Öncelikle bu yazıyı okuyan arkadaşlara teşekkürler Durumu anlatayım. Hiç linux kullanmadım. Komutlarını da bilmiyorum. Okulda Pascal ile ufak tefek program yazardık. bilgim bundan ibaret. linux u tanımak, birazda üzerinde uğraşmak istiyorum. Aşağıya maaddelediğim özelliklere göre nasıl bir geliştirme ve versiyon tercih etmeliyim sizce?
1) Server olarak diskte ayrı bölüm oluşturup server dosyalarını kullanacağım 2) Fire wall tipi bir güvenlik eklemesi sürümün içinde olmalı ( çünkü yazamam ) 3) mümkün mertebe biaz arayüzü windows a benzerse, uyum sorunu yaşamam 4) En az hatalı geliştirme olursa ( bildiğiniz ) iyi olur 5) Mümkünse, bazı sistem dosyalarını windows un kullandıklarını kastediyorum, ( dll ler ) kuracağım bölümün ( işletim sistemi için / server için değil ) içine kopylayıp windows ile çalışan bazı programları kullanmak istiyorum. Diğer linux programlarını bulana kadar veya öğrenene kadar. Bazı programların çalıştığını biliyorum linux a da kurunca...
bu özellikleri taşıyan en iyi bildiğiniz linux geliştirmesini buraya yazarsanız sevinirim. Mail de atabilirsiniz. aknero@yahoo.com veya aknero@hotmail.com
Sevgiyle kalın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme