Şimdi Ara

Linux mint kurulum hatası..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7 içerisindeyken linuxmint-13 kurulumu yaptım. Kurulumun devamı için yeniden başlatma gerekliydi. Yeniden başlattıktan sonra şöyle bir hata almaya başladım;

http://imageshack.us/photo/my-images/850/img047m.jpg/

Nasıl çözebilirim..

Not:Link için editlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaintSrdr -- 23 Ekim 2012; 20:46:04 >

• Verdiğiniz bağlantıdaki hata mesajına göre chkdsk /r komutu ile disk kontrolü yapmanız tavsiye edilmiş.
  • iso dosyanda bir sıkıntı var gibi anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekotim

iso dosyanda bir sıkıntı var gibi anladım.

www.linux.org.tr adresinden indirdim.Ordaki iso dosyasında sıkıntı varsa başka nerden indirilir bilemiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Verdiğiniz bağlantıdaki hata mesajına göre chkdsk /r komutu ile disk kontrolü yapmanız tavsiye edilmiş.

chkdsk/r komutunu yazıyorum ama hiç birşey olmuyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaintSrdr -- 24 Ekim 2012; 17:59:19 >

• Windows 7'nin 64 bit sürümünü kullanıyorsanız Linux Mint 13 kalıplarının 64 bit sürümlerini indirmeyi deneyebilirsiniz. Linux Mint 13 32 bit kalıplarında mint4win ile sorun yaşandığından buradaki sürüm notlarında bahsedilmiş. Sorun kalıplardaki initrd.lz dosyasından kaynaklanıyormuş. Burada 32 bit kalıp dosyalarının nasıl fixleneceği anlatılmış ama yeni kullanıcılar için bu işlemler biraz karışık. Aynı konuda Linux Mint 13 Mate masaüstü sürüm için fixlenmiş bir ISO dosyasının bağlantısı da mevcut. İsteserseniz dosyayı buradan indirebilirsiniz.

• 64 bit olduğundan problem çıkacağını düşünmemiştim. İndirmeye başladım sonuçtan haberdar ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaintSrdr

64 bit olduğundan problem çıkacağını düşünmemiştim. İndirmeye başladım sonuçtan haberdar ederim.

Sisteminiz 64 bit ise aşağıdaki bağlantıları verilen kalıpları indirdiğinizden emin olunuz. Yukarıda bağlantısını verdiğim ISO kalıbı Linux Mint 13 Mate Masaüstü 32 bit içindi.

Mate Masaüstü 64 Bit

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=104

Cinnamon Masaüstü 64 Bit

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=106

• Windows içerisinde kurulum yaptığım için bi problem olmaz değil mi ?
  • Mint4win (veya Wubi) ile kurulumda, normal kuruluma göre bir miktar performans kaybı yaşayabilirsiniz. Ama sisteminizin performansı iyi ise bunu gözle farkedebileceğinizi düşünmüyorum. Birde kurulum yapılan alan sanal disk olduğu için, kurulum yaptığınız host disk bölümüne direk ulaşamazsınız. Bunun için buradakine benzer biçimde bir düzenleme yapmanız gerekebilir. Eğer Cinnamon sürümü kurdu iseniz uygulayacağınız yöntem bağlantıda anlatılanla aynıdır.

Mate masaüstünü kurdu isenin masaüstüne sağ tıklayıp bir başlatıcı oluşturabilirsiniz. Mate Masaüstü için açılan başlatıcı oluştur penceresini aşağıdaki şekilde düzenleyiniz.

İsim : Yerel Disk C
    Komut : caja /host

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 24 Ekim 2012; 21:01:04 >

• Kurulumu yaptım ve yeniden başlattım, kullanıcı adı girdikten sonra iceauthority hatası vermeye başladı. internetten baktım ve denedim ancak değişen bişey olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaintSrdr -- 24 Ekim 2012; 22:49:11 >
  • Aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırmayı deneyiniz.

sudo chown $USER ~/*

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 24 Ekim 2012; 22:56:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.