acaba c ye kurmuş olsaydım başlangıçta çalışırmıydı.

bu arada tamirde bazı hatalar aldım.ekran fotolarını çektim.

şimdi c ye kurmaya çalışıcam ama bu e deki kurulum dosyalarını kaldırmama rağmen hala 24 gb boş alan görülüyor.içerisine detaylı baktım benim dosyalarımdan hariç hiçbirşey yok.özellikle kontrol ettim detaylı şekilde hatta daha sonra kurulum olmadı diye sildiysemde lünuxun e ye kurulurken kopyalanan dosyalarını değişen bişey olmadı.

320 gb lık harici belleğe e deki doyalarımı kopyalasam zaten bi çoğu var da olmayanları da kopyalasam biçimlendirsem bu sorun çözülürmü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 10 Kasım 2011; 18:00:50 >

• Ekte verdiğiniz resme göre önyükleme onarımı başarıyla gerçekleşmiş.
    Windows altında linux dosya sistemlerini göremezsiniz. Aşağıdaki linkten Partition Wizard Home Edition'ı indirip Linux'un kurulu olduğu disk bölümlerine erişebilir yeniden düzenleyebilirsiniz.

http://download.cnet.com/MiniTool-Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html?part=dl-6285158&subj=dl&tag=button

Kurulum aşamalarına gelince Başka bir şey seçeneğini seçerek kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
    Partition Wizard Home Edition'ı kurup Linux Mint'i kuracağınız disk alanını önceden ayarlamak işinizi kolaylaştıracaktır.
    Aşağıdaki linkte Ubuntu 11.10 kurulumu anlatılıyor. Kurulum aşamaları Mint 11 ile hemen hemen aynıdır, Mint 11'i bağlantıda anlatıldığı şekilde Başka Bir Şey seçneğini seçerek kurmayı deneyiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29698.0

• quote:

Ekte verdiğiniz resme göre önyükleme onarımı başarıyla gerçekleşmiş.
    Windows altında linux dosya sistemlerini göremezsiniz. Aşağıdaki linkten Partition Wizard Home Edition'ı indirip Linux'un kurulu olduğu disk bölümlerine erişebilir yeniden düzenleyebilirsiniz.

http://download.cnet.com/MiniTool-Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html?part=dl-6285158&subj=dl&tag=button

Kurulum aşamalarına gelince Başka bir şey seçeneğini seçerek kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
    Partition Wizard Home Edition'ı kurup Linux Mint'i kuracağınız disk alanını önceden ayarlamak işinizi kolaylaştıracaktır.
    Aşağıdaki linkte Ubuntu 11.10 kurulumu anlatılıyor. Kurulum aşamaları Mint 11 ile hemen hemen aynıdır, Mint 11'i bağlantıda anlatıldığı şekilde Başka Bir Şey seçneğini seçerek kurmayı deneyiniz.

sayın kelebekx3

programsiz harddis bolme ve birlestirme yöntemiyle tekrar 134 gb oldu e.

şimdi ''Windows altında linux dosya sistemlerini göremezsiniz'' demişsiniz ya peki neden kurulumda windows 7 nin yanına kur seçeneği çıkıyor.siz dosya sistemlerini demişsiniz gerçi.

hani siz kuracağınız disk alanını önceden ayarlamak işinizi kolaylaştıracaktır dedinizya .ben c den ya da e den 40 gb yer ayırsam.oraya kursam açılışta pc hangi işletim sistemin çalıştırmam gerektiğini sorar mı.eğer sorar sa e den 40 gb ayırıp oraya kurayım

• bu arada internette araştırma yaparken Windows ve Linux u Aynı Makinada Çalıştırma Programı VMware Workstation 5.5 i buldum nasıl işe yarar mı sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerbera
    şimdi ''Windows altında linux dosya sistemlerini göremezsiniz'' demişsiniz ya peki neden kurulumda windows 7 nin yanına kur seçeneği çıkıyor.siz dosya sistemlerini demişsiniz gerçi.

hani siz kuracağınız disk alanını önceden ayarlamak işinizi kolaylaştıracaktır dedinizya .ben c den ya da e den 40 gb yer ayırsam.oraya kursam açılışta pc hangi işletim sistemin çalıştırmam gerektiğini sorar mı.eğer sorar sa e den 40 gb ayırıp oraya kurayım

Kurulum sırasında Windows 7'nin yanına kur seçeneği ile kurulum programı ayrı bir alanı otomatik olarak oluşturuyor. Siz bu alana Windows 7 ile ancak ek bazı programlar kurarak ulaşabilirsiniz. Bu alan Ext3 ve ya Ext4 vb. Linux Dosya sistemleri ile biçimlendiriliyor çünkü.

Bence kolaylık olması babından aşağıdaki bağlantıdan Mint4win uygulamasını indirip Windows altında kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
    Bağlantıda anlatıldığı biçimde iso dosyasının ismini değiştirin ve Mint4win uygulamasını başlatın. Mint4win iso dosyasını otomatik olarak bulacaktır. Mint4win ile kurulum oldukça basit ve ayrı bir disk alanı da oluşturmanıza gerek yok. Mint4win Windows dosya sisteminizde sanal bir disk alanı oluşturacak ve buraya kurulacaktır. Aşağıdaki bağlantıdaki Mint4win ile kurulum videosu yardımcı olabilir. Gerçi Mint 9 kurulumunu gösteriyor ama temel mantık aynı olduğu için problem yaşamazsınız.

http://www.youtube.com/watch?v=CjACH2N7G3k

Aşağıdaki bağlantıdan DVD versiyonu kurabileceğiniz Mint4win uygulamasını indirebilirsiniz.

Eğer normal kurulum yapmak istiyorsanız daha önce verdiğim bağlantıdaki Ubuntu 11.10 kurulum anlatımından faydalanarak Mint 11'i kurabilirsiniz. Dediğim gibi bu anlatım ile kurulum yapmadan önce disk bölümlerinden bir tanesinde Linux için bir alan oluşturmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

• Ekran kartın ne ?

Bende Ati 4670 var ve bende kuramadım :(

Halbuki mint dediğin ; ubuntunun sinirlerinin alınmış halidir Ama ati kartlarda ubuntunun yeni versiyonları (ubuntu/kubuntu/xubuntu/lubuntu) hiç problem çıkarmamakta tıkır tıkır kurulmakta... Bu noktayı anlayamadım

Ubuntu sorun çıkarmazken mint neden böyle yaptı ki _?

Valla bu arada ben Kubuntu'dan çok memnun kaldım , öyleki önce wubi ile kurup 1-2 hafta denedim win 7 nin yanında , sonra usb den direk format attım win 7'ye Kubuntu ile

Artık sadece Kubuntu 11.10 kurulu... Görsellik olarak win 7 den daha iyi...

oyun/yazılım/donanım bağımlılığı yoksa hiç windows ile uğraşmayın (orjinal değilse tabi) kurun Kubuntu gitsin derim...

Mageia diye de bir dağıtım çıktı bu aralar , onada çok stabil diyorlar ancak destek noktasında korkutuyor :( Eski mandriva geliştiricileri çıkarttı , ama mandrivanın durum malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boracalin -- 13 Kasım 2011; 1:14:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.