ARKADASLAR , SAMSUNG UN WIMAX 4G USB MODEMINI ALDIM, FAKAT SISTEM YENI OLDUGU ICIN, SADECE WINDOWS ICIN DRIVER I VARDI. PARDUS 2009 A KURMAK ISTEDIGIM ICIN ARASTIRDIM VE LINUX DRIVERINI BULDUM. FAKAT DAHA ONCE PARDUS A HIC DRIVER YUKLEMEDIGIM ICIN YAPAMADIM, RESIMDE INDIRDIGIM KLASORUN ICERIGI VAR ,ACABA NE YAPMAM LAZIM. BILEN BIRI VARSA YARDIMCI OLSUN.
linux pekçok donanımı otomatik olarak görecek ve sürücülerini otomatik olarak kuracaktır. şu an için en büyük problem ati (ekran kartı) driverlarında o problemde birkaç gün içinde çözülecek zaten.
malesef yuklemedi usb modemin driver ini, manual olarak bir driver yukleme olayini bilen yok mu ya , cok enteresan. 43 kisi okumus kimse yorum yapamamis, acaba imkansiz felan mi bu olay nedir ?
içerisinde "readme" diye dosya yok mu onu okuyun varsa.
yada konsoldan root olarak girdikten sonra şu adımları izlemelisin. dosyayı bir dizine açıp cd komutu ile o dizine girdikten sonra
sırası ile:
./configure
make
make install
komutlarını vermelisin.kolay gelsin...
driver kurulumu program kurulumundan farklıdır her driver farklı şekilde kurulur. kurulum yönergelerini driver cd'sinden veya üretici firmanın sitesinden araştırıp o yönergelere göre kurmanız gerekir.
Bu donanım linux uyumlumu? Linux driverları mevcutmu?
dosyanın içerisindekiler linux için fakat görünen o ki arkadaş liuxda açmamış.yada ss i linuxda almamış.klasörün içerisinde readme dosyasını okuman lazım.
Orada koca harflerle yazan README dosyasını kwrite ile açıp okuyun. %90 mx_mx in belirttiği şekilde kurulacak tabi make install in başına başına sudo yazmanız lazım