Şimdi Ara

linux sürümü tavsiye eder misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar bilgisayarıma windows 8.1' e ikinci bir işletim sistemi kurmak istiyorum. Bilgisayarım da kasmayan bir işletim sistemi önerir misiniz? Genellikle internet ve film izlemek için kullanırm pc' yi. Arayüzü güzel bir sistem arıyorum. Mint tavsiye eder misiniz veya ubuntu? Sizce bilgisayarım bu işletim sistemini kasmadan kullnabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayarımın Özellikleri
    intel celeron 2.16 GHz N2830
    2 GB ram
    grafik kartı intel dahili

• Linux Mint 17.3 “Rosa” Xfce Edition deneyebilirsin.
  • bu işletim sisteminde kasma problemi olmaz değil mi ? Dizüstü bilgisayarıma yükleyeceğim şarjı fazla harcama gibi bir durum olabilir m?
    Bir de ben bunu indirebileceğim bir link verebilir misin?
  • Hem görsellik olarak fena değil, hem hızlı çalışan bir sistemdir. Eğer yükledikten sonra yavaş olduğunu düşünürseniz daha hafif olan daha hızlı çalışan sistemleri deneriz.
    BURADAN indirebilirsiniz.

Bu arada cevap yazarken alıntı veya cevapla butonunu kullanırsanız size daha hızlı geri dönüş sağlayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal42296

bu işletim sisteminde kasma problemi olmaz değil mi ? Dizüstü bilgisayarıma yükleyeceğim şarjı fazla harcama gibi bir durum olabilir m?
    Bir de ben bunu indirebileceğim bir link verebilir misin?

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=204
    bu linktekini indirecektim.
    Sizin ki full sürüm mü ? Bir de 64 bit lik sürümün linkini verdiniz değil mi?
  • Ben birde bu işletim sistemi için 40gb yer ayırdım yeterli mi sizce
  • Fazlasıyla yeterli. Benim verdiğim 32bit olandı. 64 olanı da kurabilirsiniz tabiki. Yanlız sizin yazıdığınız kasma yapabilir. Cinnamon'un kaynak kullanımı daha fazladır. Ama daha görsel ve işlevseldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barlas_dnz

Fazlasıyla yeterli. Benim verdiğim 32bit olandı. 64 olanı da kurabilirsiniz tabiki. Yanlız sizin yazıdığınız kasma yapabilir. Cinnamon'un kaynak kullanımı daha fazladır. Ama daha görsel ve işlevseldir.

Teşekkür ederim yardımlarınız için
    Sizin verdiğiniz linki indirmeye başlamıştım. İptal edip 64 bit olanı mı indireyim sizin söylediğiniz sürümün? Yoksa 32 bit de işimi görür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal42296 -- 4 Şubat 2016; 20:01:06 >
  • Islemcin destekliyorsa 64bit de yükleyebilirsiniz.
    Kafana takılan yapamadığın bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin seve seve yardımci oluruz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Islemcin destekliyorsa 64bit de yükleyebilirsiniz.
    Kafana takılan yapamadığın bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin seve seve yardımci oluruz :)

http://ark.intel.com/tr/products/81071/Intel-Celeron-Processor-N2830-1M-Cache-up-to-2_41-GHz benim işlemcim bu
    teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
    Galiba 64 bit destekliyor. Ben xfce sürümünün 64 bit olanını indiriyorum. Desteklemiyorsa söylerseniz sevinirim. Bir de ben flash tan kurulum yapmak istiyorum. Hangi programı kurmam gerekli bunu yapmam için? Yeni oluşturduğum 40gb içine normal windows gibi kuruyoruz değil mi ? kurulum yapıldıktan sonra bilgisayarı her açtığımda karşıma hangi işletim sistemi ile açmak istediğimi sorar değil mi?

• Hocam acikcasi cinnamon daha guzel ama kasma problemi olur diye korkuyosan mate masaustunu kullan cunku bence xfce biraz magaradan cikma gibi gorunuyor.

Edit: 64bit kurmaniz mantikli olmus. ve evet bilgisayar acilirken hangi isletim sistemi kurmak istediginizi soruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenkaNuank -- 4 Şubat 2016; 21:42:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GenkaNuank

Hocam acikcasi cinnamon daha guzel ama kasma problemi olur diye korkuyosan mate masaustunu kullan cunku bence xfce biraz magaradan cikma gibi gorunuyor.

Edit: 64bit kurmaniz mantikli olmus. ve evet bilgisayar acilirken hangi isletim sistemi kurmak istediginizi soruyor

teşekkür ederim yardımların için
    cinnamon 64 bit yüklüyorum. İşletim sistemi çok kasarsa mate sürümünü kurarım artık.
    Bazı yabancı siteler yanlış anlamadıysam işlemci hızı 1.33GHz ve 1 gb ram bile yeter demişler.
  • kartal42296 K kullanıcısına yanıt
    Bence de hayli hayli yeter. Zaten sıkıntı olursa depodan mate kurarsiniz

• Hocam naptiniz, anlaşılan cinnamon kurdunuz. Memnun kaldiniz mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: GenkaNuank

Bence de hayli hayli yeter. Zaten sıkıntı olursa depodan mate kurarsiniz

Teşekkür ederim yardımınız için
  • quote:

Hocam naptiniz, anlaşılan cinnamon kurdunuz. Memnun kaldiniz mi.

Teşekkür ederim yardımınız için
    İşletim sistemini ikinci işletim sistemi olarak kurmaya baya zorlandım ama sonunda kurdum
    Sisteme daha alışamadım. İşletim sistemi windows gibi kasmıyor genelde internet için kulandığım için memnunum.
    Tek sıkıntım windows u açmak için karşıma iki seçenek çıkmıyor. Bios a girmem gerekiyor windows'u açmak için biostan windows 8'in sıralamasını başa alınca açılıyor windows.
    Bilgisayar açtığım da iki işletim sisteminden birini seçmek içinbir ayarlama yapabilir miyiz?

• Kurulum aşamasında grub nereye kurulacağını sorar. O sırada tüm diski seçmeniz gerekir. Eğer sadece minti kurduğunuz bölümü seçtiğiniz ondan kaynaklaniyordur.

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update

sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Bu program ile grub ile ilgili düzenlemeleri yapabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.