Şimdi Ara

Linux & Windows

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Makinemde iki sistemi birlikten nasıl çalıltırabilirim..
    İkisini birlikte kullanmak istiyorum ve ben yeni bi linuz kullanıcısıyım bana nerden hangi linux den başlıcağımı söylerseniz sewinirim.
    Bi de kurulumu adım adım anlatırsanız çok büyük yardımcı olucaksınız.
    Makinem formatlı olarak beklio yani hardiskimde şuan hiç bişey yok.
    İlk önce hangi sistemi kurmalıyım.
    Linux de normal bi ew kullanıcı olarak kullanıcam.

Yardımlarınız için şimdiden çok saolun.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

• Önce Windows' u kurun sonra GNU/Linux' u. GNU/Linux dağıtımı olarak kolay kurulumu olan SuSE, Mandrake veya Fedora' yı tavsiye ederim. Tabi Ubuntu Linux da çok iyi bir seçim olacaktır.

Kurulumu ise şöyle yapacaksınız:
    1- CD' yi takın.
    2- Bilgisayarınızı CD' den açın.
    3- Karşınıza gelen mesajları, uyarıları dikkatli okuyarak adım adım devam edin.

Kurulum bitmiştir. Özellikle SuSE, Mandrake ve Fedora' nın kurulumları oldukça basittir. Sadece karşınıza gelen mesajları dikkatle okuyun ve uygulayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

Ben Suse Linux 9.3 kurmanızı öneririm.Gerçekten kurması kolay ve içerisinde yok yok bir sistem.Harika

ama hantal..
  • quote:

Orjinalden alıntı: theDarkTemplar

quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

Ben Suse Linux 9.3 kurmanızı öneririm.Gerçekten kurması kolay ve içerisinde yok yok bir sistem.Harika

ama hantal..

Benim gibi fazla Linux kullanmamış, yada yeni başlayan insanlar için ideal diye düşünüyorum öğrenme safhasında hız o kadar önemli gelmez.
  • makinen 32 bitse hantal gelir tabii...
  • walla siz linuxçular dersiniz genelde bizim işletim sistemimiz en düşük konfigürasyonlarda çalışır die.. neyse nasıl işinize gelirse artık anlıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • From a Software User's Perspective

Bloat

Why is it that Microsoft's products keep mushrooming in size with each new release always requiring significantly more disk space and more processing power than the last time? They might claim it's because of all the new features they add each time, but that's only half the story. The new features and the increased processing requirements are designed to fuel the process of perpetual upgrades. This is Microsoft's way of rubbing Intel's back so that Intel will give Microsoft preferential treatment when it comes out with new chip specs. It's also Microsoft's way of convincing consumers that their newer product versions are better because they are so much bigger. Their new features are often superfluous but users must still deal with the overhead required by the features even though most will never use the features.

CNN has a good article which explains why bloat is such a bad thing. Unneeded features make products more cumbersome to use and the addition of new features often sacrifices the performance (and sometimes the integrity) of older features. Why not stick with an older version of the product then? Two reasons: (1) you only get customer support if you stay current, and (2) if you need to work with other people using the same program older versions are often incompatible with newer versions, so if anybody is using the newest version, then everybody must upgrade.
    "The Bloatware Debate" is a technical discussion of how two separate people dissected one particular Microsoft program and found out, to their shock, that it was over 2,000% larger than it should have Been. It would appear from this discussion that the cumbersome size of Microsoft programs is due not only to the continually growing clutter of useless features but it is also due to careless programming (perhaps to an even larger degree).
    Did you realize 486's are still useable machines if you're running something other than Microsoft's latest software? For instance, Linux worked great on 486's back when they were the top of the line and amazingly enough it didn't stop working on them once the Pentiums came out. Yes, Linux has evolved since then to take advantage of more powerful computers, but the latest version of Linux will still work well on older equipment. There are also plenty of other operating systems that work equally well on machines that Microsoft has abandoned support for. Don't let your old equipment gather dust - older machines make great IP Masquerading routers (which allow you to connect multiple computers to the internet at once using only one phone line or cable modem) or great machines for checking email and chatting online. If you can't use your older equipment yourself, rest assured that somebody out there (such as your local school) could put it to very good use. Don't write it off because Windows doesn't run on it.

anlayan anlasın artık...

en hantal linux, en yawaş bilgisayarda bile windowsun en hızlı işletim sisteminden daha hızlı çalışır... hemde office moffice bütün yardımcı programları kurulu olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 15 Haziran 2005, 21:53:52 >

• evet aynen işine geldiği gibi anlıyorsun yazılanları.

quote:

en hantal linux, en yawaş bilgisayarda bile windowsun en hızlı işletim sisteminden daha hızlı çalışır... hemde office moffice bütün yardımcı programları kurulu olmasına rağmen.

bi sürü şey yazdım ama sildim, senle tartışmaya bile değmez.. şu yazdığına bak
  • Hızlı bir işletim sistemi seçmek istiyorsanız donanımıza en uygun versiyonu seçmeniz önerilir.Yoksa makinenizden ve programınızdan dolayısıyla verim alamazsınız.Gelelim eğer uygun bir dağıtımı yükledi iseniz,çekirdekteki gereksiz tüm servisleri ya modul olarak yada tamamen kaldırarak sisteminizi hızlandırabilirsiniz.Örnek olarak Scsi desteği aktif olarak gelir scsi sürücün yoksa tamamen kaldırabilrisin böylelikle daha hızlana bilir.
    Not: Böyle ekleme çıkarma durumlarında çekirdek tekrardan derlenmelidir.Yanlış ayarlar sonucunda sisteminiz açılmayabilir.
  • @catalyst, dikkat ediyorum hep abartıyorsun, yangına körükle gidiyorsun vs. Anlarım, Linux kullanmaya yeni başlamışsındır, çok hoşuna gitmiştir falan ama ne diye onun dışındaki her şeyi doğrudan gereksiz yere kötüleme gereksinimi duyuyorsun? Olur olmadık şeyler söyleyerek başkalarını kötülemeye çalışma. Sadece fikrini söyle yeter. "makinen 32 bitse hantal gelir tabii... " ne demek ya? Sen nerde yaşıyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: genixalfa

Hızlı bir işletim sistemi seçmek istiyorsanız donanımıza en uygun versiyonu seçmeniz önerilir.Yoksa makinenizden ve programınızdan dolayısıyla verim alamazsınız.Gelelim eğer uygun bir dağıtımı yükledi iseniz,çekirdekteki gereksiz tüm servisleri ya modul olarak yada tamamen kaldırarak sisteminizi hızlandırabilirsiniz.Örnek olarak Scsi desteği aktif olarak gelir scsi sürücün yoksa tamamen kaldırabilrisin böylelikle daha hızlana bilir.
    Not: Böyle ekleme çıkarma durumlarında çekirdek tekrardan derlenmelidir.Yanlış ayarlar sonucunda sisteminiz açılmayabilir.

Birçok dağıtım farklı çekirdek görüntülerini (image) seçenek olarak sunar. Masa üstü kullanımı için SCSI vs modülleri veya desteği olmayan çekirdek görüntüleri zaten ön tanımlıdır. Ayrıca çekirdek derleyip de şu bu özelliği kaldırmak vs size masa üstü bir sistem için ekstradan gözle görülür bir performans artışı sağlamayacaktır. Aksine, yapacağınız değişiklik yanlış bir değişiklik eksi performansa, donanım sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle çekirdekle ve donanımla fazla haşır neşir olmadığınız müddetçe performans gerekçesiyle çekirdek derlemenmesi önerilmez.

"Çekirdekteki gereksiz servisler" den kastınız açılışta çalışan daemon' lar (Red Hat' te service, geleneksel adı daemon) ise çekirdekte servis olmaz. Bahsettikleriniz zaten ayrı birer programdır ve açılışta yükleniyorsa "açılış servisleri" adıyla geçer.

• quote:

walla siz linuxçular dersiniz genelde bizim işletim sistemimiz en düşük konfigürasyonlarda çalışır die.. neyse nasıl işinize gelirse artık anlıyorum

Konuyu genele yaymasak?
  • Ben hala hız konusunun gereksiz olduğunu düşünüyorum ! Bir ev kullanıcısının düşüneceği son konudur hız...
  • theDarkTemplar

ya arkadas forumun linux kısmını dolasiyordum heryerde sana rastladim yok linuxte internet calismaz, yok linux sole dandiktr falan diye dokturmussun. yaw hakkaten merak ettim linuxle ilgili kotu bir anın mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@ith -- 16 Haziran 2005, 4:18:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: f@ith

theDarkTemplar

ya arkadas forumun linux kısmını dolasiyordum heryerde sana rastladim yok linuxte internet calismaz, yok linux sole dandiktr falan diye dokturmussun. yaw hakkaten merak ettim linuxle ilgili kotu bir anın mı var?

yoo linux iyidir ama bu windowsun çok kötü olduğu anlamına gelmez.. ben buna karşıyım yoksa ben de kullanırım gnu/linux

herşey bununla başladı;

http://forum.donanimhaber.com/m_1889385/mpage_1/key_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth templar -- 16 Haziran 2005, 8:07:39 >
  • sende haklisin. linux kullandigi cin yada linuxu windowsa tercih ettigi icin windowsu yerin dibine sokanlarin yaptigida gereksiz

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: f@ith

theDarkTemplar

yoo linux iyidir ama bu windowsun çok kötü olduğu anlamına gelmez.. ben buna karşıyım yoksa ben de kullanırım gnu/linux

herşey bununla başladı;

http://forum.donanimhaber.com/m_1889385/mpage_1/key_//tm.htm

• Ya vallahi Bende cel433 192mb. ram vardı, bu makinada XP vardı,i sonra ben format attım, Gelecek kurudm, ertesi gün kendi kendine Kopete falan error vermeye başladı, hiçbirşeyde yüklemedim, kendi kendine kurdum çalıştırdım , bi yaptığım internete girmek, sadece Kopete değil bir sürü program neyse salla dedim, Mandrake kurdum, aynı olay 2-3 gün sonra böyle gereksiz mesajlar hep çöküyor. Ayrıca bir programı ilk çalılştırıyorsun 8 saniyede açılıyor , diyelim sonra 14-15 sn. oluyor bu zaman. Ayrıca bi programı çalıştırmak için çay demlekmek lazım. Sonra Suse 9.1 kurdum, o hepsinden yavaş çalıştı ama böyle , pek sorun yaşamadım. Şimdi Linux Windows tan hızlıdır bu mudur yani?_
    Yok isteyen herkesle bunu görebiliriz, aynı konf. 2 makşnaya windows ve linuxu kurarız, bakarız hangisi daha çok kasıyor diye. Yoksa linuxun çekirdeği ile sen çok dandik konf. bile çalışabilecek bir Linux yapabilirsin, sonuçta Linux bir çekirdek tir işletim sistemi değildir ki ,aynı şartlarda çok az sistem isteyen bir windows ta yazılır. Al işte windows mobile ından tut bir sürü windows var hepsi aynı çekirdek

• Sizde oluşan hata donanımınızdanda oluşabilir eski makinelerden fazla bişey beklemeyelim. Eski bir sisteme windows kurunca oda sinir ediyor bazen özellikle harddisk yavaşsa..
  • @antiochos, o "kopete error" olayı MSN ile ilgili olmasın sakın? MSN' de bir değişiklik yapılmış ve Kopete' nin yeni sürümü çıkarılmıştı geçenlerde. Bunun Linux ile ne ilgisi var?

Not: Benim de bilgisayarımın işlemcisi Celeron 433 MHz ancak ne SuSE ne Gelecek ne de Fedora kullanıyorum. Debian GNU/Linux kullanıyorum ve bir yavaşlık sıkıntım yok. Dağıtımların beraberinde getirdikleri ekstra yazılımların arka planda sürekli çalışıyor olması gibi bazı nedenlerle dağıtımlar arası performans farklılıkları gözlenebiliyor. Debian son derece sadedir. Ayrıca Linux 2.6 serisi çekirdeklerin i810 yonga setli anakartlarla ilgili bir performans problemi var. Ben Linux 2.4.27 çekirdeğini kullanıyorum ve bu problemi yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 16 Haziran 2005, 17:18:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.