Şimdi Ara

Linux Mint'te Minecraft

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Linux Mint 17.1 de Minecraft nasıl oynanabilir ? java nasıl yüklenebilir ? (kedni java yazılımı değil,javanın kendisi)
    Acemi değilim desem yalan olmaz.Windowstan ciddi anlamda çok bunaldım.hatalar sorunlar. Linuxa geçtim.kurdum ettim ama üstüne pek düşmedim. Şimdi eğer minecraftı çalıştırabilirsem tamamen kalıcı olarak Linuxa geçiş yapacağım.Bunun bir yolunu bilen yapan öneri tavsiyesi olan var mı ? :/

• Merhaba;
    --Linux dağıtımları üzerinde minecraft oynayabilirsiniz.Öncelikle aşağıda ki işlemleri yapınız.Terminal üzerinden işlem yapacağımız için terminali açıyoruz ve aşağı bulunan komutları sırasıyla girerek java kurulumunu yapabilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java 
    sudo apt-get update
    echo "check_certificate = off" | sudo tee -a /etc/wgetrc
    sudo apt-get install oracle-java8-installer
    sudo update-java-alternatives -s java-8-oracle

Linux için kırılmış bir launcher mevcut, lakin forumda bu tip paylaşımların yapılması yasak.Oyuna giriş dosyalarını PM üzerinden gönderilecek.
    İndirdiğiniz arşiv içerisinde 2 adet dosya bulacaksınız.Bunları ilk başta bir klasöre çıkartın, daha sonra oyunu çalıştırabilmeniz için 2 adet yöntem vardır.İlki oyun dosyasına sağ tık yaparak birlikçe aç kısmından javayı seçerek çalıştırmak, diğeri ise Start_Game.sh dosyasına çift tıklayarak çalıştırmak.

Klasöre çıkarttığınız Game_Start.sh dosyasına direkt olarak çift tıklayamazsınız, önce Game_Start.sh dosyasına sağ tık özellikler ve oradan izinler kısmından bu dosyanın bir program gibi çalıştırılmasına izin ver kutucuğunu işaretlemeli, daha sonra çift tıklayıp çalıştırabilirsiniz.

Oyunda varsayılan olarak vsync açıktır, yani oyun içerisinden kapatsanızda kapanmayabilir.Fakat oyunu Game_Start.sh dosyası üzerinden çalıştırırsanız vsync özelliği kapalı bir şekilde oyuna girebilirsiniz.

Gerekli dosyalar PM üzerinden gönderilmiştir, konuyu okumadan işlem yapmayın.

• Yazdıklarınız çok yararlı olmuş. sizin sayenizde javayı indirdim fakat minecraftın sitesineden indirdiğim jar dosyasının içinde Game_Start.sh isimli herhangi bir şey göremedim. lakin indirdiğim jar dosyasını özellikler > erişim hakları > bu dosyanın program gibi çalışmasına izin ver seçeneğine tıklayıp java ile çalıştırdığımda minecraft launcher açılıyor. play e basınca şöyle bir crash veriyor
    ---- Minecraft Crash Report ----
    // Why is it breaking :(

Time: 05.09.2015 17:39
    Description: Initializing game

java.lang.ExceptionInInitializerError
    at ave.ar(SourceFile:560)
    at ave.am(SourceFile:361)
    at ave.a(SourceFile:310)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124)
    Caused by: java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 0
    at org.lwjgl.opengl.LinuxDisplay.getAvailableDisplayModes(LinuxDisplay.java:951)
    at org.lwjgl.opengl.LinuxDisplay.init(LinuxDisplay.java:738)
    at org.lwjgl.opengl.Display.<clinit>(Display.java:138)
    ... 4 more

A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
    ---------------------------------------------------------------------------------------

-- Head --
    Stacktrace:
    at ave.ar(SourceFile:560)
    at ave.am(SourceFile:361)

-- Initialization --
    Details:
    Stacktrace:
    at ave.a(SourceFile:310)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124)

-- System Details --
    Details:
    Minecraft Version: 1.8.8
    Operating System: Linux (amd64) version 3.16.0-38-generic
    Java Version: 1.8.0_60, Oracle Corporation
    Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
    Memory: 60725800 bytes (57 MB) / 160632832 bytes (153 MB) up to 1060372480 bytes (1011 MB)
    JVM Flags: 5 total; -Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M
    IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
    Launched Version: 1.8.8
    LWJGL: 2.9.4
    OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
    GL Caps:
    Using VBOs: No
    Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
    Type: Client (map_client.txt)
    Resource Packs:
    Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
    Profiler Position: N/A (disabled)
    CPU: <unknown>

benim sizin dediğiniz dosyayı çıkarmadığım için mi crash veriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 5 Eylül 2015; 17:43:22 >

• Hocam benimde konuma bakar mısınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Katalikitci Merhaba, benim konuda bahsettiğim minecraft launcheri yasal değil. Forumda bu tür paylaşımların yapılması yasak olduğundan indirmeniz gereken dosyalar konuya eklemek yerine PM ile gönderilmiştir. Yazıyı okumadan işlem yapmayın, iyi oyunlar.

@ßenle100les Merhaba, linux konusunda uzman değilim maalesef.. Konunuza kelebekx3 yardımcı olabilir.

@Katalikitci @ßenle100les

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 8 Eylül 2015; 15:38:08 >
  • Anladım sağolun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.