Şimdi Ara

Linux Mint ile Bi Alakası olmayan Modem Tanıtma Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 aydır Lİnux kullanıyorum, geçende modemim 40 cm yerden hafif düştü anında sorun yaşatmaya başladı bir gidip geliyordu

baktım olacak gibi değil İnca modem satın aldım ve kutuyu açtım bağlantıları yaptım kullanım kulavuzuna göre kurulum yaptım

modemde herşey düzgün çalışıyor bağlantı var gözüküyor (hatta web adresi yazınca internet sayfası yüklemesi yaptığını gösren led ışık yanıp sönüyor) ama internete girmiyor.

Bu konu hakkında hiçbirşey bilmiyorum, sağ olsun İnca kullanım kulavuzu yeterlilik oranını %000,5`te bırakmayı uygun görmüş, tam 8 saatten beri uğraşıyorum.

Arkadaşlar bunun çözümü nedir? ne yapmam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba1975 -- 30 Ekim 2016; 17:11:14 >

• Modem kurulumunun linux ile alakası olmaması lazım. USB modem falan mı? WiFi varsa telden girmeyi deneyin. Telde de sıkıntı varsa sorun modemdedir. İnternet Servis Sağlayıcınızı arayıp hangi ayarların yapılması gerektiğini sorabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarnageTR

Modem kurulumunun linux ile alakası olmaması lazım. USB modem falan mı? WiFi varsa telden girmeyi deneyin. Telde de sıkıntı varsa sorun modemdedir. İnternet Servis Sağlayıcınızı arayıp hangi ayarların yapılması gerektiğini sorabilirsiniz.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

Hayır USB modem değil, Wİ-Fİ var ama Wİ-Fİ ayarını yapamadım (önceki modemdeki Wİ-fi ayarı yapılmıştı, ayarı kardeşim yapmıştı, ben bu işlerde abartı derecede aşırı acemiyim).

TTNet yetkilisi bana modem ayarında yardımcı olabilir mi? TTNet teknik servisini çağırsam mı acaba?

Lİnux`ta tıpkı diğer işletim sistemleri gibi (Windows, Apple vede Amiga OS) ayarlar bölümü var, ağ ayarlarını oradan yapılabiliyor (ama Linux`ta çok karışık) Linux diye belirtmemin sebebi budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba1975 -- 16 Mayıs 2016; 1:33:10 >

• TTnet i arayıp telefonla yardım alabilirsin. Öncelikle kablo ile bağlayıp modem arayüzüne girmen lazım ordan ttnet in vereceği bir iki ayarı yapman lazım. Sonrasında wifi yi etkinleştirip şifre bilrlemen lazım sonrasında direk bağlanır zaten. Yani temelde modem kaynaklı bir sorun.

Modem arayüzü için cihazın marka model bilgisini googleye yazarak çıkan ip adresinden bakabilirsin. Genelde 192.168.x.x olur.

• Kablo ile baglanip,modem arayuzune girip ordan wifi ayarlarini yapacaksin

Bunun isletim sistemine gore degisen bir durumu da yok.

Windows ta,Linux ta,Mac te,hepsinde ayni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çözüldü arkadaşlar

Sorun Şifredeymiş, TTnet şifreyi eksik bildirmiş, Modem şifresinde de yanlış şifre yazdığında; yanlış şifre diye bir uyarı yok!

Birşey eksik tasarlanınca gereksiz yere böyle uğraştırıyor.

Sorunumla ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
  • merhaba1975 M kullanıcısına yanıt
    E bu durumda sorunun linux mint ile alakası olmadığından başlığı da düzeltmeniz daha doğru olacak kanaatindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: recebim59

E bu durumda sorunun linux mint ile alakası olmadığından başlığı da düzeltmeniz daha doğru olacak kanaatindeyim.

Başlığı düzelttim
  • merhaba1975 M kullanıcısına yanıt
    Saygılar.

• sorun tanıtma değil intrnete modem ile bağlanma sorunu... sorun başlık hala hatalı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.