Şimdi Ara

linux & pardus & windows

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slmlar arkadaslar ben grafik programlama ustune calisiyorum hep linux a karsi bir ilgim oldu gecenlerdede pardusu indirdim ama kurmak konusunda cekincelerim var bana yardimci olursaniz cok sevinirim..

soruma gelince : ben xp kullanmak zorundayim cunku linux kullanmasını henuz bilmedigim icin xpden vaz gecemem onun disinda ise linux veya pardus(farkını bilmiyorum sorry) ve xp kurmak istiyorum nasil yapabilirim....

bilgisayarim Acer Aspire 5635WLMi bu makinanin linux driverlerini nasil temin edebilirim

• Bilgisayarınızın özelliklerini yazarsanız nasıl temin edebileceğinizi anlayabiliriz.
  • # CPU Intel Core 2 Duo T7200 (4 MB L2 cache, 2GHz, 667 MHz)
    # Ekran 15.4" WXGA TFT HIGH-BRIGHTNESS CRYSTALBRITE, 1280 x 800 16ms tepki süresi
    # İşletim sistemi Windows Media Center Edition TR
    # Bellek 1024MB DDR2 MAX: 4GB
    # Sabit Disk 120 GB
    # Ekran Kartı Nvidia Geforce Go 7300 256MB
    # Optik DVD Double Layer DVD+RW
    # Ağırlık 2.95 kg
    # Ethernet 10/100 Ethernet
    # Wireless Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g
    # Bluetooth Bluetooth® 2.0+EDR
    # Kart Okuyucu 5-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
    # Diğer Intel® 945PM Express yongaseti, Acer Video Konferans, Ses ve Video destekli Internet Protokol (VVoIP) ile Acer OrbiCam Entegre 1.3MP CMOS kamera
    # 225° ergonomik dönüş, 6-hücreli batarya, PC Card slot (Type II), 4 x USB 2.0, Harici VGA port, Kulaklık/Hoparlör

ASUS USB MODEM mim var birde onu nasil yapacagim yardimci olursaniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugumulu -- 20 Nisan 2007; 12:46:58 >
  • Bu donanımla yaşarsan bir tek kart okuyucu ile sorun yaşarsın.Diğer donanımları Pardus otomatik tanıyacaktır.Bu da usb modem kurulumu belgesi:

PARDUSA USB ADSL MODEM KURULUMU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volf -- 20 Nisan 2007; 13:00:56 >
  • sagolun yardiminiz icin yalniz bir sorunum daha var c# pardusta cozuldumu acaba calismalar devam ediyordu ama son gelisme nedir ve xp&pardusu nasil ayni anda kurabilirim henuz denemedim gerci ama yardimci olursaniz sevinirim
  • kurulum aında Fdisk'i elle yapmanız ve kurulum sonunda GRUB Yazılımını "Diskin başına yaz" seçeneğini seçmeniz,
    XP ve Pardus'un aynı anda çalışması için yeterlidir.

quote:

soruma gelince : ben xp kullanmak zorundayim cunku linux kullanmasını henuz bilmedigim icin xpden vaz gecemem onun disinda ise linux veya pardus(farkını bilmiyorum sorry) ve xp kurmak istiyorum nasil yapabilirim....

Linux ve Pardus 'un farkını şöyle anlatabilirim belki;
    Linux Temel bir işletim sistemi çekirdeğidir. Pardus ise Bu çekirdeğin TÜBİTAK tarafından geliştirilmiş, Son kullanıcının kullanımına hazır hale getirilmiş hali.

Aynı şekilde Suse, Debian, RedHat, Ubuntu gibi Linux dağıtımları da dünyada ki başka firmalar tarafından geliştirilmiş sürümler.

Bende orada ki sorry kelimesinin anlamını bilemedim, Türkçe cümleler içinde geçen yabancı sözlerin anlamını genelde bilemiyorum.

• Mono project ile Linux dağıtımları altında C# uygulamaları yazabilirsiniz.
  • oncelikle sorularima cevap verdiginiz icin tesekkur ederim....Haklisiniz turkceyi duzgun kullanmadim hatam icin ozur dilerim.

hepnize hayirli gunler dilerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.