Şimdi Ara

linux mint terminal (uçbirim) deki ilginç mesajlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, ilk defa linux mint kullanıyorum. kurulum yaptıktan sonra terminali açtığımda bir geyik resmi (karakterlerle çizilmiş) çıktı ve "you will .... million of dollars" yazdı.
    linuxmint'in iso'sunu indirdiğim bilgisayarda virus vardı, heralde dağıtıma da virus bulaştı diyerek hem viruslu bilgisayara hemde linux yükleyeceğim bilgisayara format attım. iso'yu yeniden indirdim ve usb belleğe yazdırdım. tekrar kurulum yaptım. terminal'i açtım ve yine aynı geyik resmin çıktı terminalde. üstünde de şu mesaj yazıyordu:

/ Habit is habit, and not to be flung out \
    | of the window by any man, but coaxed |
    | down-stairs a step at a time. |
    | |
    | -- Mark Twain, "Pudd'nhead Wilson's |
    \ Calendar /
    -----------------------------------------
    \
    \ \_\_ _/_/
    \ \__/
    (oo)\_______
    (__)\ )\/\
    ||----w |
    || ||

her açtığım da farklı bir resim ve yazı çıkıyor.

--

çözümü şimdi buldum, biraz hızlı oldu. neyse artık, benzer sorunu yaşayanlar için çözüm olmuş olur:

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,1348.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 29 Ağustos 2011; 21:14:04 >

• Yanlış anlama sakın ama hiç güleceğim yoktu :) akşam akşam iyi oldu. Bunlar sorun falan değil sadece terminal açtığında işe biraz espri katmak için yazılmış ufak scriptler bunlar. Yani ortada virus falan yok endişe etmen yersiz.
  • hayır yanlış anlamadım. güldürdüğüme sevindim.
    yalnız geliştiricilerin yaptığı bu espriyi çok salakça buldum. zira terminal hiç eğlenilecek bi yer değil :) ya bir kişide yazmamış bi yere. bi salak ben çıktım heralde.

ekleme: kapatmak için "Masaüstü Ayarları" bölümünde "Şans kurabiyelerini göster" diye bir seçenek var. o seçenekteki işareti kaldırmak gerekiyor. hakkatten bende gülüyorum şimdi kendime. kaç saat boşuna uğraşmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 29 Ağustos 2011; 22:38:30 >
  • Burada cevabınızı aldıktan sonra tekrar uğramamışsınız hiç :) Takıldığınız başka yerler olursa bekleriz.

Geliştiricilerin yaptığı bu espriyi salakça bulmanıza üzüldüm doğrusu. Uçbirim neden eğlenilecek bir yer olmasın ki, alışınca hiçte korkutucu veya zor birşey değildir :)
  • evet tekrar uğramamıştım, şimdi okudum. en son mesajda çözümü yazmışlar.
    uzun süredir masaüstü ortamı olmadan linux kullanıyorum (5~6 yıldır). uçbirimin hiç korkutucu gelmedi şimdiye kadar. linuxmint uçbirimdeki o mesajları görünce hiç aklıma gelmedi bunun bir espri olduğu. baya aradım internette. bişey de bulamadım. sil yeniden kur yine aynı. hakkatten hiç komik değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

evet tekrar uğramamıştım, şimdi okudum. en son mesajda çözümü yazmışlar.
    uzun süredir masaüstü ortamı olmadan linux kullanıyorum (5~6 yıldır). uçbirimin hiç korkutucu gelmedi şimdiye kadar. linuxmint uçbirimdeki o mesajları görünce hiç aklıma gelmedi bunun bir espri olduğu. baya aradım internette. bişey de bulamadım. sil yeniden kur yine aynı. hakkatten hiç komik değil.

Bence siz virüs korkusu yaşadığınız için bu kadar tepkilisiniz. Ben ilk gördüğümde gülmüştüm gerçekten.
    Fakat sonra bir esprisi kalmadı, her açılışta görmeye de gerek yok. Ayrıca uçbirimin açılışını yavaşlattığı için kapatmak farz aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngrms

quote:

evet tekrar uğramamıştım, şimdi okudum. en son mesajda çözümü yazmışlar.

Bence siz virüs korkusu yaşadığınız için bu kadar tepkilisiniz. Ben ilk gördüğümde gülmüştüm gerçekten.
    Fakat sonra bir esprisi kalmadı, her açılışta görmeye de gerek yok. Ayrıca uçbirimin açılışını yavaşlattığı için kapatmak farz aslında.

sormayin, son bir haftadır rakip bir firmadan saldırı alıyoruz. her ne kadar yasal yollarla ceza almalarını sağlamış olsak da bu ara bir paronayaklık aldı benim aklımı. ne görsem bunu biri mi yapıyor diyorum.

düzenleme: "cezai yaptırım" gibi hıyarca bir kelime kullandığım için kendimden utanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 1 Eylül 2011; 3:11:35 >

• quote:

sormayin, son bir haftadır rakip bir firmadan saldırı alıyoruz. her ne kadar yasal yollarla cezai yaptırım almalarını sağlamış olsak da bu ara bir paronayaklık aldı benim aklımı. ne görsem bunu biri mi yapıyor diyorum.

Dikkat etmek lazım ama paranoyaklık iyi değil, aman :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.